Rachel van Zeijst
Mondhygiënist

Volgt

Laura Verbeek
Mondhygiënist

Mijn naam is Laura en ik ben sinds 2009 afgestudeerd als mondhygiënist. Naast mijn werk in verschillende tandartspraktijken ben ik altijd blijven studeren. Ik heb een diploma in het medisch wetenschappelijk onderzoek (Evidence Based Practice) behaald en ben daarna via de bacheloropleiding Geneeskunde uiteindelijk uitgekomen bij de opleiding Tandheelkunde in Leuven (België). Dit jaar studeer ik af als tandarts, iets waar ik als kind al van droomde.

De tandheelkunde is een mooi vakgebied. Er is veel ruimte voor uitdaging en ontwikkeling. Ik vind het dan ook fijn en dankbaar werk om tandartsassistenten die zich verder willen ontwikkelen, te begeleiden in hun opleiding tot preventie assistent. Mijn manier van lesgeven kenmerkt zich door rust en geduld en ik geef de cursist veel eigen verantwoordelijkheid. Als je iets graag wil, ga er dan voor, het zal je lukken!

Pauline Ouborg
Mondhygiënist

Sinds 2002 ben ik werkzaam in de tandheelkundige praktijk als tandartsassistente en in 2009 afgestudeerd mondhygiënist Bachelor of Health. Dit houdt in dat ik naast parodontale behandelingen ook restauratieve werkzaamheden verricht.

Naast reguliere patiënten behandel ik ook angstpatiënten, kinderen en bijzondere zorggroepen ofwel ik ben van alle markten thuis.
Enkele termen die mij passen: zelfstandig, teamspeler, perfectionist, communicatief en innovatief.

Collega’s en vrienden weten dat ik altijd bezig ben met mijn vak en kritisch naar mezelf ben. Daarom blijf ik graag groeien en ben ik lid van het KwaliteitsRegister Mondhygienisten (KRM) en ben ik BIG-geregistreerd mondhygiënist om deskundigheid te waarborgen.

Eind 2017 ben ik bij Dental Best Practice betrokken om de opleiding Preventie Assistent aan te vullen en ik vind het heel fijn om gemotiveerde assistenten in de praktijk handvatten te kunnen bieden om zich verder te ontwikkelen in de preventieve mondzorg en ook om te leren van de ervaringen en vragen die komen bij een cursus.

Vooral onderbouwd handelen is een van de competenties die ik in een goede behandelaar graag terug zie en zorg ervoor dat je zelf in je eigen stoel zou willen liggen. Zorg vooral voor hier en daar wat humor en geniet van dit vak!

Stella van Hoeve
Mondhygiënist

In 1995 ben ik afgestudeerd als mondhygiënist en mijn carrière begonnen in de praktijk voor parodontologie in Arnhem.

In 2000 ben ik naar Groningen verhuisd en als docent bij de opleiding mondzorgkunde aan de Hanzehogeschool gaan werken. Naast mijn werk als docent ben ik begonnen met het lesgeven aan preventieassistenten.

Sinds 2014 woon ik in Deventer en sinds 2015 ben ik werkzaam bij Dental Best Practice als docent bij de opleidingen preventieassistent en paro-preventieassistent. Om mijn vaardigheden up-to-date te houden ben ik ook werkzaam als mondhygiënist in een groepspraktijk.

Joes Jacobs
Mondhygiënist

Mijn naam is Joes en ik ben in 2013 afgestudeerd aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen als Mondhygiënist. Na mijn opleiding heb ik in een vrije vestiging gewerkt en ben ik blijven ‘plakken’ in het onderwijs. Persoonlijk denk ik dat ik er nooit meer weg ga. Het (zorg)onderwijs heeft mijn hart gestolen. Ik vind het heerlijk om bezig te zijn met leren en coachen.

Bij mij staat het persoonlijk leren voorop. Of je nu net uit de schoolbanken komt of dat je al 20 jaar niet meer aan scholing hebt gedaan, het is mijn uitdaging om je te prikkelen en te motiveren om op een leerzame en leuke manier te leren.

