Omschrijving 

Wil je gaan starten in de tandheelkunde en heb je nog geen kennis/ervaring omdat je bijvoorbeeld uit een andere branche komt? Dan is deze 3-daagse kennismaking binnen de tandheelkunde iets voor jou!

Zo kun je namelijk met al enige kennis van de tandheelkunde starten in de praktijk. Vanuit daar kun je dan onze reguliere Opleiding Tandartsassistent volgen, die dan nog een schooljaar in beslag neemt.

Inhoud en opzet:
Lesdag 1: De mondholte, het gebit, status praesens en cariës
Lesdag 2: Infectiepreventie en hygiëne, instrumentenkennis en ergonomie
Lesdag 3: Mondhygiëne, erosie en kennismaking met Intra-orale röntgen- en panoramaopnamen.

Naast de theorie wordt uiteraard ook aandacht besteed aan het praktijkgedeelte.

Deze 3 theoretische lesdagen kun je voorafgaand aan de start van het werken in de praktijk volgen.

 

Nicky van den Belt
Docent

 

Mijn naam is Nicky en ik ben inmiddels 12 jaar actief in de tandheelkunde. Ik ben begonnen in 2010 als tandartsassistent en in 2014 na een jaar mondzorgkunde aan de slag gegaan als preventie assistent. Naast het assisteren en preventie werk, heb ik de afgelopen 12 jaar veelzijdige functies gehad binnen de tandheelkunde, van het werk aan de balie, administratie, planning, voorraadbeheer tot het maken van bleeklepels, mondbeschermers en noodkronen. Ondanks dat ik niet meer in de tandartspraktijk werk, blijf ik enthousiast over het vak. Daarom ben ik aan de slag gegaan als docent bij Dental Best Practice.

Graag wil ik mijn kennis en enthousiasme over de tandheelkunde met jullie delen.

CONCETTA SCIBONA
docent

Ik ben Concetta en werk inmiddels al 32 jaar in de tandheelkunde. Ik ben begonnen als tandartsassistent en heb daarna de opleidingen preventieassistent en paro-preventieassistent afgerond. Elf jaar geleden ben ik begonnen met lesgeven en sinds 2012 werkzaam bij Dental Best Practice. Ik was de allereerste docent die de opleiding preventieassistent mocht geven en er dus vanaf het allereerste moment bij. Nu geef ik ook de opleiding tandartsassistent en de cursus sealen en aanbrengen van cofferdam.

Wat mij typeert als docent? Ik hoor heel regelmatig van de cursisten: “Concetta, je bent een fijne en leuke docent, maar wat ben jij streng als het om de ergonomie gaat!” En dat klopt…. je moet zuinig zijn op je lijf want voor je het weet mankeer je wat zoals; nek-, pols- en schouderklachten.

Maxime Busch
Docent opleiding Tandartsassistent

In 2013 heb ik een mooie studie afgerond als docent beeldende kunst en vormgeving, maar door gebrek aan werk destijds een opleiding/ cursus tot tandartsassistente gaan volgen. Mijn studie op de kunstacademie was in Maastricht en zo heb ik bijna 10 jaar in het zuiden van het land gewoond. Daar ben ik tijdens mijn opleiding gestart bij een orthodontie praktijk. Alweer 7 jaar geleden besloten om toch het mooie Limburg te verlaten en weer terug te gaan naar mijn roots in Zaanstad en daar ben ik terecht gekomen bij mijn huidige werkgever en gestart als tandartsassistent en orthodontistassistent.

Zelf wilde ik heel graag weer wat meer oppakken richting het docentschap en dat kan ik nu doen als docent voor de opleiding Tandartsassistent. Laat mij dit nou net een super leuke combinatie vinden met tandheelkunde en docentschap!

In de avond uren en weekenden vind ik het enorm leuk om te basketballen en te tennissen. Daarnaast ga ik graag naar concerten en festivals.

 

Na het volgen van deze 3-daagse kennismaking:

  • Weet je waar de mondholte uit bestaat en wat het gebit is
  • Ken je de basisbenamingen van de status preasens
  • Ken je de basis infectiepreventie en hygiëne in de tandartspraktijk
  • Ben je op de hoogte van de laatste wet- en regelgeving volgens de richtlijn tandheelkundige radiologie omtrent het maken van röntgenopnamen
  • Heb je basiskennis over instrumentarium in de tandartspraktijk
  • Weet je wat preventieve tandheelkunde inhoudt

 

Studiekosten: € 595,-

Studiemateriaal: € 50,-

Alle bedragen zijn BTW vrijgesteld.

 

Studiebelasting
Totale studiebelasting is: 3 opleidingsdagen van 5 uur (totaal 15 uur)

Ingangsniveau
Geen

Diploma
Na afloop ontvang je – bij het positief afronden van de opleiding – een certificaat

 

Events

Ieder jaar verrast Dental Best Practice weer met gave events! Denk bijvoorbeeld aan hét event voor de balieassistent of voor de praktijkmanager! Bekijk hier de agenda en meld je aan voor één van onze events.

Accreditaties

KRT Kwaliteitsregister Tandartsen
Q Keurmerk - Keurmerk voor alle tandheelkundige bij- en nascholing
KRM Kwaliteitsregister Mondhygiënisten
Register Preventieassistenten
CRKBO Centraal Register Kort Beroepsonderwijs