Wat we bieden

Als tandarts ben je in de eerste plaats algemeen practicus en weet je van alle deelgebieden voldoende om adequate tandheelkundige zorg te verlenen. Maar er is zoveel meer! Denk bijvoorbeeld aan esthetische tandheelkunde of implantologie. Misschien heb je wel interesse in kindertandheelkunde of wil je graag eens een cursus composietrestauraties volgen. Wij bieden je een breed aanbod aan opleidingen en cursussen om je werk nóg leuker en interessanter te maken.

Verbreed je kennis als tandarts of verdiep je verder in één van de vele specialisaties en differentiaties binnen de tandheelkunde. Kies wat bij jou past!

Aanbod van high-end opleidingen maar ook alledaagse cursussen die je meteen kunt toepassen

Duidelijke leerdoelen en meerwaarde van de geleerde stof voor jou als tandarts

KRT geaccrediteerd

Tijdens de opleiding of cursus is er ruimte om te sparren met collega tandartsen

Hoe wij werken

Wie zijn we eigenlijk? Waar staan we voor en hoe gaan we te werk bij het ontwikkelen en samenstellen van ons opleidingsaanbod? Bekijk hier ons verhaal!

Lees meer over ons

Opleidingen, cursussen, events en webinars voor de tandarts

TitelSamenvattingwat_hfiltervoorwie_hfilter
Congres ‘Hands-on Esthetics’

‘Hands-on Esthetics’ is een uniek ééndaags congres met de nadruk op praktische vaardigheden.

>eventmondhygienist tandarts
Cursus Aanbrengen van cofferdam

Cofferdam leidt tot langere levensduur van restauraties en zorgt voor meer rust, ruimte en zicht. Tevens wordt vocht efficiënt bestreden.

>cursustandarts
Cursus Aligners in de tandartspraktijk

Op de toenemende vraag van patiënten om een mooie lach te hebben, kunnen we als tandarts een groot scala aan mogelijke behandelingen uitvoeren om dit te realiseren.

>cursustandarts
Cursus Behandeling gebitsslijtage

Tijdens deze cursus leer je wanneer gebitsslijtage behandeld moet worden voordat er kronen, bruggen of implantaten in de zijdelingse delen gemaakt gaan worden.

>cursustandarts
Cursus CBCT Toezichthoudend Medewerker Stralingsbescherming voor verwijzers

Deze nieuwe cursus geeft inzicht in de mogelijkheden en beperkingen van CBCT-opnamen. Na deze cursus voldoe je aan de vereisten om te kunnen verwijzen voor CBCT-opnamen.

>cursustandarts
Cursus CBCT verplichte nascholing Toezichthoudend Medewerker Stralingsbescherming

Er geldt een verplichte nascholing voor tandartsen/kaakchirurgen/orthodontisten die zijn opgeleid tot Toezichthoudend Medewerker Stralingsbescherming Tandheelkunde CBCT.

>cursustandarts
Cursus Composietrestauratie in het front

Na een inleidende presentatie volgt een live demo en hands-on training waarbij de simulatie van een aantal getoonde clinical cases aan bod komen.

>cursusmondhygienist tandarts
Cursus Composietrestauratie van de zijdelingse delen

Hoe kun je met de huidige composieten een voorspelbaar functioneel en esthetisch resultaat krijgen?

>cursusmondhygienist tandarts
Cursus Digitale mondfotografie

Steeds meer camera’s, betere camerafunctie op de telefoons, Digital Smile Design en filmmogelijkheden staan tegenwoordig allemaal tot onze beschikking.

>cursusmondhygienist preventieassistent tandarts tandartsassistent
Cursus Duivelse dilemma’s

Deze cursus geeft je in korte tijd inzicht in een zuivere en stap-voor-stap aanpak van morele oordeelsvorming, zowel voor jezelf als binnen jouw organisatie.

>cursusbalieassistent mondhygienist praktijkmanager preventieassistent tandarts tandartsassistent
Cursus Een extractie, weet waar je aan begint!

Tijdens deze cursus praat David Rijkens je volledig bij over extraheren en alles wat hierbij komt kijken. Medische interactie, extractietechnieken, instrumentarium én complicaties komen aan de hand van casuïstiek uitvoering aan bod.

>cursustandarts
Cursus Endodontie in de praktijk of doorverwijzen?

Met de komst van gedifferentieerde tandartsen worden veel wortelkanaal behandelingen niet meer in de eigen praktijk gedaan maar worden deze uitbesteed.

>cursustandarts
Cursus Excel in de tandartspraktijk

Iedereen kent het wel: Excel, de tool van Microsoft die zich bij uitstek leent om structuur aan te brengen in een tandartspraktijk.

>cursusmondhygienist praktijkmanager preventieassistent tandarts tandartsassistent
Cursus Fit en energiek in de praktijk

Dagelijks ben je in praktijk bezig met het ‘beïnvloeden’ van het gedrag van patiënten. Hoe zorg je dat ze beter gaan poetsen, minder suiker eten etc. Maar hoe zit het eigenlijk met jezelf en met je collega’s?