Mariëtte Lokken
Mondhygiënist

Ik ben Mariëtte Lokken en ik ben sinds 1997 mondhygiëniste. In 2000 heb ik de opleiding tot Kindertandverzorgende gevolgd aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Na mijn afstuderen ben ik gaan werken in de algemene praktijk waarbij ik zowel paro-patiënten als kinderen behandel. Sinds 2017 werk ik als docent bij Dental Best Practice. Ik geef verschillende opleidingen, maar werk ook mee achter de schermen om lesmateriaal te ontwikkelen en de cursussen up to date te houden. Het werken als docent geeft mij enorm veel voldoening. Het houdt mij als mondhygiëniste scherp en ik vind het erg mooi om de, vaak in het begin wat onzekere, cursisten te zien groeien gedurende de verschillende opleidingen! Elke keer weer probeer ik het enthousiasme voor het mooie vak van tandheelkunde over te brengen op de cursist!

Fatos Kaya
Mondhygiënist

Ik ben Fatos en ik werk inmiddels 12 jaar als mondhygiëniste. Vrijwel direct na mijn studie mondzorgkunde heb ik mijzelf verdiept in het lesgeven en de nodige papieren behaald. Ik wist eigenlijk al heel lang dat in lesgeven mijn passie ligt. De combinatie van mijn beide banen vind ik zo geweldig, ik geniet er elke dag van. Sinds 2012 werk ik als docent voor Dental Best Practice. In de afgelopen negen jaar heb veel ervaring opgedaan in het doceren binnen de tandheelkunde.

Ik ben verliefd op mijn vak en mijn liefde voor mijn vak breng ik graag met volle enthousiasme over op mijn cursisten.

Sascha van Hummel
Mondhygiënist

Mijn naam is Sascha en werk met plezier als mondhygiënist in een algemene praktijk. Daarnaast ben ik sinds 2014 werkzaam voor Dental Best Practice.

Ik heb mijn pedagogisch didactisch diploma hiervoor behaald, een hele fijne aanvulling om als docent voor DBP te werken. De opleidingen die ik geef, zijn met name gericht op preventie. Ik houd van teamwerk; met mijn patiënten en collega’s, maar zeker ook met de cursisten.

Samenwerken om het beste uit de cursist te halen, daar word ik blij van.

Suzanne Harmsen
Mondhygiënist

In 2013 ben ik afgestudeerd als mondhygiënist in Groningen. In mijn laatste studiejaar heb ik mij gespecialiseerd op het gebied van de parodontologie en daarop volgend een aantal jaren in een parodontologie praktijk gewerkt. Daarnaast heb ik ook in verscheidene algemene praktijken gewerkt. In 2019 ben ik begonnen met lesgeven en sinds 2021 ben ik werkzaam bij Dental Best Practice.

Als mondhygiënist ben ik erg precies en hou ik ervan goede kwaliteit te leveren. Deze eigenschappen wil ik graag overdragen binnen de cursussen, op een leuke en heldere manier.

CONCETTA SCIBONA
docent

Ik ben Concetta en werk inmiddels al 32 jaar in de tandheelkunde. Ik ben begonnen als tandartsassistent en heb daarna de opleidingen preventieassistent en paro-preventieassistent afgerond. Elf jaar geleden ben ik begonnen met lesgeven en sinds 2012 werkzaam bij Dental Best Practice. Ik was de allereerste docent die de opleiding preventieassistent mocht geven en er dus vanaf het allereerste moment bij. Nu geef ik ook de opleiding tandartsassistent en de cursus sealen en aanbrengen van cofferdam.

Wat mij typeert als docent? Ik hoor heel regelmatig van de cursisten: “Concetta, je bent een fijne en leuke docent, maar wat ben jij streng als het om de ergonomie gaat!” En dat klopt…. je moet zuinig zijn op je lijf want voor je het weet mankeer je wat zoals; nek-, pols- en schouderklachten.

Petra Munneke
Mondhygiënist

Na het behalen van mijn MAVO diploma is mijn carrière in de mondzorg al begonnen. En dat is al heel wat jaartjes inmiddels.

Na het behalen van een tandartsassistent diploma wilde ik meer. Zo gezegd zo gedaan, en helaas uitgeloot voor mondhygiëne. Na een jaartje gezondheidskunde weer opnieuw aangemeld voor mondhygiëne en eindelijk ingeloot.

