Omschrijving

Dagelijks ben je in praktijk bezig met het ‘beïnvloeden’ van het gedrag van patiënten. Hoe zorg je dat ze beter gaan poetsen, minder suiker eten etc. Maar hoe zit het eigenlijk met jezelf en met je collega’s?

Voeding is belangrijker dan ooit. Als geen ander weet je wat de impact is voor een gezonde mond bij je patiënt en benoem je dit vaak na een behandeling. Naast de mond heeft voeding nog veel meer impact; denk aan hoe fit jij je voelt aan het einde van een werkdag of de mate van je eigen gezondheid.

In deze interactieve cursus ga je concreet aan de slag en leer je hoe je jouw kennis en ervaring kan inzetten ten goede van je eigen gezondheid en fitheid. Ben jij nieuwsgierig naar hoe voeding en mindset kan bijdragen aan een betere balans? Dan is deze cursus iets voor jou! Want als jijzelf fit en energiek bent bereik je zoveel meer, zowel zakelijk als privé!

Als het over voeding gaat dan lijkt het wel een doolhof, want wat is nou goed voor je, welk dieet werkt wel én vooral hoe houd je een gezonde leefstijl vast in de praktijk terwijl patiënten nog wekelijks een lekkernij voor bij de koffie meebrengen als dank. Dit zijn zomaar een paar vragen waarop je in deze cursus  antwoord krijgt. 

’Balans bestaat wanneer je de grens durft op te zoeken en op tijd op de rem weet te drukken. Luister meer naar wat je hart en je lichaam aan geeft (en geen excuus want je hebt het altijd bij je)’.

Jildou Bakker-Tolsma
Leefstijlcoach

Waar krijg je energie van? Een eenvoudige vraag die je heel veel kan brengen. 

  • Zo bracht het mij tot de opleiding van Voedingscoach en werkte ik een aantal jaar als freelancer naast mijn vaste baan. 
  • Wil ik sinds 2019 niet meer weg uit de tandheelkunde (je kent mij misschien als Accountmanager van de Philips Sonicare)
  • Mag ik mij sinds 2022 docent noemen bij Dental Best Practice

Ik geloof dat wanneer je doet waar je energie van krijgt dat dit enorm bijdraagt aan je gezondheid en daarmee de kwaliteit van leven. 

Mijn naam is Jildou; een nuchtere Friezin die steeds meer spiritualiteit toevoegt aan haar leven. Met mijn positieve energie help ik anderen om te denken in mogelijkheden zodat het behalen én vasthouden van een gezonde leefstijl gemakkelijker gaat. 

Als docent inspireer ik je en geef ik inzichten waar de kansen voor jou liggen om je energieker te voelen waardoor je met meer energie je werkdag af sluit zodat je ook naast je werk kan doen waar je energie van krijgt.  

Na afloop van deze cursus:

  • Weet jij wat je nodig hebt voor een fit(ter) en gezond(er) lichaam
  • Weet jij wat je kan doen om meer energie te ervaren zodat je ook na je werk nog energie hebt en je fit voelt
  • Heb je niet alleen focus op goede zorg voor de patiënten maar ook voor jezelf
  • Herken je de signalen voor een disbalans sneller en heb je nagedacht over een oplossing 

Studiekosten: € 395,-

Studiemateriaal: € 25,-

Alle bedragen zijn BTW vrijgesteld

Studiebelasting
De cursus duurt van 17.00 tot 21.00 uur

Certificaat
Na afloop van deze cursus, ontvang je – als bewijs van deelname – een certificaat

Events

Ieder jaar verrast Dental Best Practice weer met gave events! Denk bijvoorbeeld aan hét event voor de balieassistent of voor de praktijkmanager! Bekijk hier de agenda en meld je aan voor één van onze events.

Het Event voor de balieassistentvr 20 september 2024event
Hét Event voor de praktijkmanagervr 11 april 2025event
Het Event voor de preventieassistentvr 29 november 2024event

Accreditaties

KRT Kwaliteitsregister Tandartsen
Q Keurmerk - Keurmerk voor alle tandheelkundige bij- en nascholing
KRM Kwaliteitsregister Mondhygiënisten
Register Preventieassistenten
CRKBO Centraal Register Kort Beroepsonderwijs