De locaties van Dental Best Practice, ook bij jou in de buurt!

Bekijk hiernaast het overzicht van de diverse locaties waar Dental Best Practice gebruik van maakt. Door op de markers te klikken zie je de plaatsnaam.

In het zoekmenu onder de kaart kun je een maximale afstand vanaf jouw woonplaats ingeven. Lekker handig, misschien wordt de door jouw gezochte cursus wel heel dichtbij gegeven!

In het schema hieronder kun je per locatie zien welke opleidingen en/of cursussen daar worden gegeven voor jouw functie.

Bekijk ons opleidingscentrum in Nijkerk…

Vind jouw opleiding of cursus per locatie

TitelSamenvattingSoortFunctiehf:tax:voorwiehf:tax:locatie
3-daagse kennismaking met de tandheelkunde en het vak tandartsassistent!

Wil je gaan starten in de tandheelkunde en heb je nog geen kennis/ervaring omdat je bijvoorbeeld uit een andere branche komt?. Dan is deze 3-daagse kennismaking iets voor jou!

opleidingTandartsassistent>tandartsassistentamersfoort
Cursus Algemene ziekten en geneesmiddelengebruik in relatie tot mondgezondheid

Kennis van algemene ziekten, zoals hart- en vaatziekten, diabetes en stollingsstoornissen, is een voorwaarde om als mondhygiënist verantwoord te kunnen werken.

cursusMondhygiënist>mondhygienistoisterwijk
Cursus Aligners in de tandartspraktijk

Op de toenemende vraag van patiënten om een mooie lach te hebben, kunnen we als tandarts een groot scala aan mogelijke behandelingen uitvoeren om dit te realiseren.

cursusTandarts>tandartsamersfoort
Cursus Aligners; alles wat je moet weten als mondhygiënist

Aligners, je ziet ze tegenwoordig steeds vaker maar wat is jou toegevoegde waarde  als mondhygiënist in deze behandeling? Meer dan je denkt! In deze cursus neemt Karin je mee in de wereld van de aligners en de meerwaarde voor jou werk als mondhygiënist.

cursusMondhygiënist>mondhygienistamersfoort
Cursus Assisteren bij chirurgische behandelingen

Tegenwoordig worden er in de tandartspraktijk steeds meer behandelingen door de tandarts zelf gedaan. Zo ook chirurgische behandelingen.

cursusPreventieassistent, Tandartsassistent>preventieassistent tandartsassistentamersfoort den-haag
Cursus Basiskennis temporomandibulaire dysfunctie

Diagnostiek van pijnklachten in het hoofd-hals gebied is niet altijd eenvoudig. Ook al is de oorzaak van deze pijnklachten bijna altijd een tandheelkundige (ontsteking van een kies of parodontium)

cursusMondhygiënist>mondhygienistdordrecht
Cursus Behandeling gebitsslijtage

Tijdens deze cursus leer je wanneer gebitsslijtage behandeld moet worden voordat er kronen, bruggen of implantaten in de zijdelingse delen gemaakt gaan worden.

cursusTandarts>tandartsamersfoort
Cursus Cariësdiagnostiek en PMO voor de mondhygiënist

Jij ziet je patiënten voor controle. En jij behandelt de primaire cariës. Mooie taken die een grote verantwoordelijkheid met zich meebrengen. Want wanneer beslis je of je gaat behandelen? En wanneer lijkt wachten en monitoren een betere strategie?

cursusMondhygiënist>mondhygienist
Cursus CBCT Toezichthoudend Medewerker Stralingsbescherming voor verwijzers

Deze nieuwe cursus geeft inzicht in de mogelijkheden en beperkingen van CBCT-opnamen. Na deze cursus voldoe je aan de vereisten om te kunnen verwijzen voor CBCT-opnamen.

cursusTandarts>tandartsamersfoort enschede
Cursus CBCT verplichte nascholing Toezichthoudend Medewerker Stralingsbescherming

Er geldt een verplichte nascholing voor tandartsen/kaakchirurgen/orthodontisten die zijn opgeleid tot Toezichthoudend Medewerker Stralingsbescherming Tandheelkunde CBCT.

cursusTandarts>tandartsamersfoort veenendaal
Cursus Composietrestauratie in het front

Heb je ervaring in het maken van 1 en/of 2 vlaks restauraties en zoek je meer verdieping in de huidige materialen waarbij functionaliteit en esthetiek goed samen gaan? Dan is deze hands-on cursus, waarbij je de juiste technieken leert toe te passen, echt iets voor jou!

cursusMondhygiënist, Tandarts>mondhygienist tandartsamersfoort vianen
Cursus Composietrestauratie van de zijdelingse delen

Heb je ervaring in het maken van 1 en/of 2 vlaks restauraties en zoek je meer verdieping in de huidige materialen waarbij functionaliteit en esthetiek goed samen gaan? Dan is deze cursus echt iets voor jou!

cursusMondhygiënist, Tandarts>mondhygienist tandartsamersfoort enschede
Cursus De 3 sporen anamnese: het vervolg op ‘Leren kijken met je oren.’

