Omschrijving

Vrijdag 9 september 2022 | Miele Experience Center te Vianen

‘Hands-on Esthetics’ is een uniek ééndaags congres met de nadruk op praktische vaardigheden. Eén centrale spreker – Irfan Abas – die van A tot Z een complete restauratie behandelt en drie hands-on workshops waar je in kleine groepjes uiteengaat en je vaardigheden op het gebied van esthetische tandheelkunde verbetert of juist verfijnt.

De organisatie van dit congres is een samenwerking tussen DMG, Kettenbach Dental, Hu-Friedy en Dental Best Practice.

Programma

Programma

08.30-09.00 uur Ontvangst

09.00-10.30 uur Centrale spreker Irfan Abas: Restauratie van A tot Z

10.30-11.00 uur Pauze

11.00-12.30 uur Workshop 1, 2 of 3*

12.30-13.30 uur Lunch

13.30-15.00 uur Workshop 1, 2 of 3*

15.00-15.30 uur Pauze

15.30-17.00 uur Workshop 1, 2 of 3*

17.00-18.00 uur Borrel en afsluiting

*De workshops vinden parallel aan elkaar plaats. Als deelnemer volg je alle workshops. De volgorde verschilt alleen per deelnemer en wordt door de organisatie bepaald.

Workshops

Centrale spreker – een uitgebreid restauratieve casus
Irfan Abas praat je bij over de laatste stand van zaken in de restauratieve tandheelkunde. Wat houdt restauratieve tandheelkunde eigenlijk allemaal in? En waar begin je? Aan de hand van een uitgebreide slijtage casus leert hij je onder andere meer over DSD, backwardsplanning, beeldvorming, behandelplanning, beetbepaling, materiaalkeuze, composiet direct/indirect, injecteermal, slijpen, vergroting, afdrukken, scannen en cementeren.

Workshop 1 – Porselein en composiet facings & non-invasieve en invasieve technieken
Deel I.) Derk-Jan de Haan: “Van Preview naar Porseleinen facings” Laat je inspireren door Derk-Jan de Haan; Mock-up Techniek – High segment – Non-Invasieve behandeling.
Deel II.) Rob Vermaas: “Esthetiek binnen het bereik van iedere tandarts” Planning en Stappenplan voor een voorspelbaar resultaat. Rob Vermaas deelt zijn ervaring over de mogelijkheden van facings d.m.v. invasieve en non-invasieve technieken. Ook de tijdelijke voorziening krijgt de aandacht.

Workshop 2 – Composiet facings van kleurbepaling tot opbouwen, afwerken en polijsten
Erik-Jan Muts: Lines & Angles. Het geheim van een mooie composiet facing zit hem vaak in het goed kunnen kopiëren van het buurelement. Maar hoe doe je dat? Hoe kunnen lijnen en hoeken je hierbij helpen? In een korte, maar krachtige hands-on zal Erik-Jan Muts zijn tips & tricks met je delen; van kleurbepaling tot opbouwen, afwerken en polijsten.    

Workshop 3 – Hands-on IOS-training
De ontwikkelingen in de digitale workflow volgen elkaar in rap tempo op. Of je al een intra-orale scanner hebt of nog twijfelt, tijdens de hands-on IOS-training laat Jean-François Brusselle van Excent Tandtechniek zien wat de mogelijkheden zijn, en leer je de scanner nog beter kennen. Neem zelf een scanner ter hand en ervaar hoe het is om een intra orale scan te maken!

Data & Locatie

Datum: vrijdag 9 september 2022

Doelgroep:  tandarts

Locatie: Miele Experience Center te Vianen

Tijd: 08.30 uur – 18.00 uur

 

Data

Events & Webinars

Ieder jaar verrast Dental Best Practice weer met gave events! Denk bijvoorbeeld aan hét event voor de balieassistent of de online TV show voor de praktijkmanager! Maar ook onze webinars zijn erg gewild. Bekijk hier de agenda en meld je aan voor één van onze events of webinars.

Accreditaties

KRT Kwaliteitsregister Tandartsen
Q Keurmerk - Keurmerk voor alle tandheelkundige bij- en nascholing
KRM Kwaliteitsregister Mondhygiënisten
Register Preventieassistenten
CRKBO Centraal Register Kort Beroepsonderwijs