STAP-budget

Sinds maart 2022 kan iedere burger maximaal 1.000 euro STAP-budget subsidie aanvragen voor een opleiding of cursus naar keuze. Wij als opleider doen uiteraard ook mee! Kijk hieronder hoe dit in zijn werk gaat en welke opleidingen je kunt aanvragen met een STAP budget.

Het kabinet heeft op 12 december 2022 besloten om het aanvraagtijdvak voor STAP-budget van januari 2023 over te slaan. Tijd is nodig om maatregelen gericht op het terugdringen van misbruik en oneigenlijk gebruik te implementeren. Zo voorkomt het kabinet dat scholing die niet aan de voorwaarden van STAP voldoet subsidie ontvangt. De eerstvolgende mogelijkheid om STAP budget aan te vragen is maandag 1 mei 2023 om 10.00 uur.

In 2023 zijn er de verder de volgende vijf STAP-aanvraagtijdvakken:

 • 1 mei – 2 juli
  (vraag je op 1 mei 2023 STAP-budget aan? Dan mag je opleiding niet eerder starten dan op 29 mei 2023 en uiterlijk op 30 september 2023)

 • 3 juli – 3 september
  (vraag je op 3 juli 2023 STAP-budget aan? Dan mag je opleiding niet eerder starten dan op 31 juli 2023 en uiterlijk op 30 november 2023)

 • 4 september – 31 oktober
  (vraag je op 4 september 2023 STAP-budget aan? Dan mag je opleiding niet eerder starten dan op 2 oktober 2023 en uiterlijk op 31 januari 2024)

 • 1 november – 31 december
  (vraag je op 1 november 2023 STAP-budget aan? Dan mag je opleiding niet eerder starten dan op 29 november 2023 en uiterlijk op 31 maart 2024)

Stap 1
Kies een van de opleidingen die voor het STAP-budget in aanmerking komen op www.dentalbestpractice.nl/stap-budget. Schrijf je in voor de desbetreffende opleiding en vermeld in de opmerkingen dat je voor deze opleiding het STAP- budget aan wilt vragen. Vermeld hier ook je privé adres gegevens, die hebben we nodig voor het aanmeldbewijs

Stap 2
Na je aanmelding ontvang je van ons een digitaal STAP-aanmeldingsbewijs. Dat STAP-aanmeldingsbewijs heb je nodig voor je STAP-aanvraag bij UWV!

Stap 3
Vraag je STAP-budget aan bij UWV via de volgende stappen:

 • Ga naar www.stapuwv.nl en log in met DigiD.
 • Vul het digitale aanvraagformulier in en upload je digitale STAP-aanmeldingsbewijs dat je van de opleider hebt gekregen

Je kunt alleen STAP-budget aanvragen voor een opleiding die 4 weken start ná je aanvraag, en die start binnen 3 maanden na het aanvraagtijdvak. Als je voor je opleiding op 1 mei STAP aanvraagt, dient deze dus te starten na 29 mei en uiterlijk in de maand september.

Stap 4
Na toekenning vanuit het UWV (en dus niet door de opleider) ontvang jij en
ook wij een bericht van UWV. Jouw opleider ontvangt na afloop van je opleiding definitief toegekende subsidie.

Stap 5
Kom je niet in aanmerking voor het STAP-budget of is het budget op? Wat jammer! Laat het ons dan wel even weten. Het STAP-aanmeldingsbewijs is voorlopig, aangezien je als subsidieaanvrager nog in de fase van subsidieaanvraag zit. In het volgende aanvraagtermijn kun je uiteraard weer een aanvraag indienen. De kans is aanwezig dat je hiervoor een nieuw STAP-aanmeldingsbewijs nodig hebt met een nieuwe startdatum omdat een scholing waarvoor je STAP-budget wilt benutten 4 weken na je aanvraag en binnen 3 maanden na het betreffende aanvraagtijdvak dient te starten.
LET OP: onze algemene voorwaarden zijn wel van toepassing als je besluit
om de aangevraagde opleiding alsnog te annuleren.

 

Bij de onderstaande opleidingen kan je het STAP-budget aanvragen

 

Opleiding Tandartsassistent Opleiding Preventieassistent Opleiding Paro-preventieassistent