In deze cursus staat het zelfstandig uitvoeren van de 3-sporen-anamnese centraal. Middels deze 3 sporen te weten, organisch, psychologisch en sociaaleconomisch, krijgt men een completer overzicht over het functioneren van de patiënt, waarbij zowel de zogenaamde ‘functionele klacht’, als de reeds bestaande psychopathologie gedetecteerd kunnen worden.

cursusMondhygiënist>mondhygienist
Cursus De evaluatie na initieel: chirurgie, antibioticum of herbehandeling?

In deze cursus wordt toegelicht wanneer chirurgie, herbehandeling of juist het stoppen van het paro-traject geïndiceerd is en waarom. Daarnaast wordt duidelijk gemaakt welk nut antibiotica heeft in de behandeling van parodontitis en wat het belang is van een microbiologisch onderzoek.

cursusMondhygiënist>mondhygienistbreukelen
Cursus De moeilijke patiënt

Aan de hand van videobeelden worden de meest voorkomende typen van de ‘moeilijke’ patiënt besproken. Tevens worden de cursisten vertrouwd gemaakt met de basisvaardigheden om met dit soort patiënten om te gaan.

cursusMondhygiënist>mondhygienistbloemendaal
Cursus De mondhygiënist: wetten en regels

Het Nederlandse zorgstelsel hangt aan elkaar van wetten en regels. Wetten en regels waar alle mondhygiënisten van op de hoogte moeten zijn (of je nu vrijgevestigd bent, als ZZP’er werkt of in loondienst bent).

cursusMondhygiënist>mondhygienistoisterwijk
Cursus De tandheelkundige anamnese

Weet jij als mondhygiënist hoe je een volledig zorgplan schrijft? Het gaat tegenwoordig niet alleen meer om de wensen van de patiënt, sociaal-economische factoren spelen een steeds belangrijkere rol. In deze cursus leer jij de juiste vragen te stellen; leer je het belang van een goede terugkoppeling en uiteindelijke hoe je een passend en reëel zorgplan opstelt.

cursusMondhygiënist>mondhygienistoisterwijk
Cursus Digitale mondfotografie

Steeds meer camera’s, betere camerafunctie op de telefoons, Digital Smile Design en filmmogelijkheden staan tegenwoordig allemaal tot onze beschikking.

cursusMondhygiënist, Preventieassistent, Tandarts, Tandartsassistent, Voor het hele team>mondhygienist preventieassistent tandarts tandartsassistent voor-het-hele-teamamersfoort zaltbommel
Cursus Endodontologie in de praktijk of doorverwijzen?

Met de komst van gedifferentieerde tandartsen worden veel wortelkanaal behandelingen niet meer in de eigen praktijk gedaan maar worden deze uitbesteed.

cursusTandarts>tandartsdoetinchem
Cursus Excel in de tandartspraktijk

Iedereen kent het wel: Excel, de tool van Microsoft die zich bij uitstek leent om structuur aan te brengen in een tandartspraktijk.

cursusMondhygiënist, Praktijkmanager, Preventieassistent, Tandarts, Tandartsassistent, Voor het hele team>mondhygienist praktijkmanager preventieassistent tandarts tandartsassistent voor-het-hele-teamamersfoort zaltbommel
Cursus Fit en energiek in de praktijk

Dagelijks ben je in praktijk bezig met het ‘beïnvloeden’ van het gedrag van patiënten. Hoe zorg je dat ze beter gaan poetsen, minder suiker eten etc. Maar hoe zit het eigenlijk met jezelf en met je collega’s?

cursusalgemeen, Balieassistent, Mondhygiënist, Praktijkmanager, Preventieassistent, Tandarts, Tandartsassistent, Voor het hele team>algemeen balieassistent mondhygienist praktijkmanager preventieassistent tandarts tandartsassistent voor-het-hele-teamamersfoort hoorn soest
Cursus Four handed dentistry en ergonomie

Four handed dentistry draagt bij aan optimale werkprocessen en ergonomie rond de behandelstoel.

cursusPreventieassistent, Tandarts, Tandartsassistent, Voor het hele team>preventieassistent tandarts tandartsassistent voor-het-hele-teamamersfoort den-haag
Cursus Gastvrijheid in de tandartspraktijk

Voor een patiënt is het vaak moeilijk de kwaliteit van tandheelkundige zorg te beoordelen. Wat de patiënt wel heel goed weet, is hoe hij/zij het bezoek aan de praktijk heeft ervaren.

cursusBalieassistent, Mondhygiënist, Praktijkmanager, Preventieassistent, Tandarts, Tandartsassistent, Voor het hele team>balieassistent mondhygienist praktijkmanager preventieassistent tandarts tandartsassistent voor-het-hele-teamamersfoort amsterdam hoorn vianen
Cursus Gastvrijheid voor en door het hele team

Om het hele team te enthousiasmeren voor het belang van een gastvrije houding in de tandartspraktijk; en te ontdekken wat gastvrijheid oplevert. Met aandacht voor de interne gastvrijheid binnen het team; want gastvrijheid begint intern!

