Omschrijving 

Overweeg jij te gaan starten met een baan binnen de tandheelkunde, maar heb je nog geen kennis of ervaring omdat je bijvoorbeeld uit een andere branche komt? Dan is deze 3-daagse kennismaking met de tandheelkunde iets voor jou! Zo kun je namelijk met al enige kennis van de tandheelkunde starten in de praktijk. Het is ook nog mogelijk om daarna onze reguliere een-jarige Opleiding Tandartsassistent te volgen.

Inhoud en opzet:
Lesdag 1: De mondholte, het gebit, status praesens en cariës
Lesdag 2: Infectiepreventie en hygiëne, instrumentenkennis en ergonomie
Lesdag 3: Mondhygiëne, erosie en kennismaking met Intra-orale röntgen- en panoramaopnamen.

Naast de theorie zullen we uiteraard ook aandacht besteden aan het praktijkgedeelte.

Voordat je gaat starten met het werken in de praktijk, is het erg zinvol om deze 3 theoretische lesdagen volgen.

Nicky van den Belt
Docent

Mijn naam is Nicky en ik heb 12 jaar gewerkt in verschillende tandartspraktijken. In 2010 ben ik begonnen als tandartsassistent en vanaf 2014 na een jaar mondzorgkunde, aan de slag gegaan als preventieassistent. Naast het assisteren, heb ik in deze 12 jaar veelzijdige functies gehad binnen de tandheelkunde. Van het werken aan de balie, administratie, planning, voorraadbeheer tot het maken van bleeklepels, mondbeschermers en noodkronen. Ondanks dat ik niet meer in de tandartspraktijk werk, blijf ik enthousiast over het vak. Daarom ben ik aan de slag gegaan als docent bij Dental Best Practice.

Graag wil ik mijn kennis en enthousiasme over de tandheelkunde met jullie delen.

CONCETTA SCIBONA
docent

Ik ben Concetta en werk inmiddels al 32 jaar in de tandheelkunde. Ik ben begonnen als tandartsassistent en heb daarna de opleidingen preventieassistent en paro-preventieassistent afgerond. Elf jaar geleden ben ik begonnen met lesgeven en sinds 2012 werkzaam bij Dental Best Practice. Ik was de allereerste docent die de opleiding preventieassistent mocht geven en er dus vanaf het allereerste moment bij. Nu geef ik ook de opleiding tandartsassistent en de cursus sealen en aanbrengen van cofferdam.

Wat mij typeert als docent? Ik hoor heel regelmatig van de cursisten: “Concetta, je bent een fijne en leuke docent, maar wat ben jij streng als het om de ergonomie gaat!” En dat klopt…. je moet zuinig zijn op je lijf want voor je het weet mankeer je wat zoals; nek-, pols- en schouderklachten.

Maxime Busch
Docent opleiding Tandartsassistent

In 2013 heb ik een mooie studie afgerond als docent beeldende kunst en vormgeving, maar door gebrek aan werk destijds een opleiding/ cursus tot tandartsassistente gaan volgen. Mijn studie op de kunstacademie was in Maastricht en zo heb ik bijna 10 jaar in het zuiden van het land gewoond. Daar ben ik tijdens mijn opleiding gestart bij een orthodontie praktijk. Alweer 7 jaar geleden besloten om toch het mooie Limburg te verlaten en weer terug te gaan naar mijn roots in Zaanstad en daar ben ik terecht gekomen bij mijn huidige werkgever en gestart als tandartsassistent en orthodontistassistent.

Zelf wilde ik heel graag weer wat meer oppakken richting het docentschap en dat kan ik nu doen als docent voor de opleiding Tandartsassistent. Laat mij dit nou net een super leuke combinatie vinden met tandheelkunde en docentschap!

In de avond uren en weekenden vind ik het enorm leuk om te basketballen en te tennissen. Daarnaast ga ik graag naar concerten en festivals.

Na het volgen van deze 3-daagse kennismaking met de tandheelkunde:

  • Weet je waar de mondholte uit bestaat en wat het gebit is
  • Ken je de basisbenamingen van de status praesens
  • Heb je basiskennis over infectiepreventie en hygiëne in de tandartspraktijk
  • Ben je op de hoogte van de laatste wet- en regelgeving met betrekking tot het maken van röntgenopnamen volgens de richtlijn tandheelkundige radiologie
  • Heb je basiskennis over instrumentarium in de tandartspraktijk
  • Weet je wat preventieve tandheelkunde inhoudt

Studiekosten: € 595,-

Studiemateriaal: € 50,-

Alle bedragen zijn BTW vrijgesteld.

 

Studiebelasting
Totale studiebelasting is: 3 opleidingsdagen van 5 uur (totaal 15 uur).

Ingangsniveau
Geen.

Diploma
Na afloop ontvang je – bij het positief afronden van de opleiding – een certificaat.

 

 

Events

Ieder jaar verrast Dental Best Practice weer met gave events! Denk bijvoorbeeld aan hét event voor de balieassistent of voor de praktijkmanager! Bekijk hier de agenda en meld je aan voor één van onze events.

Het Event voor de balieassistentvr 20 september 2024event
Hét Event voor de praktijkmanagervr 11 april 2025event
Het Event voor de preventieassistentvr 29 november 2024event

Accreditaties

KRT Kwaliteitsregister Tandartsen
Q Keurmerk - Keurmerk voor alle tandheelkundige bij- en nascholing
KRM Kwaliteitsregister Mondhygiënisten
Register Preventieassistenten
CRKBO Centraal Register Kort Beroepsonderwijs