Omschrijving

Deze ééndaagse cursus over biomimetische restauratieve tandheelkunde biedt een diepgaande verkenning van alle aspecten die van belang zijn voor een indirecte non-retentieve restauratie, ondersteund door wetenschappelijke inzichten. Het programma is onderverdeeld in twee delen.
Het eerste deel bestaat uit een presentatie waarin de onderliggende filosofie van deze vooruitstrevende behandelmethode wordt toegelicht. Deelnemers verwerven hierdoor een grondig begrip van de theoretische basisprincipes en de klinische overwegingen die relevant zijn voor non-retentieve restauraties in de posterieure zone.

Na de lezing volgt het tweede deel van de cursus, dat bestaat uit een hands-on sessie. Tijdens deze praktische sessie krijgen de deelnemers de gelegenheid om de geleerde technieken in de praktijk te brengen onder begeleiding van de cursusleider. Hierdoor wordt niet alleen de theoretische kennis versterkt, maar ook de praktische vaardigheid, wat essentieel is voor de succesvolle toepassing van biomimetische restauratieve tandheelkunde in de praktijk.

Masoud Hassanzadeh
Tandarts

Masoud Hassan Zadeh volgt sinds 2019 de principes van biomimetische restauratieve tandheelkunde. Met veel passie voor deze tak van de tandheelkunde behandelt hij dagelijks patiënten in zijn eigen praktijk in Drachten. Hierbij wordt hij gemotiveerd door het concept van ‘healthy ageing’ en het doorbreken van de neerwaartse spiraal van gerestaureerde elementen.

Masoud is in 2015 afgestudeerd aan de Ege Universiteit en heeft in 2018 zijn BIG- registratie behaald bij ACTA. In de afgelopen jaren heeft hij diverse publicaties in TP en NTVT geschreven waarin hij de nieuwste ontwikkelingen en technieken deelt en in 2023 heeft hij het boek "Glossary of Biomimetic Restorative Dentistry" uitgebracht. In 2024 heeft hij zijn ervaring en expertise ingezet om het gebruik van microscopen te bevorderen voor de American Academy of Microscope Enhanced Dentistry (AMED).

 Leerdoelen:

  • Effectieve diagnose- en preparatietechnieken voor biomimetische restauraties beheersen.
  • Kennis van IDS, resin coating en DME voor optimale bio base voorbereiding.
  • Vaardigheid ontwikkelen in het voorbereiden van bio base en materiaalkeuze.
  • Technieken leren voor de voorbehandeling van het intaglio oppervlak van indirecte restauraties.
  • Beheersing van thermisch gemodificeerd cementeren.
  • Vertrouwd raken met geavanceerde technologieën en materialen.
  • Analyseren en strategieën ontwikkelen voor complexe casussen in de posterieure zone.

Studiekosten € 695,-
Studiemateriaal € 25,-
Alle bedragen zijn BTW vrijgesteld.

Benodigdheden:
Loupebril (indien in het bezit)

Studiebelasting
10.00 uur tot 16.00 uur

Ingangsniveau
Tandarts

Certificaat
Na afloop van deze cursus, ontvang je – als bewijs van deelname – een certificaat

Doelgroep
Tandartsen

Accreditatie

 

Events

Ieder jaar verrast Dental Best Practice weer met gave events! Denk bijvoorbeeld aan hét event voor de balieassistent of voor de praktijkmanager! Bekijk hier de agenda en meld je aan voor één van onze events.

Het Event voor de balieassistentvr 20 september 2024event
Hét Event voor de praktijkmanagervr 11 april 2025event
Het Event voor de preventieassistentvr 29 november 2024event

Accreditaties

KRT Kwaliteitsregister Tandartsen
Q Keurmerk - Keurmerk voor alle tandheelkundige bij- en nascholing
KRM Kwaliteitsregister Mondhygiënisten
Register Preventieassistenten
CRKBO Centraal Register Kort Beroepsonderwijs