cursusalgemeen, Balieassistent, Praktijkmanager, Preventieassistent, Tandarts, Tandartsassistent>algemeen balieassistent praktijkmanager preventieassistent tandarts tandartsassistent
Cursus Gedragsverandering en motiverende gesprekstechnieken voor de paro- en de preventieassistent

Bij deze nieuwe cursus voor de paro- en de preventieassistent gaan we in op deze uitdagingen. Op een praktische manier bespreken we de theorie van gedragsverandering en motivatie. Door gebruik van veel voorbeelden en oefeningen zullen jouw patiënten in de praktijk direct verschil ervaren.

cursusPreventieassistent>preventieassistent
Cursus Gedragsverandering en weerstand

In de cursus Gedragsverandering en weerstand leer je vanuit het vakgebied van psychologie en gedragsverandering welke psychologische weerstanden er bestaan, waar deze vandaan komen, waarom deze normaal en gezond zijn en welke concrete wetenschappelijke gedragsveranderingstechnieken je kunt inzetten om weerstanden te verminderen en zelfs voorkomen.

cursusMondhygiënist>mondhygienistdoorn
Cursus Gezond in de mond

Altijd al meer willen weten welke relatie voeding heeft tot de mondgezondheid? Dan geeft deze cursus jou de tools om gerichte adviezen te geven aan je patiënt. In 1 dag krijg je de benodigde theoretische achtergrond en praktische tips waar direct mee aan de slag kunt.

cursusMondhygiënist>mondhygienist
Cursus Help! Er zit een kind in mijn stoel en wat nu?

Er zit een kind in je de stoel, wat nu? Hoe benader je een kind en hoe win je het vertrouwen van de ouder, want zonder ouder geen kind in je stoel. Hoe creëer je een sfeer die werkt voor ouder en kind, maar die ook werkbaar is voor de praktijk? Hoe kun je dit realiseren?

cursusMondhygiënist, Tandarts>mondhygienist tandartsdordrecht
Cursus Het Periodiek Mondonderzoek

Het periodiek mondonderzoek (PMO) is een belangrijk preventief instrument in de mondzorg, vooral door het ‘periodieke’ karakter ervan.

cursusMondhygiënist>mondhygienist
Cursus Infectiepreventie

Hygiëne is al vaak onder de aandacht gebracht. Dit blijkt helaas nog steeds nodig te zijn, gezien de rapportages van de inspectie.

cursusBalieassistent, Mondhygiënist, Praktijkmanager, Preventieassistent, Tandarts, Tandartsassistent, Voor het hele team>balieassistent mondhygienist praktijkmanager preventieassistent tandarts tandartsassistent voor-het-hele-teamhoorn oldenzaal soest
Cursus Infiltratie anesthesie

In deze cursus leer je om lokale anesthesie in de mond te geven, in de boven- en onderkaak door zogenaamde infiltratie anesthesie.

cursusPreventieassistent, Tandartsassistent>preventieassistent tandartsassistentamsterdam den-bosch denekamp deventer heemstede hoorn
Cursus Initiële behandeling: het paro-preventietraject of het paro-traject?

Volgens de nieuwe richtlijn kies je eerder voor het paro-traject als er risicofactoren aanwezig zijn. Welke invloed systemische factoren hebben op het ontstoken parodontium wordt tijdens deze cursusdag toegelicht en de term vatbaarheid verhelderd.

cursusMondhygiënist>mondhygienist
Cursus Instrumentatietechniek voor de mondhygiënist, een frisse blik

Welke ‘nieuwe’ instrumenten maken het werken, onder en boven de gingiva, completer? De docent neemt je mee in de achtergronden en opbouw van instrumenten.

cursusMondhygiënist>mondhygienistamersfoort
Cursus Intern vertrouwenspersoon

Tijdens deze cursus gaan we diepgaand in op de wettelijke en morele kaders om rekening mee te houden, de vragen die gesteld kunnen worden om meer informatie te krijgen over dit onderwerp, de acties en organisatorische inrichting ter voorkoming van ongewenst gedrag en ook wat te doen wanneer daarvan sprake is.

cursusPraktijkmanager>praktijkmanageramersfoort
Cursus Intra-orale Röntgen- en Panoramaopnamen

Om röntgenfoto’s te mogen maken, moet je kunnen aantonen dat je een scholing van röntgenopnametechniek hebt gevolgd. Als mondhygiënist dien je dus een additionele externe opleiding radiologie te hebben afgelegd.

cursusBalieassistent, Mondhygiënist, Preventieassistent, Tandartsassistent>balieassistent mondhygienist preventieassistent tandartsassistentamersfoort hoorn
Cursus Juridische actualiteiten in de praktijk

Welke juridische eisen worden gesteld aan taakherschikking? Wie draagt daarvoor de verantwoordelijkheid en waaruit blijkt dat?

cursusMondhygiënist, Praktijkmanager, Tandarts, Voor het hele team>mondhygienist praktijkmanager tandarts voor-het-hele-teamamersfoort
Cursus Kaasmolaren

Er zijn diverse strategieën voor de behandeling van kaasmolaren. Maar welke behandelmethode kies je? Welke behandelmethoden zijn er en welke is het beste?

cursusMondhygiënist, Tandarts>mondhygienist tandartsamersfoort dordrecht
Cursus Kinderen in de praktijk: ieder kind verdient een persoonlijke aanpak!

