Omschrijving

In 1 dag klaar voor de rol

De afgelopen tijd is er steeds meer aandacht gekomen voor ongewenst gedrag op de werkvloer. Daarmee is de behoefte aan interne vertrouwenspersonen toegenomen. Vaak is dit een taak die intern én als extra taak bij een medewerker wordt neergelegd.

Ongewenst gedrag in de professionele omgeving is er altijd geweest. Wat onschuldig lijkt voor de één kan de ander een onveilig gevoel geven.

Door een aantal zaken die de media bereikten, is er meer aandacht en bewustwording ontstaan voor deze problematiek. Omdat dit ook een risico voor de organisatie/praktijk kan zijn waar jij werkt is het belangrijk om nu aandacht te geven aan dit onderwerp.

Ga jij deze rol op je nemen? En dan…? Hoe pak je dit aan? Wat kun je verwachten?

Na deze cursus heb je een goed beeld van wat je kunt verwachten, waar je aan moet voldoen én heb je jouw eerste nieuwe collega vertrouwenspersonen leren kennen. We kijken naar kaders, wetgeving en gaan ook samen kijken naar welke situaties kunnen ontstaan en hoe je daarmee kunt omgaan.

Inhoud
Hoe kan je een veilige omgeving (helpen) scheppen maar ook signalen herkennen dat dit nog verbetering behoeft? De meest gehoorde reactie is; “We hebben de processen toch op orde? Het is de verantwoordelijkheid van de medewerkers om ermee te komen.”  Is dat zo of zijn er meer mogelijkheden om ongewenst gedrag te voorkomen?

Tijdens deze cursus gaan we diepgaand in op de wettelijke en morele kaders om rekening mee te houden, de vragen die gesteld kunnen worden om meer informatie te krijgen over dit onderwerp, de acties en organisatorische inrichting ter voorkoming van ongewenst gedrag en ook wat te doen wanneer daarvan sprake is. 

Strippenkaart
Het is tevens mogelijk om aanvullend een strippenkaart te kopen bij de docent. Deze heeft 5 of 10 uren en kan je inzetten wanneer je graag wilt overleggen of advies wilt. Dit wordt tijdens de cursusdagen verder toegelicht.

Intervisie
De strippenkaart is ook inzetbaar om, samen met andere intern VP’s, begeleide intervisie te volgen. Tijdens deze intervisies worden recente ontwikkelingen en ook praktijkvoorbeelden besproken.

Kirsten Heukels
Profiler / Mediator

Sinds 2000 ben ik zelfstandig ondernemer en eigenaar van 1 for 2 Social Innovation.

Ook ben ik sinds die tijd actief als geregistreerd MfN mediator. Daarnaast werk ik als gecertificeerd extern vertrouwenspersoon (ongewenste omgangsvormen en integriteit), trainer, coach en profiler (het analyseren van mensen op basis van de micro expressies in het gezicht, in combinatie met lichaamstaal en stemgebruik). In 2018 ben ik in Amerika opgeleid en nu werkzaam op het gebied van kinetische ondervraging (daarbij gebruik je bodylanguage als leidraad) alsook crisis- en gijzelingsonderhandelingen.

Mijn motto: no nonsense, iedereen is er al en mag er zijn zoals die is, veel interactie en niets is raar of gek.

Studiekosten: € 595,-

Studiemateriaal: € 50,-

Alle bedragen zijn BTW vrijgesteld.

Studiebelasting
Totale studiebelasting is: 1 cursusdag van 8 uur 

Ingangsniveau
Praktijkmanager/management

Diploma
Na afloop ontvang je – bij het positief afronden van deze workshop – een diploma.

Doelgroep
Praktijkmanager

Events

Ieder jaar verrast Dental Best Practice weer met gave events! Denk bijvoorbeeld aan hét event voor de balieassistent of voor de praktijkmanager! Bekijk hier de agenda en meld je aan voor één van onze events.

Accreditaties

KRT Kwaliteitsregister Tandartsen
Q Keurmerk - Keurmerk voor alle tandheelkundige bij- en nascholing
KRM Kwaliteitsregister Mondhygiënisten
Register Preventieassistenten
CRKBO Centraal Register Kort Beroepsonderwijs