Omschrijving

Align, Bleach & Bond; veilige orthodontie

Esthetische problemen in het frontgebied zijn vaak onder te verdelen in drie onderdelen: stand-, kleur- en vormproblemen. Een steeds populairdere manier om dit op te lossen is een minimaal invasieve methode die bestaat uit alignen, bleken én vormcorrectie met composiet. In deze 2-daagse opleiding gaan we uitgebreid in op deze materie.

Stap voor stap nemen we je mee in dit curriculum. Het verzamelen van de juiste informatie, het maken van een planning middels ‘facial driven’ orthodontie en vervolgens het uitvoeren van dit plan door aligners, bleken en composiet.

Met aligners verkrijgen we een betere stand van de tanden. Er zijn hiervoor verschillende methoden. In deze opleiding wordt gekozen voor het online platform van SureSmile (Dentsply Sirona). Door een betere stand wordt niet alleen de esthetiek verbeterd, maar ook de functie van de elementen zelf. Sommige patiënten met ‘crowdin’ hebben ook last van een zogenaamde ‘restricted envelope of function’. Het tijdig behandelen hiervan kan vervelende problemen later voorkomen. Vervolgens is bleken een stap in de behandeling die gedaan kan worden met de aligners zelf. Tot slot zijn er vaak vormcorrecties nodig die we verkrijgen door soms wat aan de tand te beslijpen maar vaker door wat composiet aan te brengen. De maltechniek én een eenvoudige dual layering techniek staan hierbij centraal.

In 2 opleidingsdagen gaan we door deze onderwerpen heen en kunnen de cursisten bij elkaar een mondscan maken en eventueel een online design maken voor hun eigen aligners op het SureSmile platform. Op dag 2 wordt er een hands-on training composiet op een model gedaan met de maltechniek en dual layering en gaan we verder in op de bleekmethoden.

Lees hier het uitgebreide artikel over “Align bleach Bond”

De module aligners is ook los als extra module te volgen, klik hier voor meer informatie!

 

Arend van den Akker
tandarts

Arend van den Akker studeerde tandheelkunde aan de Universiteit van Amsterdam van 1979 tot 1984, voordat hij tandarts werd bij de Koninklijke Marine.

Hierna werd hij in 1986 algemeen practicus bij ‘Tandartspraktijk Berkenstraat’in Alphen aan den Rijn met een speciale voorliefde voor de prothetische- en esthetische tandheelkunde.

In 2009 verhuisde hij met zijn praktijk (inmiddels mede een verwijspraktijk voor esthetische tandheelkunde) naar Gezondheidscentrum Vitalis in Alphen aan de Rijn.

Naast zijn werk als tandarts schrijft Arend artikelen en is hij veel gevraagd opinion-leader voor internationale organisaties gericht op esthetische tandheelkunde.

Karin Molhoek
Tandarts

Karin is eigenaar van KiesQ en SmileCafé en heeft zich na haar studie tandheelkunde verder ontwikkeld in diverse vakgebieden waaronder orthodontie, esthetische tandheelkunde, Digital Smile Design, implantologie en injectables. Zij heeft hiervoor verschillende gecertificeerde opleidingen gevolgd.

Daarnaast is zij spreker voor SureSmile Aligners en geeft zij lezingen aan collega tandartsen over behandelingen met onzichtbare beugels en versnelde orthodontie.

Karin is één van de weinige experts in Nederland op het gebied van versnelde orthodontie, de techniek waarmee je in hele korte tijd een mooi recht gebit kunt krijgen.

Studiebelasting
De opleiding start om 09.00 uur en eindigt om 17.00 uur
Totale studiebelasting is: 2 x 8 uur = 24 uur

Ingangsniveau
Tandarts

Diploma
Na afloop van deze opleiding, ontvang je een diploma

Doelgroep
Tandarts

Accreditatie
KRT

Data

Events

Ieder jaar verrast Dental Best Practice weer met gave events! Denk bijvoorbeeld aan hét event voor de balieassistent of voor de praktijkmanager! Bekijk hier de agenda en meld je aan voor één van onze events.

Accreditaties

KRT Kwaliteitsregister Tandartsen
Q Keurmerk - Keurmerk voor alle tandheelkundige bij- en nascholing
KRM Kwaliteitsregister Mondhygiënisten
Register Preventieassistenten
CRKBO Centraal Register Kort Beroepsonderwijs