Het behandelen van kinderen in de praktijk vraagt een andere aanpak dan het behandelen van volwassen patiënten. In deze cursus worden praktische tips gegeven en ervaringen gedeeld over het behandelen van angstige kinderen, kinderen met ADHD, ASS en gedragsproblemen.

cursusMondhygiënist>mondhygienisthoorn
Cursus Kindertandheelkunde – Roestvrijstalen kroon

Deze cursus gaat nader in op de behandeloptie ‘the seal is the deal’ met behulp van roestvrijstalen kronen. Wanneer plaats je een RVSK en wanneer juist niet? Welke methoden zijn er?

cursusMondhygiënist, Tandarts>mondhygienist tandartsamersfoort groningen
Cursus Kroon- en brugwerk

Tijdens deze cursus krijg je de nieuwste inzichten in preparatievormen en preparatietechnieken om bruggen te ontwerpen en te prepareren waarbij zoveel mogelijk tandweefsel wordt gespaard.

cursusTandarts>tandartsamersfoort
Cursus Leren extraheren, van enkele radix tot de geïmpacteerde derde molaar

Met deze cursus leert de tandarts zowel simpele extracties als het uitvoeren van een chirurgische flap om het restant van de radix in de kaak te verwijderen. Wanneer deze extracties beheerst worden door een tandarts, is de stap naar chirurgische verwijderingen zoals het verwijderen van een geïmpacteerde derde molaar of het uitvoeren van een coronectomie niet meer zo groot en kan men dit in de eigen praktijk uitvoeren.

cursusTandarts>tandarts
Cursus Leren kijken met je oren: de mond is meer dan een bak met tanden

Functionele klachten en Psychodiagnostiek: daar gaat de cursus over. En over de 3-sporen-anamnese, de methode die je helpt het verschil te zien tussen oorzaak en gevolg.

cursusMondhygiënist>mondhygienistoisterwijk
Cursus Lifestyle en mondgezondheid

We gaan in op wat een lifestyle is en het gevolg in de mond voor de keuze van een bepaalde lifestyle. Daarnaast krijg je praktische handvatten om een lifestyle te herkennen en deze kennis toe te passen in jou behandeling als preventieassistent.

cursusPreventieassistent>preventieassistentamersfoort
Cursus Nazorg bij natuurlijke elementen en implantaten

Volgens de nieuwe richtlijn indiceer je aan de hand van een periodieke herbeoordeling het vervolgtraject, welke je kiest wordt inzichtelijk gemaakt tijdens deze cursusdag.

cursusMondhygiënist>mondhygienistoisterwijk
Cursus Occlusie en articulatie

Tijdens deze theoretische en praktische cursus leer je de ins en outs omtrent de meest gebruikte occlusie- en articulatieconcepten in de restauratieve tandheelkunde.

cursusTandarts>tandartsamersfoort
Cursus Orale chirurgie in de algemene tandartspraktijk

Op de toenemende vraag van patiënten om een mooie lach te hebben, kunnen we als tandarts een groot scala aan mogelijke behandelingen uitvoeren om dit te realiseren.

cursusTandarts>tandartsdordrecht
Cursus Ouderen en geriatrie

Nederland vergrijst en mensen houden langer hun eigen tanden en kiezen. Ze blijven dus langer de tandartspraktijk bezoeken. Deze groep patiënten heeft speciale zorg nodig, maar welke?

cursusPreventieassistent>preventieassistentamersfoort
Cursus Partiële omslijpingen

Tijdens deze cursus krijg je de nieuwste inzichten in preparatie vormen en technieken om bruggen te ontwerpen en te prepareren.

cursusTandarts>tandartsamersfoort
Cursus Pijndiagnostiek, easy does it

Pijn in het aangezicht ligt dikwijls op het raakvlak van verschillende specialismen uit de tandheelkunde en de geneeskunde. Vaak is het zo dat patiënten met onbegrepen pijnklachten al lang kampen met klachten en veelal een aantal mislukte behandelingen hebben ondergaan. Mede hierdoor krijgen patiënten het gevoel ‘niet begrepen te worden’ en worden vaak naast een lichamelijke klacht ook psychosociale problemen gezien.

cursusTandarts>tandartsdordrecht
Cursus Preventie bij de jeugd

Welke adviezen geef je wanneer en heel belangrijk: Hoe ga je om met het kind en niet te vergeten met de ouder?

cursusPreventieassistent>preventieassistentamersfoort
Cursus SDF – minimaal invasief behandelen

In de recente KIMO richtlijn ‘Mondzorg voor Jeugdigen preventie en behandeling van cariës’ (2020) is het gebruik van zilver diamine fluoride (SDF) je vast niet ontgaan. Maar wat is het en is het alleen geschikt voor kinderen of kan het ook toegepast worden bij ouderen (geriatrie)?

