Omschrijving

Deze 3-daagse opleiding heeft als doel om je als assistent op te leiden voor het vullen en afwerken van één- en twee vlaks restauraties met plastische materialen, waarbij de preparatie al gemaakt is door de tandarts. We gaan er vanuit dat basiskennis van de tandheelkunde al bij je bekend is.

In deze 3 dagen kun je je de theorie eigen maken en kun je de basisvaardigheden op een fantoom oefenen. In deze opleiding wordt veel tijd en aandacht besteed aan de praktische vaardigheden. Om te oefenen moeten er ook in je eigen praktijk veel opdrachten uitgevoerd en afgetekend worden door de tandarts.

Het maken van goede restauraties, die vorm en functie herstellen, vraagt veel aandacht maar geeft ook veel voldoening!

Exameneis

Klik hier voor het inlezen van de exameneisen

Docent(en)

Geert Landman
Tandarts

Mijn naam is Geert Landman, 37 jaar, mede eigenaar van ‘de Watersnip Kliniek voor Mondzorg’ en ‘Peak Dentistry’, beiden te Deventer. In 2011 ben ik afgestudeerd in Groningen. Tijdens mijn opleiding heb ik tevens een masterclass medisch onderwijs gekregen. Het geven van onderwijs heeft mij altijd al geboeid. Samen met Xander Rijpstra geef ik cursussen voor Dental best Practice aan assisterend personeel en aan mondhygiënisten. Het delen van kennis staat voor ons hoog in het vaandel, het houdt je scherp en je eigen ontwikkeling blijft doorgaan. Dit geeft ons een gezonde drive om met onze praktijken door te blijven groeien. Onze passie ligt in de esthetisch restauratieve tandheelkunde, dit oefenen wij voornamelijk uit bij Peak Dentistry. Onze liefde voor de zorg delen we graag en we hopen je te zien op een van onze cursussen.

 

Xander Rijpstra
Algemeen Practicus

Samen met mijn collega Geert Landman geven wij cursussen aan assistentes voor Dental Best Practice. Ik ben Xander Rijpstra (37 jaar) eigenaar van de Watersnip, kliniek voor mondzorg en Peak Dentistry. Afgestudeerd in 2007 aan de Rijksuniversiteit Groningen, daarna begonnen in een praktijk in Deventer en uiteindelijk deze praktijk verder uitgebreid met Geert landman. In de loop van de jaren hebben wij ons gespecialiseerd in de esthetische en restauratieve tandheelkunde. Cliënten met een uitgebreide esthetische en functionele vraag behandelen wij bij Peak Dentistry.  Het is leuk om jezelf te blijven ontwikkelen op het gebied van de tandheelkunde. Zo blijft het vak uitdagend en kun je de beste zorg bieden aan je cliënten. Wij willen deze passie dan ook delen met onze cursisten zodat zij ook verder kunnen in hun uitdagingen.

Helena van der West docent bij Dental Best Practice

Helena van der West
Mondhygiënist

Ik ben in 1999 afgestudeerd aan de Hanzehogeschool in Groningen. Sindsdien heb ik  in algemene tandartspraktijken gewerkt. Sinds de start van mijn praktijk in 2011 ben ik ook werkzaam bij T.X. de Jong mondzorg in Amersfoort.

Een persoonlijke benadering vind ik erg belangrijk. Ik ben erg geïnteresseerd in medische aandoeningen en hun effect op het menselijk lichaam en natuurlijk het effect op de mondgezondheid.

Samenwerking met de tandarts is erg belangrijk. Met uw toestemming zal ik dan ook graag overleg plegen waar dat nodig is.

Leerdoelen

Na deze opleiding heb je kennis van de volgende onderwerpen en beheers je de volgende vaardigheden:

Je heb kennis van:

  • criteria waaraan een restauratie moet voldoen
  • de meest gebruikte matrix systemen
  • de belangrijkste vulmaterialen en hun voor- en nadelen

Je beheerst de volgende vaardigheden:

  • droogleggen
  • matrix aanbrengen
  • vullen met glasionomeer, compomeer en composiet volgens de criteria
  • afwerken en polijsten van restauraties
Data & Locaties

Deventer (14.00 uur – 20.00 uur)
Lesdag 1: vrijdag 14 oktober 2022
Lesdag 2: vrijdag 4 november 2022
Lesdag 3: vrijdag 25 november 2022

 

Overige info

Patiënten
Op lesdag 2 dient de cursist 1 patiënt mee te nemen. Dit betreft vullen en afwerken één- en tweevlaks.
Op lesdag 3 dient de cursist 2 patiënten mee te nemen.

Studiebelasting
De opleiding start om 13.00 uur en eindigt om 20.00 uur
Totale studiebelasting is: 3 opleidingsdagen van 7 uur (totaal 21 uur)

Ingangsniveau
Tandartsassistent

Diploma
Na afloop ontvang je – bij het positief afronden van de opleiding – een diploma.

Doelgroep
(Preventie) assistent met minstens twee jaar ervaring

Data

Events & Webinars

Ieder jaar verrast Dental Best Practice weer met gave events! Denk bijvoorbeeld aan hét event voor de balieassistent of de online TV show voor de praktijkmanager! Maar ook onze webinars zijn erg gewild. Bekijk hier de agenda en meld je aan voor één van onze events of webinars.

Accreditaties

KRT Kwaliteitsregister Tandartsen
Q Keurmerk - Keurmerk voor alle tandheelkundige bij- en nascholing
KRM Kwaliteitsregister Mondhygiënisten
Register Preventieassistenten
CRKBO Centraal Register Kort Beroepsonderwijs