De toenmalige 3 jarige opleiding is na wat vertraging uiteindelijk netjes afgerond.

Nu werk ik al zo’n 21 jaar als mondhygiënist met een grote passie voor de parodontologie. Sinds 2005 heb ik mijn eigen praktijk waar ik mijn medewerkers graag de kneepjes van het vak bijbreng. En dit is zo leuk dat ik blij ben dat ik dit nu ook bij Dental Best Practice mag doen.

Wat mij typeert als docent? Open, eerlijk en oprecht. Streng doch rechtvaardig. Gedreven en perfectionistisch. Enthousiast en persoonlijk. Dit zou ik natuurlijk nooit zo over mezelf zeggen. Deze bewoordingen komen dan ook van mijn collega’s en moeder ;).

Yvette van Vlijmen
Mondhygiënist

29 jaar geleden ben ik afgestudeerd als mondhygiëniste. In de jaren die volgende heb ik in diverse praktijken gewerkt en ben ik uiteindelijk een allround mondhygiëniste geworden met als specialiteit het behandelen van angstpatiënten. Naast mijn werk heb ik ook diverse opleidingen gevolgd, waaronder de kunstacademie en orthomoleculaire geneeskunde.

In 2010 ben ik bij Edin begonnen als docent voor de preventieassistent cursus en basisopleiding tandartsassistent. Daarnaast heb ik voor Edin de allereerste online leeromgeving ontwikkeld waar ik nog steeds trots op ben.

Na een aantal jaren geen les te hebben gegeven ben ik weer terug en doe ik wat ik het allerleukste vind: het doceren, motiveren en vooral inspireren van tandartsassistenten voor het leuke vak van preventieassistent!

Jennifer Maas docent bij Dental Best Practice

Jennifer Maas
Mondhygiënist

Na de opleiding mondhygiëne was ik voor mijn gevoel nog niet klaar met studeren, de rest van mijn leven alleen maar aan de stoel, zo zag ik mezelf niet. Ik ben toen management en beleid in de gezondheidszorg gaan studeren in België en daarnaast blijven werken als mondhygiënist. Dit was een prima combi met een gezin, maar na een aantal jaar begon het te kriebelen. Vervolgens ben ik bij DBP terecht gekomen en geef ik nu een tijdje les.

Ik vind het heel leuk om mijn kennis over te dragen en te laten zien wat wij kunnen betekenen voor patiënten. Mijn speerpunten zijn ergonomie, instructie en voorlichting en dat alles gepaard met anekdotes uit de praktijk. Deze voorbeelden verhelderen vaak waarom iets belangrijk is in ons vak.

Voorlichting zorgt ervoor dat patiënten weten waarom ze iets doen en de motivatie uit henzelf komt, dan is de kans van slagen van de behandeling vele malen groter en kun je positief je behandeling uitvoeren!

Elon Blaakman-Fijen
Mondhygienist

Sinds 1992 zit in het tanden-vak. Eerst als tandartsassistent en nu al bijna 25 jaar als mondhygiënist. Als mondhygiënist heb ik in verschillende werkvelden gewerkt.

Nu ben ik alweer geruime tijd terug op het honk waar het allemaal begon, in een super moderne tandartspraktijk in het gezellige Brabantse ’s-Hertogenbosch. In 2007 ben ik als praktijkbegeleider in aanraking gekomen met het opleiden van tandartsassistenten tot preventieassistenten. Het begeleiden en lesgeven is me op het lijf geschreven. Na jaren elders ervaring op te hebben gedaan, ben ik sinds 1 jaar docent voor Dental Best Practice. Met een fantastisch ondersteunend team om ons heen, is het opleiden echt een feestje!

Wat mij typeert als docent? Ik ben een gedreven enthousiaste docent. Heb oog voor mijn cursisten en draag graag mijn passie voor het leuke preventieve gedeelte van ons vak over.

De cursisten zeggen vaak: ‘’ik vind het niet erg om op mijn vrije zaterdagen cursus te volgen, de dagen vliegen voorbij en we leren veel.’’