cursusMondhygiënist, Tandarts>mondhygienist tandarts
Cursus Sealen & aanbrengen cofferdam

Als preventieassistent mag je in de praktijk steeds vaker zelfstandig taken uitvoeren. Sealen en het aanbrengen van cofferdam zijn daar een onderdeel van.

cursusPreventieassistent>preventieassistentamersfoort den-haag oldenzaal
Cursus Slijpen van tandheelkundige instrumenten

Welke ‘nieuwe’ instrumenten maken het werken, onder en boven de gingiva, completer? De docent neemt je mee in de achtergronden en opbouw van instrumenten.

cursusPreventieassistent>preventieassistentamersfoort
Cursus Sterilisatie- en omloopassistent in de tandartspraktijk

Binnen de tandartspraktijk heb je naast het assisteren aan de stoel of het maken van afspraken, continue te maken met diverse processen zoals reiniging, desinfectie en sterilisatie.

cursusPreventieassistent, Tandartsassistent>preventieassistent tandartsassistentalphen-aan-den-rijn amersfoort hoorn soest
Cursus Subgingivale gebitsreiniging

Voor subgingivale gebitsreiniging is kennis en techniek van instrumentarium niet voldoende om tot een goed eindresultaat te komen. Essentieel is eveneens kennis van de morfologie van het element (kroon + radices, furcaties etc.) en de omringende weefsels.

cursusMondhygiënist>mondhygienistoisterwijk
Cursus Tandartsangst doorgronden en begeleiden

Veel mensen zijn bang voor de tandarts, zowel kinderen als volwassenen. In de meeste gevallen kun je op een eenvoudige manier deze angst verminderen, of beter nog: voorkomen.

cursusMondhygiënist, Praktijkmanager, Preventieassistent, Tandarts, Tandartsassistent, Voor het hele team>mondhygienist praktijkmanager preventieassistent tandarts tandartsassistent voor-het-hele-teamamersfoort
Cursus Temporo-mandibulaire dysfunctie en orofaciale fysiotherapie

De mond is meer dan de dentitie; het is een poort tussen binnen en buiten en gaat er iets niet goed in het lichaam of leven van mensen dan kan dit zijn weerslag hebben op het hoofd- kaak en het kauwstelsel. We zeggen niet voor niks ‘door de zure appel heen bijten of het voor je kiezen krijgen…’ Dit is omdat mensen dit letterlijk kunnen gaan doen; dit geeft Temporo Mandibulaire klachten.

cursusMondhygiënist>mondhygienist
Cursus Tijdelijke kronen maken

Eén van de taken die de tandarts steeds vaker uit handen geeft aan de tandartsassistent, is het maken van tijdelijke kronen (noodkronen).

cursusPreventieassistent, Tandartsassistent>preventieassistent tandartsassistentamersfoort
Cursus Train de zorgverlener in de ouderenzorg

Mondverzorging bij kwetsbare ouderen is niet makkelijk. Veel zorgverleners weten vaak niet hoe ze de mensen het beste kunt benaderen en hoe goede hulp te verlenen bij de mondzorg.

cursusMondhygiënist>mondhygienist
Cursus Van collega naar leidinggevende. Hoe ga je om met deze nieuwe rol?

Van assistent naar praktijkmanager… oftewel van collega naar manager Hoe ga je daar mee om en wat heb je daarvoor nodig?

cursusBalieassistent, Praktijkmanager, Preventieassistent, Tandartsassistent>balieassistent praktijkmanager preventieassistent tandartsassistent
Cursus Vatbaarheid voor parodontitis: systemische of lokale risicofactoren?

Volgens de nieuwe richtlijn kies je eerder voor het paro-traject als er risicofactoren aanwezig zijn. Welke invloed systemische factoren hebben op het ontstoken parodontium wordt tijdens deze cursusdag toegelicht en de term vatbaarheid verhelderd.

cursusMondhygiënist>mondhygienistoisterwijk
Cursus Verplichte nascholing Toezichthoudend Medewerker Stralingsbescherming (TMS)

Er geldt een verplichte nascholing voor tandartsen/kaakchirurgen en orthodontisten die zijn opgeleid tot Toezichthoudend Medewerker Stralingsbescherming (TMS)

cursusMondhygiënist, Tandarts>mondhygienist tandartsamersfoort veenendaal
Cursus Voor- en nazorg bij implantologie voor de mondhygienist

Je krijgt steeds vaker patiënten in de stoel met 1 of meerdere implantaten. Soms weet je niet welke behandelmethode passend is voor de heersende situatie. In deze theoretische en praktische cursus krijg je de tools waarmee je direct aan de slag kunt. Ook prettig om te weten is, dat je ook eigen casuïstiek kunt inbrengen.

cursusMondhygiënist>mondhygienistoisterwijk
Cursus Voor- en nazorg bij implantologie voor de preventieassistent

Preventieassistenten krijgen ongetwijfeld te maken met patiënten die al implantaten hebben, implantaten gaan krijgen of hierover informatie wensen.