>cursusalgemeen balieassistent mondhygienist praktijkmanager preventieassistent tandarts tandartsassistent
Cursus Four handed dentistry en ergonomie

Four handed dentistry draagt bij aan optimale werkprocessen en ergonomie rond de behandelstoel.

>cursusmondhygienist preventieassistent tandarts tandartsassistent
Cursus Gastvrijheid in de tandartspraktijk

Voor een patiënt is het vaak moeilijk de kwaliteit van tandheelkundige zorg te beoordelen. Wat de patiënt wel heel goed weet, is hoe hij/zij het bezoek aan de praktijk heeft ervaren.

>cursusbalieassistent mondhygienist praktijkmanager preventieassistent tandarts tandartsassistent
Cursus Glasvezelrestauraties

Glasvezelrestauraties (FRC’s) zijn uit de hedendaagse tandheelkunde niet meer weg te denken. Ze kunnen een prachtig alternatief zijn voor implantologie of conventioneel kroon- en brugwerk. Het kan een patiënt helpen motiveren; het kan voor hem/haar de perfecte overbrugging zijn naar iets anders (semipermanent). Glasvezelrestauraties kunnen ook een permanente oplossing zijn met als kenmerken minimaal invasief, reparabel en esthetisch.

>cursustandarts
Cursus Help! Er zit een kind in mijn stoel en wat nu?

Er zit een kind in je de stoel, wat nu? Hoe benader je een kind en hoe win je het vertrouwen van de ouder, want zonder ouder geen kind in je stoel. Hoe creëer je een sfeer die werkt voor ouder en kind, maar die ook werkbaar is voor de praktijk? Hoe kun je dit realiseren?

>cursusmondhygienist tandarts
Cursus Infectiepreventie

Hygiëne is al vaak onder de aandacht gebracht. Dit blijkt helaas nog steeds nodig te zijn, gezien de rapportages van de inspectie.

>cursusbalieassistent mondhygienist praktijkmanager preventieassistent tandarts tandartsassistent
Cursus Intervisie en evidence-based kennis delen: Efficiënte casusbespreking in 5 stappen

Tijdens deze cursus leer je door middel van een 5-stappen-model op een efficiënte, gelijkwaardige en laagdrempelige manier jouw patiënten casus te bespreken tijdens een teamoverleg of ICO-bijeenkomst. Aan de hand van dit 5-stappen-model reflecteer je op je eigen handelen en leer je van je collega’s.
Het inzetten van dit model levert goede patiëntgerichte oplossingen en inzichten op. Hierdoor haal jij samen met je collega’s meer uit een teamoverleg of ICO-bijeenkomst.

>cursusmondhygienist tandarts
Cursus Intervisie en evidence-based kennis delen: Journal club

Ben je op zoek naar nieuwe en effectieve manieren om kennis te delen en te bespreken met je collega’s of met ICO-groep? Dan zijn deze cursus wat voor jou.

>cursusmondhygienist tandarts
Cursus Juridische actualiteiten in de praktijk

Welke juridische eisen worden gesteld aan taakherschikking? Wie draagt daarvoor de verantwoordelijkheid en waaruit blijkt dat?

>cursusmondhygienist praktijkmanager tandarts
Cursus Kaasmolaren

Er zijn diverse strategieën voor de behandeling van kaasmolaren. Maar welke behandelmethode kies je? Welke behandelmethoden zijn er en welke is het beste?

>cursusmondhygienist tandarts
Cursus Kindertandheelkunde – Roestvrijstalen kroon

Deze cursus gaat nader in op de behandeloptie ‘the seal is the deal’ met behulp van roestvrijstalen kronen. Wanneer plaats je een RVSK en wanneer juist niet? Welke methoden zijn er?

>cursusmondhygienist tandarts
Cursus Omgaan met angstige patiënten in de behandelkamer

Veel mensen zijn bang voor de tandarts en de mondhygiënist, zowel kinderen als volwassenen. In de meeste gevallen kun je op een eenvoudige manier deze angst verminderen.

>cursusmondhygienist praktijkmanager preventieassistent tandarts tandartsassistent
Cursus Orale chirurgie in de algemene tandartspraktijk

Op de toenemende vraag van patiënten om een mooie lach te hebben, kunnen we als tandarts een groot scala aan mogelijke behandelingen uitvoeren om dit te realiseren.

>cursustandarts
Cursus Partieel beslijpen voor kroon- en brugwerk

Tijdens deze cursus krijg je de nieuwste inzichten in preparatie vormen en technieken om bruggen te ontwerpen en te prepareren.

>cursustandarts
Cursus Pijndiagnostiek, easy does it

Pijn in het aangezicht ligt dikwijls op het raakvlak van verschillende specialismen uit de tandheelkunde en de geneeskunde. Vaak is het zo dat patiënten met onbegrepen pijnklachten al lang kampen met klachten en veelal een aantal mislukte behandelingen hebben ondergaan. Mede hierdoor krijgen patiënten het gevoel ‘niet begrepen te worden’ en worden vaak naast een lichamelijke klacht ook psychosociale problemen gezien.

