Omschrijving

Ben je op zoek naar nieuwe en effectieve manieren om kennis te delen en te bespreken met je collega’s of met ICO-groep? Dan is deze cursus wat voor jou.

Tijdens deze cursus leer je door middel van een 5-stappen-model op een efficiënte, gelijkwaardige en laagdrempelige manier jouw patiënten casus te bespreken tijdens een teamoverleg of ICO-bijeenkomst. Aan de hand van dit 5-stappen-model reflecteer je op je eigen handelen en leer je van je collega’s.
Het inzetten van dit model levert goede patiëntgerichte oplossingen en inzichten op. Hierdoor haal jij samen met je collega’s meer uit een teamoverleg of ICO-bijeenkomst.

NB: wil je je na het volgen van deze cursus nog verder ontwikkelen op het gebied van evidence-based? Dan adviseren we je om aansluitend de cursus Journal club te volgen

Docent(en)

Vanessa Hollaar
Mondhygiënist, docent en onderzoeker

Vanessa Hollaar is werkzaam als hoofddocent aan de Opleiding Mondzorgkunde en als onderzoeker bij het Lectoraat Voeding, Diëtetiek en Leefstijl en het Zwaartepunt Health van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Vanessa is in 2001 afgestudeerd als mondhygiënist en heeft daarna Psychologie gestudeerd. In 2017 is zij gepromoveerd. Door haar promotietraject kreeg Vanessa inzicht in het belang van multidisciplinair werken van de mondhygiënist met disciplines als logopedisten, diëtisten en verpleegkundigen in verpleeghuizen, om gezamenlijk de mondgezondheid -en verzorging bij zorgafhankelijke ouderen te verbeteren.

In 2015 richtte zij The Oral Evidence Academy op om actuele wetenschappelijke inzichten toegankelijk te maken voor alle (mond)zorgprofessionals (www.oralevidence.nl).The Oral Evidence Academy heeft als missie het evidence based-handelen te stimuleren en verbeteren bij (mond)zorgprofessionals. Daarnaast is Vanessa auteur voor het Nederlands Tijdschrift voor Mondhygiëne en schrijft ze artikelen, blogs en columns met een evidence-based inslag. En als docent geeft ze regelmatig cursussen en trainingen op dit gebied.

Joes Jacobs
Mondhygiënist

Mijn naam is Joes en ik ben in 2013 afgestudeerd aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen als Mondhygiënist. Na mijn opleiding heb ik in een vrije vestiging gewerkt en ben ik blijven ‘plakken’ in het onderwijs. Persoonlijk denk ik dat ik er nooit meer weg ga. Het (zorg)onderwijs heeft mijn hart gestolen. Ik vind het heerlijk om bezig te zijn met leren en coachen.

Bij mij staat het persoonlijk leren voorop. Of je nu net uit de schoolbanken komt of dat je al 20 jaar niet meer aan scholing hebt gedaan, het is mijn uitdaging om je te prikkelen en te motiveren om op een leerzame en leuke manier te leren.

Leerdoelen

Na deze cursus ben je op de hoogte van:

  • het basismodel voor casusbespreking (intervisie 5 stappen model)

  • de voordelen en opbrengst van het gebruik van deze methode

  • de spelregels en rollen van het gebruik van deze methode

  • het oefenen met eigen patiënten casus

  • reflectie/feedback op de oefeningen

  • materiaal voor een eigen intervisie

  • een plan van aanpak na de cursus

Overige info

Studiebelasting

Ingangsniveau

Mondhygiënist en tandarts

Certificaat

Na afloop ontvang je – bij het positief afronden van de cursus – een certificaat.

Doelgroep

Mondhygiënisten en tandartsen

Accreditatie

 

 

 

Data

Events & Webinars

Ieder jaar verrast Dental Best Practice weer met gave events! Denk bijvoorbeeld aan hét event voor de balieassistent of de online TV show voor de praktijkmanager! Maar ook onze webinars zijn erg gewild. Bekijk hier de agenda en meld je aan voor één van onze events of webinars.

Accreditaties

KRT Kwaliteitsregister Tandartsen
Q Keurmerk - Keurmerk voor alle tandheelkundige bij- en nascholing
KRM Kwaliteitsregister Mondhygiënisten
Register Preventieassistenten
CRKBO Centraal Register Kort Beroepsonderwijs