cursusPreventieassistent>preventieassistentden-haag deventer heemstede
Cursus Weefselsparende behandelingen van carieuze laesies, glasionomeercement en de ART-aanpak

Wanneer ga je een composietrestauratie plaatsen en wanneer kies je voor een ART behandeling? In deze hands-on cursus leer je o.a. wanneer een ART sealant geïndiceerd is, welk instrumentarium je gebruikt en oefen je ook praktisch in het plaatsen van een ART sealant.

cursusMondhygiënist>mondhygienistoisterwijk
Cursus Wrijving geeft glans

In deze cursus gaan we aan de slag met conflictsituaties. Hoe ontstaan deze en wat kan je doen om te de-escaleren? In welke situaties is het juist goed om wel het conflict aan te gaan? Wat kan wrijving opleveren en hoe kan je rustig blijven? Deelnemers kunnen eigen voorbeelden aandragen, zodat de theoretische achtergrond van conflicten gelijk op de goede plek kan vallen!

cursusMondhygiënist, Tandarts>mondhygienist tandartsdordrecht
Inhouse cursus Profileren als team

Profileren geeft inzicht in wanneer mensen andere spanningen ervaren dan tijdens normaal gedrag. Deze methode analyseert de combinatie van gezichtsexpressies, lichaamstaal en stemgebruik.

cursusBalieassistent, Praktijkmanager, Preventieassistent, Tandarts, Tandartsassistent>balieassistent praktijkmanager preventieassistent tandarts tandartsassistent
Leergang Esthetische tandheelkunde – Academiae Aesthetica

De vraag naar een esthetisch mooi gebit is de afgelopen jaren ontzettend toegenomen. Een mooi maar vooral ook gezond gebit is voor veel mensen een must tegenwoordig.

opleidingTandarts>tandartsvianen
Leergang Implantologie – Academiae Implantologica

Tijdens deze opleiding krijg je een goed inzicht in wat implantologie is, waar en hoe deze toegepast wordt én wat de recente technologische ontwikkelingen op dit gebied zijn.

opleidingTandarts>tandartsvianen
Leergang Upgrade buitenlands opgeleide mondhygiënist

Deze nieuwe 9-daagse upgrade is speciaal ontwikkeld voor de gediplomeerde, in buitenland opgeleide, mondhygiënist die in Nederland erkend wil worden.

Als je met een buitenlands zorgdiploma in Nederland wil werken, kan dat alleen als je kennis en vaardigheden van gelijkwaardige inhoud en niveau zijn van het curriculum mondzorgkunde op bachelor niveau.
De definitieve erkenning wordt verleend door de commissie “Buitenslands Gediplomeerde Volksgezondheid”. Dit is een onafhankelijke commissie van deskundigen voor de erkenning van je diploma.

opleidingMondhygiënist>mondhygienist
Masterclass ‘Start je eigen mondzorgpraktijk’

Je hebt de nodige jaren ervaring opgedaan in de dentale wereld, bent goed in je vak en het is tijd om je droom te verwezenlijken: Het starten van je eigen praktijk… Het zal je niet verbazen dat hier heel wat bij komt kijken. Naast vakkennis heb je namelijk ook management- en ondernemerskwaliteiten nodig. Denk aan zaken als huisvesting & inrichting, financiën, personeel en marketing. Tijdens de masterclass leer je aan de hand van een praktisch stappenplan wat er allemaal komt kijken bij het ondernemerschap. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en ben je klaar om te ondernemen.

cursusMondhygiënist, Tandarts>mondhygienist tandarts
Masterclass Moeilijke parodontale casuïstiek voor de mondhygiënist

Deze cursus is speciaal voor de mondhygiënist die meer verdieping zoekt in lastige parodontale problemen. Heb je zelf een lastige casus, neem deze gerust mee dan wordt deze ook tijdens de Masterclass besproken.

cursusMondhygiënist, Tandarts>mondhygienist tandartstilburg
Meerkamerplanning: Hoe toe te passen in jouw praktijk?

De meeste tandartspraktijken bestaan uit meer behandelkamers. Maar niet altijd worden deze efficiënt en effectief ingezet.

cursusPraktijkmanager, Tandarts, Voor het hele team>praktijkmanager tandarts voor-het-hele-teamvianen
Minor De psychologie van gedragsverandering

Je bent een specialist in je vak. Je weet dat jouw kennis een ander kan helpen. Maar hoe breng je jouw boodschap effectief over?
Hoe ga je om met weerstand die je bij een client ervaart?  Hoe houd je jezelf onder controle en de leiding over het gesprek?

cursusParo-preventieassistent>paro-preventieassistentamersfoort arnhem beilen den-bosch enschede middelharnis
Minor Geriatrie

Tijdens deze minor Geriatrie wordt er dieper in gegaan op aspecten die de behandeling van de ouder wordende patiënt kunnen bemoeilijken. De meest voorkomende aandoeningen bij de ouder wordende patiënt worden besproken.

cursusParo-preventieassistent>paro-preventieassistentamersfoort den-haag
Minor Het reinigen van gezonde implantaten

