Als paro-preventieassistent heb je al een hele ontwikkeling doorgemaakt. Waarschijnlijk ben je ooit begonnen als tandartsassistent, heb je je daarna laten scholen tot preventieassistent en ben je inmiddels een ervaren paro-preventieassistent.

Maar je blijft nooit uitgeleerd in dit vak! Vandaar dat we, speciaal voor jou als paro-preventieassistent, interessante minors hebben ontwikkeld die jou nét dat stukje extra kennis gaan geven binnen verschillende specialisaties.

Denk bijvoorbeeld aan de verdieping in de parodontologie, de psychologie van gedragsverandering en het reinigen van implantaten.

Kies hieronder wat bij jouw eigen persoonlijke ontwikkeling past!

Minors die je meteen kunt toepassen in je dagelijkse werk

Landelijk aanbod van onze opleidingslocaties

Gebruik van onze eigen digitale leeromgeving zodat je ook thuis, in je eigen tempo en tijd, kunt studeren

Tijdens de minors word je altijd van A tot Z begeleid door onze ervaren docenten

Hoe wij werken

Wie zijn we eigenlijk? Waar staan we voor en hoe gaan we te werk bij het ontwikkelen en samenstellen van ons opleidingsaanbod? Bekijk hier ons verhaal!

Lees meer over ons

Opleidingen, cursussen, events en webinars voor de paro-preventieassistent

TitelSamenvattinghf:tax:wathf:tax:voorwie
Cursus Airpolishing, een uitbreiding in de preventiebehandeling

De ontwikkelingen staan niet stil binnen de mondzorg. Inmiddels heeft de airpolishing techniek een prominente plek ingenomen tijdens de preventieve behandelingen. In veel praktijken wordt er inmiddels gewerkt volgens deze techniek, waarmee je plaque en aanslag verwijdert van het tandoppervlak.

>cursusparo-preventieassistent preventieassistent
Minor Het reinigen van gezonde implantaten

Al een lange tijd hebben we te maken met patiënten met implantaten. Redenen waarom zij een implantaat of implantaten hebben gekregen kan heel verschillend zijn voor elk patiënt. Ook als paro-preventieassistente plus is het belangrijk dat jij straks patiënten met implantaten in je stoel gaat krijgen. Misschien krijg je deze patiënten al! Weet je dan wel wat je meet? In deze cursus gaan we hier uitgebreid aandacht aangeven. Wat is het verschil eigenlijk van het meten bij natuurlijke elementen dan bij implantaten? Waar moeten we op letten bij het meten? Wat moeten we zien en hoe herken je eigenlijk wat voor een ontsteking het is? Hoe moet een implantaat gereinigd worden? Moet het altijd gereinigd worden? Ook besteden we veel aandacht aan de anatomie. De cursus wordt afgesloten met een schriftelijke opdracht in de vorm van een casus.

>cursusparo-preventieassistent
Minor Recessies en furcaties

Tijdens deze cursus bespreken we uitgebreid wanneer de evaluatie (vroeger herbeoordeling) plaats vindt en wanneer je als paro-preventieassistente plus tevreden mag zijn met het resultaat van je initiële therapie. De verschillende stadia van de furcaties worden besproken. Uiteraard besteden we ook veel aandacht voor de anatomie, dit keer de ligging van de furcaties. Tot slot besteden we aandacht aan de verschillende oorzaken voor het ontstaan van recessies. De cursus wordt afgesloten met een schriftelijke opdracht in de vorm van een casus.

>cursusparo-preventieassistent
Minor Voedingsadvies

Voeding heeft een (in)directe invloed op de gezondheid van het gebit, zowel de harde als de zachte weefsels. In deze 1-daagse cursus krijgt de cursist meer inzicht in de werking van de gehele spijsvertering en de opname van nutriënten. Wat zijn nutriënten en welke invloed hebben ze op de gezondheid van het menselijk lichaam. Wat is de invloed van een onvoldoende opname van nutriënten op het ontstaan ziektebeelden zoals o.a. diabetes type 2. Hoe herken je het voedingsgedrag bij patiënten en welke adviezen geef je. Aan het eind van de cursus krijgt de cursist huiswerk mee en zal aan de hand van een casus het geleerde worden getoetst.

>cursusparo-preventieassistent
Minor Orale microbiologie en de rol van speeksel

Overal komen levende organismen voor die niet met het blote oog te zien zijn. Deze micro-organismen zitten ook in ons lichaam, de meeste bevinden zich in onze darmen. Er zijn veel verschillende soorten micro-organismen, zoals bacteriën, schimmels en virussen, deze komen ook in grote aantallen voor in de mond. De meeste micro-organismen zijn nuttig en helpen om je mond gezond te houden. Sommige zijn betrokken bij de ontwikkeling van tandheelkundige problemen zoals cariës, gingivitis, parodontitis en peri-implantitis.

>cursusparo-preventieassistent
Minor Geriatrie

Tijdens deze minor Geriatrie wordt er dieper in gegaan op aspecten die de behandeling van de ouder wordende patiënt kunnen bemoeilijken. De meest voorkomende aandoeningen bij de ouder wordende patiënt worden besproken.

>cursusparo-preventieassistent
Minor De psychologie van gedragsverandering

Je bent een specialist in je vak. Je weet dat jouw kennis een ander kan helpen. Maar hoe breng je jouw boodschap effectief over?
Hoe ga je om met weerstand die je bij een client ervaart?  Hoe houd je jezelf onder controle en de leiding over het gesprek?

>cursusparo-preventieassistent
Minor Verdieping in de parodontologie

Voor een goed inzicht in de diagnostiek, de pathologie en de behandeling van parodontale aandoening, is inzicht in de bouw en functie van de parodontale weefsels onmisbaar. Gedurende de cursusdag worden de verschillende structuren van het parodontium besproken en wordt er stilgestaan bij het meten en reinigen van pockets.

>opleidingparo-preventieassistent

Opleidingen en Cursussen voor de Preventieassistent

Events

Ieder jaar verrast Dental Best Practice weer met gave events! Denk bijvoorbeeld aan hét event voor de balieassistent of voor de praktijkmanager! Bekijk hier de agenda en meld je aan voor één van onze events.

Accreditaties

KRT Kwaliteitsregister Tandartsen
Q Keurmerk - Keurmerk voor alle tandheelkundige bij- en nascholing
KRM Kwaliteitsregister Mondhygiënisten
Register Preventieassistenten
CRKBO Centraal Register Kort Beroepsonderwijs