Omschrijving

Cofferdam leidt tot langere levensduur van restauraties en zorgt voor meer rust, ruimte en zicht. Tevens wordt vocht efficiënt bestreden. Het gebruik van cofferdam wordt uiteindelijk vaak prettiger gevonden door zowel de patiënt als de tandarts. In sommige gevallen kan het echter behoorlijk lastig zijn om voorspelbaar te werken met cofferdam. Hoe gebruik je bijvoorbeeld cofferdam bij een diepe vulling?

Tijdens deze cursus zullen verschillende tips & tricks met betrekking tot het gebruik van cofferdam de revue passeren. Je kunt hiermee direct de volgende dag aan de slag kan en daardoor cofferdam met (nog meer) plezier gaan gebruiken.

Docent(en)

Erik-Jan Muts
Tandarts

Erik-Jan Must voltooide in 2013 zijn studie tandheelkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en heeft zijn eigen praktijk in Apeldoorn (MP3 Tandartsen). Hij is gespecialiseerd in de esthetische en reconstructieve tandheelkunde. In 2013 won hij de 3M Espertise Talent Awards met het ‘Digitaal Rehabilitatie Concept’ en in 2015 ontving zijn artikel ‘Tooth Wear: A Systematic Review of Treatment Options’ de Glen P. McGivney Scientific Writing Award voor beste systematische review in 2014. Erik-Jan is bestuurslid van de Dutch Academy of Esthetic Dentistry (DAED), affiliate van de European Academy of Esthetic Dentistry (EAED), adviseur voor InterCongress en mede-oprichter van KARMA Dentistry. 

Programma

Tijdens de cursus zullen verschillende tips & tricks met betrekking tot het gebruik van cofferdam de revue passeren waarmee je de volgende dag direct aan de slag kan en daardoor cofferdam met (nog meer) plezier kunt gaan gebruiken.

Leerdoelen

Tijdens deze cursus krijg je antwoord op vragen als:

  • hoe gebruik ik cofferdam bij een diepe vulling?
  • hoe werk ik voorspelbaar met cofferdam?
Overige info

Studiebelasting
Totale studiebelasting is: 6 uur

Ingangsniveau
Tandarts

Certificaat
Na afloop van deze cursus, ontvang je – als bewijs van deelname – een certificaat

Doelgroep
Tandarts

Accreditatie
KRT aangevraagd

Data

Events & Webinars

Ieder jaar verrast Dental Best Practice weer met gave events! Denk bijvoorbeeld aan hét event voor de balieassistent of de online TV show voor de praktijkmanager! Maar ook onze webinars zijn erg gewild. Bekijk hier de agenda en meld je aan voor één van onze events of webinars.

Accreditaties

KRT Kwaliteitsregister Tandartsen
Q Keurmerk - Keurmerk voor alle tandheelkundige bij- en nascholing
KRM Kwaliteitsregister Mondhygiënisten
Register Preventieassistenten
CRKBO Centraal Register Kort Beroepsonderwijs