Omschrijving

Geef je patiënten én jezelf een vitamine BOOST!

Waarom zou ik vitamine supplementen slikken? Werken vitaminesupplementen echt? Alle vitamine supplementen zijn toch hetzelfde? Waarom zou ik een patiënt adviseren supplementen te gaan slikken?

In deze twee daagse cursus geven we onder andere antwoord op deze vragen en nemen we je mee naar de wereld van vitaminen en mineralen. Een goed evenwicht tussen de diverse vitaminen en mineralen is bepalend voor een gebalanceerde algemene (mond)gezondheid. Als er een verstoorde balans is dan zie je dat terug bij specifieke orale problemen. De meest voorkomende is het onvermogen van het lichaam om positief te reageren op parodontale initiële therapie. De achterliggende verstoringen zijn complex maar hebben wel een bepaalde herkenbaarheid zodat jij als mondhygiëniste, na deze 2-daagse cursus, een gericht supplement advies kunt geven en het complementair kan inzetten bij je behandelplan.

Daarnaast krijg je antwoorden op de vragen: wat doe ik bij aften en koortslippen? Is er iets te doen tegen gescheurde mondhoeken? En bepreek ik aan de hand van enkele voorbeelden ander klein mondleed en de orthomoleculaire ondersteuning ervan.

Op de tweede cursusdag verdiep je je meer in het geven van een advies. Als je basiswerking van de vitaminen kent ben je er namelijk nog niet. Om een passend advies te geven moet je nog uit de wirwar van allerlei vitamine supplementen komen. Welk merk is goed? Op welke hoeveelheden moet ik letten? Is er verschil in samenstelling? Zijn er geen contra-indicaties?

Het zijn twee volle leerzame dagen waarna je zelf snel aan de slag kunt!

Docent(en)
Yvette van Vlijmen docent preventie assistent bij Dental Best Practice

Yvette van Vlijmen
Mondhygiënist

29 jaar geleden ben ik afgestudeerd als mondhygiëniste. In de jaren die volgende heb ik in diverse praktijken gewerkt en ben ik uiteindelijk een allround mondhygiëniste geworden met als specialiteit het behandelen van angstpatiënten. Naast mijn werk heb ik ook diverse opleidingen gevolgd, waaronder de kunstacademie en orthomoleculaire geneeskunde.

In 2010 ben ik bij Edin begonnen als docent voor de preventieassistent cursus en basisopleiding tandartsassistent. Daarnaast heb ik voor Edin de allereerste online leeromgeving ontwikkeld waar ik nog steeds trots op ben.

Na een aantal jaren geen les te hebben gegeven ben ik weer terug en doe ik wat ik het allerleukste vind: het doceren, motiveren en vooral inspireren van tandartsassistenten voor het leuke vak van preventieassistent!

Leerdoelen

Na afloop van de cursus:

  • Beheers je de basiswerking van de meest bekende vitaminen en mineralen op celniveau.
  • Herken je intra- en extra-orale problemen die gerelateerd zijn aan een vitaminen tekort.
  • Kan je een gericht vitamine supplement inpassen in je behandelplan met de daar bij behorende follow-up.
  • Kan je uitleg geven tussen de relatie vitaminen tekort en orale problematiek.
  • Kan je de etiketten van diverse supplementen beoordelen en een afgewogen beslissing nemen.
  • Weet je meer over de orthomoleculaire norm van het toepassen van de dagelijks geadviseerde hoeveelheid.

 

 

Data & Locaties

Dordrecht (10.00 uur – 15.00 uur)
vrijdag 21 en 28 oktober

Overige info

Studiebelasting
De cursus start om 10.00 uur en eindigt om 15.00 uur.
Totale studiebelasting is 10 uur

Ingangsniveau
mondhygiënist

Cursus
Na afloop van deze cursus ontvang je als bewijs van deelname, een certificaat

Doelgroep
mondhygiënist

Accreditatie
KRM aangevraagd

 

 

Data

Events & Webinars

Ieder jaar verrast Dental Best Practice weer met gave events! Denk bijvoorbeeld aan hét event voor de balieassistent of de online TV show voor de praktijkmanager! Maar ook onze webinars zijn erg gewild. Bekijk hier de agenda en meld je aan voor één van onze events of webinars.

Accreditaties

KRT Kwaliteitsregister Tandartsen
Q Keurmerk - Keurmerk voor alle tandheelkundige bij- en nascholing
KRM Kwaliteitsregister Mondhygiënisten
Register Preventieassistenten
CRKBO Centraal Register Kort Beroepsonderwijs