Omschrijving

Dagelijks ben je in praktijk bezig met het ‘beïnvloeden’ van het gedrag van patiënten. Hoe zorg je dat ze beter gaan poetsen, minder suiker eten etc. Maar hoe zit het eigenlijk met jezelf en met je collega’s?

Voeding is belangrijker dan ooit. Als geen ander weet je wat de impact is voor een gezonde mond bij je patiënt en benoem je dit vaak na een behandeling. Naast de mond heeft voeding nog veel meer impact; denk aan hoe fit jij je voelt aan het einde van een werkdag of de mate van je eigen gezondheid.

In deze interactieve cursus ga je concreet aan de slag en leer je hoe je jouw kennis en ervaring kan inzetten ten goede van je eigen gezondheid en fitheid. Ben jij nieuwsgierig naar hoe voeding en mindset kan bijdragen aan een betere balans? Dan is deze cursus iets voor jou! Want als jijzelf fit en energiek bent bereik je zoveel meer, zowel zakelijk als privé!

Als het over voeding gaat dan lijkt het wel een doolhof, want wat is nou goed voor je, welk dieet werkt wel én vooral hoe houd je een gezonde leefstijl vast in de praktijk terwijl patiënten nog wekelijks een lekkernij voor bij de koffie meebrengen als dank. Dit zijn zomaar een paar vragen waarop je in deze cursus  antwoord krijgt. 

’Balans bestaat wanneer je de grens durft op te zoeken en op tijd op de rem weet te drukken. Luister meer naar wat je hart en je lichaam aan geeft (en geen excuus want je hebt het altijd bij je)’.

Leerdoelen

Na afloop van deze cursus:

  • Weet jij wat je nodig hebt voor een fit(ter) en gezond(er) lichaam
  • Weet jij wat je kan doen om meer energie te ervaren zodat je ook na je werk nog energie hebt en je fit voelt
  • Heb je niet alleen focus op goede zorg voor de patiënten maar ook voor jezelf
  • Herken je de signalen voor een disbalans sneller en heb je nagedacht over een oplossing 
Docenten

Jildou Bakker-Tolsma
Leefstijlcoach

Jildou coachte ruim 500 mensen naar een fitter en energieker leven. Haar missie is om ieder jaar 120 vrouwen (en heren zijn ook welkom!) te begeleiden naar een gezondere leefstijl zodat zij meer energie ervaren en nog meer uit het leven halen. 

Jildou over vitaliteit: ’Voeding is voor mij de basis van een gezond en energiek lichaam. Daarnaast is voldoende bewegen, genoeg rust en goed slapen enorm belangrijk maar altijd 100% op alle vlakken scoren is een utopie. Ik geloof niet in ‘helemaal niet’; denk aan ongezond eten, een korte nacht of een stressvolle periode; wat mij betreft hoort dit allemaal bij het leven’.

Overige info

Studiebelasting
De cursus duurt van 17.00 tot 21.00 uur

Certificaat
Na afloop van deze cursus, ontvang je – als bewijs van deelname – een certificaat

 

Data

Events & Webinars

Ieder jaar verrast Dental Best Practice weer met gave events! Denk bijvoorbeeld aan hét event voor de balieassistent of de online TV show voor de praktijkmanager! Maar ook onze webinars zijn erg gewild. Bekijk hier de agenda en meld je aan voor één van onze events of webinars.

Accreditaties

KRT Kwaliteitsregister Tandartsen
Q Keurmerk - Keurmerk voor alle tandheelkundige bij- en nascholing
KRM Kwaliteitsregister Mondhygiënisten
Register Preventieassistenten
CRKBO Centraal Register Kort Beroepsonderwijs