>cursustandarts
Cursus Prothetiek, van partiële naar volledige prothese: Van alles naar niets

Als algemeen practicus loop je er regelmatig tegenaan: hoe vervang je één of meerdere elementen? Implantologie en/of kroon- en brugwerk lijkt misschien de meest voor de hand liggende keuze, of niet?

>cursustandarts
Cursus SDF – minimaal invasief behandelen

In de recente KIMO richtlijn ‘Mondzorg voor Jeugdigen preventie en behandeling van cariës’ (2020) is het gebruik van zilver diamine fluoride (SDF) je vast niet ontgaan. Maar wat is het en is het alleen geschikt voor kinderen of kan het ook toegepast worden bij ouderen (geriatrie)?

>cursusmondhygienist tandarts
Cursus Van een ongezond naar een gezond parodontium

Aan de hand van bepaalde klinische indicatoren en risicofactoren kun je bepalen of een patiënt parodontitis gevoelig is.

>cursusmondhygienist tandarts
Cursus Verplichte nascholing Toezichthoudend Medewerker Stralingsbescherming (TMS)

Er geldt een verplichte nascholing voor tandartsen/kaakchirurgen en orthodontisten die zijn opgeleid tot Toezichthoudend Medewerker Stralingsbescherming (TMS)

>cursustandarts
Cursus Volledige prothetiek: Onbekend maakt onbemind

In de tandartsenpraktijk zie je steeds meer oudere patiënten. Problemen hierbij zijn vaak edentaat, en soms ook ongewenst dentaat.

>cursustandarts
Cursus Wrijving geeft glans

In deze cursus gaan we aan de slag met conflictsituaties. Hoe ontstaan deze en wat kan je doen om te de-escaleren? In welke situaties is het juist goed om wel het conflict aan te gaan? Wat kan wrijving opleveren en hoe kan je rustig blijven? Deelnemers kunnen eigen voorbeelden aandragen, zodat de theoretische achtergrond van conflicten gelijk op de goede plek kan vallen!

>cursusmondhygienist tandarts
Gastvrijheid voor en door het hele team

Om het hele team te enthousiasmeren voor het belang van een gastvrije houding in de tandartspraktijk; en te ontdekken wat gastvrijheid oplevert. Met aandacht voor de interne gastvrijheid binnen het team; want gastvrijheid begint intern!

>cursusalgemeen balieassistent mondhygienist praktijkmanager preventieassistent tandarts tandartsassistent
Inhouse cursus Profileren als team

Profileren geeft inzicht in wanneer mensen andere spanningen ervaren dan tijdens normaal gedrag. Deze methode analyseert de combinatie van gezichtsexpressies, lichaamstaal en stemgebruik.

>cursusbalieassistent mondhygienist praktijkmanager preventieassistent tandarts tandartsassistent
Meerkamerplanning: Hoe toe te passen in jouw praktijk?

De meeste tandartspraktijken bestaan uit meer behandelkamers. Maar niet altijd worden deze efficiënt en effectief ingezet.

>cursuspraktijkmanager tandarts
Opleiding Align, bleach & bond

>opleidingtandarts
Opleiding CBCT Toezichthoudend Medewerker Stralingsbescherming

Conebeam CT geeft de mogelijkheid om tegen een aanvaardbare dosis 3D opnamen te vervaardigen van het hoofd-halsgebied.

>opleidingtandarts
Opleiding Dental Business: Implementatie van het PDI business model in jouw praktijk!

Tijdens deze nieuwe en unieke 8-daagse opleiding leer je aan de aan de hand van vier hoofdthema’s werken met het PDI business model.

>opleidingpraktijkmanager tandarts
Opleiding Esthetische tandheelkunde – Academiae Aesthetica

De vraag naar een esthetisch mooi gebit is de afgelopen jaren ontzettend toegenomen. Een mooi maar vooral ook gezond gebit is voor veel mensen een must tegenwoordig.

>opleidingtandarts
Opleiding Implantologie – Academiae Implantologica

Tijdens deze opleiding krijg je een goed inzicht in wat implantologie is, waar en hoe deze toegepast wordt én wat de recente technologische ontwikkelingen op dit gebied zijn.

>opleidingtandarts
Opleiding Toezichthoudend Medewerker Stralingsbescherming voor tandheelkunde- basismodule (TMS tandheelkunde basis)

Deze opleiding is vereist voor tandartsen/kaakchirurgen en orthodontisten (BIG- geregistreerd) die niet als zodanig Toezichthoudend Medewerker Stralingsdeskundige geschoold zijn,

>opleidingtandarts

Opleidingen en Cursussen voor de Tandarts

Events & Webinars

Ieder jaar verrast Dental Best Practice weer met gave events! Denk bijvoorbeeld aan hét event voor de balieassistent of de online TV show voor de praktijkmanager! Maar ook onze webinars zijn erg gewild. Bekijk hier de agenda en meld je aan voor één van onze events of webinars.

Accreditaties

KRT Kwaliteitsregister Tandartsen
Q Keurmerk - Keurmerk voor alle tandheelkundige bij- en nascholing
KRM Kwaliteitsregister Mondhygiënisten
Register Preventieassistenten
CRKBO Centraal Register Kort Beroepsonderwijs