Al een lange tijd hebben we te maken met patiënten met implantaten. Redenen waarom zij een implantaat of implantaten hebben gekregen kan heel verschillend zijn voor elk patiënt. Ook als paro-preventieassistente plus is het belangrijk dat jij straks patiënten met implantaten in je stoel gaat krijgen. Misschien krijg je deze patiënten al! Weet je dan wel wat je meet? In deze cursus gaan we hier uitgebreid aandacht aangeven. Wat is het verschil eigenlijk van het meten bij natuurlijke elementen dan bij implantaten? Waar moeten we op letten bij het meten? Wat moeten we zien en hoe herken je eigenlijk wat voor een ontsteking het is? Hoe moet een implantaat gereinigd worden? Moet het altijd gereinigd worden? Ook besteden we veel aandacht aan de anatomie. De cursus wordt afgesloten met een schriftelijke opdracht in de vorm van een casus.

cursusParo-preventieassistent>paro-preventieassistentamersfoort den-haag
Minor Orale microbiologie en de rol van speeksel

Overal komen levende organismen voor die niet met het blote oog te zien zijn. Deze micro-organismen zitten ook in ons lichaam, de meeste bevinden zich in onze darmen. Er zijn veel verschillende soorten micro-organismen, zoals bacteriën, schimmels en virussen, deze komen ook in grote aantallen voor in de mond. De meeste micro-organismen zijn nuttig en helpen om je mond gezond te houden. Sommige zijn betrokken bij de ontwikkeling van tandheelkundige problemen zoals cariës, gingivitis, parodontitis en peri-implantitis.

cursusParo-preventieassistent>paro-preventieassistentamersfoort arnhem beilen den-bosch enschede middelharnis
Minor Recessies en furcaties

Tijdens deze cursus bespreken we uitgebreid wanneer de evaluatie (vroeger herbeoordeling) plaats vindt en wanneer je als paro-preventieassistente plus tevreden mag zijn met het resultaat van je initiële therapie. De verschillende stadia van de furcaties worden besproken. Uiteraard besteden we ook veel aandacht voor de anatomie, dit keer de ligging van de furcaties. Tot slot besteden we aandacht aan de verschillende oorzaken voor het ontstaan van recessies. De cursus wordt afgesloten met een schriftelijke opdracht in de vorm van een casus.

cursusParo-preventieassistent>paro-preventieassistentamersfoort arnhem beilen den-bosch enschede middelharnis
Minor Verdieping in de parodontologie

Voor een goed inzicht in de diagnostiek, de pathologie en de behandeling van parodontale aandoening, is inzicht in de bouw en functie van de parodontale weefsels onmisbaar. Gedurende de cursusdag worden de verschillende structuren van het parodontium besproken en wordt er stilgestaan bij het meten en reinigen van pockets.

opleidingParo-preventieassistent>paro-preventieassistentamersfoort arnhem beilen den-bosch enschede middelharnis
Minor Voedingsadvies

Voeding heeft een (in)directe invloed op de gezondheid van het gebit, zowel de harde als de zachte weefsels. In deze 1-daagse cursus krijgt de cursist meer inzicht in de werking van de gehele spijsvertering en de opname van nutriënten. Wat zijn nutriënten en welke invloed hebben ze op de gezondheid van het menselijk lichaam. Wat is de invloed van een onvoldoende opname van nutriënten op het ontstaan ziektebeelden zoals o.a. diabetes type 2. Hoe herken je het voedingsgedrag bij patiënten en welke adviezen geef je. Aan het eind van de cursus krijgt de cursist huiswerk mee en zal aan de hand van een casus het geleerde worden getoetst.

cursusParo-preventieassistent>paro-preventieassistentamersfoort den-haag
Opfriscursus voor de paro- en preventieassistent

Nadat je je diploma preventieassistent hebt behaald, blijft je vakkennis veelal op hetzelfde peil, omdat er geen follow-up is. Dat is vreemd, omdat algemeen bekend is dat stilstand achteruitgang betekent.

cursusPreventieassistent>preventieassistentbunschoten
Opleiding Align, bleach & bond

opleidingTandarts>tandarts
Opleiding CBCT Toezichthoudend Medewerker Stralingsbescherming

Conebeam CT geeft de mogelijkheid om tegen een aanvaardbare dosis 3D opnamen te vervaardigen van het hoofd-halsgebied.

opleidingTandarts>tandartsamersfoort enschede veenendaal venlo
Opleiding Lokale anesthesie

In deze 2-daagse opleiding leer je lokale anesthesie in de mond te geven, in de boven- en onderkaak en ook het mandibulair blok.

opleidingPreventieassistent, Tandartsassistent>preventieassistent tandartsassistentamsterdam den-bosch denekamp deventer gorinchem heemstede soest
Opleiding Management en leidinggeven

Zelfs een ervaren praktijkmanager twijfelt soms over de aanpak van bepaalde zaken of heeft weleens behoefte aan feedback of extra ondersteuning.

opleidingMondhygiënist, Praktijkmanager>mondhygienist praktijkmanagervianen
Opleiding Orthodontieassistent

