Omschrijving

Deze nieuwe en inspirerende actieve cursus gaat over de relatie van voeding tot ontstekingen in de mond.

Wist jij bijvoorbeeld dat omega 3 vetzuren van belang zijn bij parodontitis? En geef jij je patiënten weleens advies over vetzuren?
En welke thema’s vraag jij je patiënten uit? Vraag je alleen naar de gezondheid en mondhygiëne, of ben je ook geïnteresseerd in andere leefstijlfactoren?
 
De gezondheid van je patiënt start al in de mond. De mond is dus een erg belangrijk orgaan. Het orgaan waar wij als mondzorg professionals dagelijks mee werken. Maar wat is gezondheid eigenlijk? Gezondheid is niet per se de afwezigheid van ziekte. Er zijn verschillende definities die te maken hebben met gezondheid. Eén van die definities is bijvoorbeeld: Health is the ability to adapt and to self-manage. Met adaptogene capaciteit wordt het volgende bedoeld: de capaciteit om een stoornis van een homeostatisch evenwicht in recordtijd weer in balans te brengen. En hoe herken je dan een goede adaptogene capaciteit in de mond?

Je wordt je tijdens deze interactieve cursus bewust van de invloed die je zelf hebt op je immuunsysteem en daarmee op je gezondheid. Na deze cursus ben je in staat om iedere patiënt een passend advies te geven omtrent voeding die helpt de mondgezondheid te verbeteren.

 

Yvonne Kort
Mondhygiënist

Yvonne Kort, is in 2004 afgestudeerd als mondhygiënist. Om meer waarde te geven aan haar werk verlegde zij haar grenzen door opleidingen te volgen op het gebied van vitaliteit, voedings- en gezondheidsleer, emotie- en stressmanagement. Deze kennis gebruikt ze om mensen gezonder en fitter te laten worden. De passie voor (mond)gezondheid en een gezonde leefstijl deelt ze sinds 2014 op www.oergezondemond.nl en na haar eerste boek ‘Eet je mond gezond’ is in juli 2018 haar tweede boek ‘Gezond begint in je mond’ verschenen.

De cursist:

  • leert hoe je als mondhygiënist chronisch ontstoken gingiva kan aanpakken bij de patiënt en hoe je voeding kunt inzetten om dit te verminderen
  • verkrijgt kennis over de relatie van de mond tot het immuunsysteem
  • leert de werking van het slijmvlies in de mond kennen
  • ontdekt de factoren die van invloed zijn op het slijmvlies
  • leert welke invloed voeding heeft op gingivitis en parodontitis

Studiekosten: € 495,-

Studiemateriaal: € 25,-

Werkvorm
Tijdens de cursus wordt een theoretische basis gecombineerd met verschillende interactieve elementen.

Studiebelasting
De cursus duurt van 10.00 uur – 17.00 uur
Totale studiebelasting is: 7 uur

Certificaat
Na afloop van deze cursus ontvang je als bewijs van deelname, een certificaat

Doelgroep
Mondhygiënist

Accreditatie
6 KRM punten

 

 

 

 

 

 

 

Data

Events

Ieder jaar verrast Dental Best Practice weer met gave events! Denk bijvoorbeeld aan hét event voor de balieassistent of voor de praktijkmanager! Bekijk hier de agenda en meld je aan voor één van onze events.

Het Event voor de balieassistentvr 20 september 2024event
Hét Event voor de praktijkmanagervr 11 april 2025event
Het Event voor de preventieassistentvr 29 november 2024event

Accreditaties

KRT Kwaliteitsregister Tandartsen
Q Keurmerk - Keurmerk voor alle tandheelkundige bij- en nascholing
KRM Kwaliteitsregister Mondhygiënisten
Register Preventieassistenten
CRKBO Centraal Register Kort Beroepsonderwijs