Omschrijving

Je hebt de nodige jaren ervaring opgedaan in de dentale wereld, bent goed in je vak en het is tijd om je droom te verwezenlijken: Het starten van je eigen praktijk… Het zal je niet verbazen dat hier heel wat bij komt kijken. Naast vakkennis heb je namelijk ook management- en ondernemerskwaliteiten nodig. Denk aan zaken als huisvesting & inrichting, financiën, personeel en marketing. Tijdens de masterclass leer je aan de hand van een praktisch stappenplan wat er allemaal komt kijken bij het ondernemerschap. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en ben je klaar om te ondernemen.

Tijdens de masterclass wordt theorie afgewisseld met praktijkvoorbeelden en er is voldoende ruimte voor vragen en discussies. Er is gekozen voor een logische (chronologische) volgorde waarmee de cursist ook in de praktijk te maken krijgt:

 • Oriëntatiefase
 • Overwegingsfase
 • Aankoopfase
 • Bouw- en uitvoeringsfase
 • Opleveringsfase
 • Opbouwen van je praktijk

Onno Karssen
Financieel adviseur

Mijn naam is Onno Karssen, ik ben al meer dan 20 jaar in het vak werkzaam en ben sinds een aantal jaren de trotse eigenaar van Karssen Financieel.

Karssen Financieel geeft onafhankelijk financieel advies aan medische professionals, ZZP’ers, vrije beroepsbeoefenaren en particulieren. We adviseren bij verzekeringen, hypotheken, pensioenen en het opstellen van contracten. Waar we vooral ook erg actief in zijn is de begeleiding die we bieden bij het starten of overnemen van praktijken. Vooral dit laatste vraagt veel ervaring, een persoonlijke aanpak en niet te vergeten wederzijds vertrouwen.

TIM RODENBURG
Mijn naam is Tim Rodenburg, ik ben ruim 20 jaar actief in de afbouw van mondzorgpraktijken. Mijn bedrijf bestaat uit 3 verschillende onderdelen Brand (brandveiligheid), Bouw (ruwbouw woningen, renovatie kantoren) en Zorg. Met Rodenburg Zorgoplossingen verzorgen wij de afbouw en inrichting van mondzorgpraktijken, van mondhygiënist tot kaakchirurg. Daarnaast zijn wij ook actief in de afbouw van gezondheidscentra en OK’s bij ziekenhuizen.

Wij werken samen met vrijwel alle dentale groothandels en realiseren de afbouw bij ca. 20-30 praktijken per jaar.

Ik help je met het realiseren van je droompraktijk, hierbij staat bij ons voorop dat we een langdurige relatie aangaan met de klant. Ik droom er van om dromen waar te maken!

FERDINAND TEN KATE
Mijn naam is Ferdinand ten Kate, ik ben ruim 30 jaar actief in het verbinden van mensen en producten. Ik ben in diverse branches werkzaam geweest (retail, food, pharma, healthcare) in uitvoerende, management en strategische rollen. Sinds een aantal jaren ben ik werkzaam als Relatiemanager Zorgoplossingen bij Rodenburg en samen met Tim Rodenburg verantwoordelijk voor het realiseren van de dromen van onze klanten.

Ik geniet van het helpen en doe er alles aan om jou het beste advies te geven om te komen tot een prachtig eindresultaat en een langdurige relatie. De klant van vandaag is onze ambassadeur van morgen!

KARIM AHABRI 
Praktijkmarketeer & Founder TopPraktijk
Al meer dan 15 jaar houd ik me bezig met (online) marketing. Het blijft me fascineren hoe je door middel van slim marketing toe te passen, jouw doelgroep kunt “manipuleren” en aanzetten tot het doen van een aankoop, offerte aanvraag of inschrijving.
Na onder meer 6 jaar gewerkt te hebben voor de grootste MKB partner van Google wereldwijd, besloot ik om na de zoveelste reorganisatie voor mezelf te beginnen. Met mijn team help ik graag praktijkhouders, die net als ik een passie hebben voor hun vak. Dit doe ik op mijn eigen wijze en ik merk dat deze aanpak zeer gewaardeerd wordt. Het resultaat is dat we van eenmanszaak zijn uitgegroeid naar een volwaardig bedrijf met 5 praktijkmarketing specialisten en een klantenbestand van meer dan 100 praktijken door heel Nederland.

De cursist leert tijdens de masterclass:

 • Hoe je je het beste kunt oriënteren op het starten van je eigen praktijk
 • Waar je relevante informatie kunt inwinnen en welke professionals je kunt inschakelen
 • Hoe het zit met financiering en waar je op moet letten bij het kiezen van een vestigingsplaats
 • De verschillen tussen een praktijk vanaf 0 starten en een bestaande praktijk overnemen
 • Waar je op moet letten bij aankoop of huur van je praktijkruimte
 • Wat zijn de kosten van een verbouwing? En waar moet je op letten?
 • Wat kost het inrichten van een praktijk en waar moet je op letten?
 • Hoe je een praktijkconcept van de interieurbouwer beoordeelt
 • Alles over het vinden van geschikt personeel
 • Tips en tricks op het gebied van marketing en promotie van je praktijk
 • Waar je op moet letten als je praktijk wordt opgeleverd
 • Hoe je de officiële opening tot een groot succes maakt
 • Richtlijnen en protocollen bij het runnen van een praktijk
 • Aandachtspunten op het gebied van scholing, bijscholing en omscholing van personeel.

Studiekosten: € 525,-

Studiemateriaal: € 25,-

Alle bedragen zijn BTW vrijgesteld

Studiebelasting
De cursus start om 10.00 uur en eindigt om 16.30 uur. Totale studiebelasting is: 6,5 uur

Cursus
Na afloop van deze cursus ontvang je als bewijs van deelname, een certificaat

Events

Ieder jaar verrast Dental Best Practice weer met gave events! Denk bijvoorbeeld aan hét event voor de balieassistent of voor de praktijkmanager! Bekijk hier de agenda en meld je aan voor één van onze events.

Accreditaties

KRT Kwaliteitsregister Tandartsen
Q Keurmerk - Keurmerk voor alle tandheelkundige bij- en nascholing
KRM Kwaliteitsregister Mondhygiënisten
Register Preventieassistenten
CRKBO Centraal Register Kort Beroepsonderwijs