Wil je als (ortho) assistent je blikveld verruimen of je werkterrein verleggen? Of heb je als ex-assistent weer zin in herintreden?

opleidingTandartsassistent>tandartsassistentbarneveld
Opleiding Paro-preventieassistent

Deze opleiding richt zich op de verdieping en verbreding van de kennis op het gebied van preventie en de behandeling van patiënten met PPS 2.

opleidingPreventieassistent>preventieassistentamersfoort arnhem beilen den-bosch enschede hoorn middelharnis nijkerk
Opleiding Praktijkmanager I – de basis voor de praktijkmanager

Deze opleiding draait niet alleen om het leren van nieuwe theorie om de functie van praktijkmanager goed uit te kunnen voeren. De opleiding is praktisch en direct toepasbaar!

opleidingBalieassistent, Praktijkmanager>balieassistent praktijkmanageramersfoort amsterdam zaltbommel
Opleiding Praktijkmanager II – de verdieping voor de praktijkmanager met ervaring

Deze nieuwe 4-daagse opleiding geeft jou een verdieping in de praktijkvoering van jouw praktijk. Waarmee kan je rekening houden, wat werkt wel en wat werkt niet? Casuïstiek bespreken en de meest efficiënte oplossing zoeken. Kan de praktijk de gevolgen hiervan wellicht al voor zijn?

opleidingPraktijkmanager>praktijkmanageramersfoort
Opleiding Prepareren, vullen en afwerken voor de mondhygiënist

Deze opleiding is speciaal ontwikkeld voor de mondhygiënist van de 2- of 3 jarige opleiding en de mondhygiënist die in het buitenland de opleiding heeft gevolgd en een CBGV aanvraag doet voor een Nederlandse erkenning.

opleidingMondhygiënist>mondhygienistsoest
Opleiding Preventieassistent

De opleiding preventieassistent is bedoeld voor gemotiveerde assistenten, die minimaal 2 jaar werkervaring hebben en zich verder willen bekwamen en ontwikkelen in de preventieve tandheelkundige zorg.

opleidingPreventieassistent, Tandartsassistent>preventieassistent tandartsassistentarnhem beilen den-bosch den-haag egmond groningen middelharnis nijkerk oldenzaal rotterdam soest venlo
Opleiding Supra gingivaal tandsteen verwijderen onderfront

Deze opleiding kan een mooi opstapje zijn voor de opleiding preventieassistent of voor de tandartsassistent die net wat meer uitbreiding in haar werkzaamheden zoekt.

opleidingPreventieassistent, Tandartsassistent>preventieassistent tandartsassistentamersfoort
Opleiding Tandartsassistent

Onze vernieuwde opleiding Tandartsassistent is zowel geschikt voor de instromende- als doorstromende tandartsassistent.

opleidingTandartsassistent>tandartsassistentamersfoort gorinchem hoorn
Opleiding Tandheelkundige begrippen en communicatie

Tijdens deze 2-daagse opleiding leer je alle ins & outs zodat je vol zelfvertrouwen de mooie functie van balieassistent kunt uitoefenen.

opleidingBalieassistent>balieassistentamersfoort amsterdam apeldoorn zaltbommel
Opleiding Toezichthoudend Medewerker Stralingsbescherming voor tandheelkunde- basismodule (TMS tandheelkunde basis)

Deze opleiding is vereist voor tandartsen/kaakchirurgen en orthodontisten (BIG- geregistreerd) die niet als zodanig Toezichthoudend Medewerker Stralingsdeskundige geschoold zijn,

opleidingTandarts>tandartsamersfoort
Opleiding Toezichthoudend Medewerker Stralingsbescherming voor tandheelkunde- basismodule (TMS tandheelkunde basis) voor de mondhygiënist

Volgens het Besluit basisveiligheidsnormen stralingsbescherming dien je minimaal eens in de vijf jaar nadat je de bovenstaande opleiding hebt gevolgd, aan bij – en/of nascholing te doen.

opleidingMondhygiënist>mondhygienistamersfoort rotterdam
Update lokale anesthesie voor de mondhygiënist

Hoe zat het ook alweer precies met de zenuwbanen, de keuze voor anesthesie vloeistof en eventuele medische interacties? Of ben je wel theoretisch op de hoogte, maar ben je wat onzeker in het daadwerkelijk toedienen? Tijdens deze cursus word je persoonlijk begeleid en ben je weer helemaal up-to-date.

cursusMondhygiënist>mondhygienistamsterdam den-bosch denekamp deventer gorinchem heemstede soest
Verplichte nascholing Intra-orale Röntgen- en Panoramaopnamen

De mondhygiënist dient minimaal eens in de vijf jaar, nadat hij/zij de basis cursus Intra-Orale Röntgen- en Panoramaopnamen heeft gevolgd, aan bij- en nascholing te doen.

cursusBalieassistent, Mondhygiënist, Preventieassistent, Tandartsassistent, Voor het hele team>balieassistent mondhygienist preventieassistent tandartsassistent voor-het-hele-teamamersfoort arnhem den-haag enschede hoorn