Omschrijving

Iedereen kent het wel; Excel, de tool van Microsoft dat zich bij uitstek leent om structuur aan te brengen in een tandartspraktijk. Maar hoe pas je het nu goed toe in jouw praktijk?

Niet alleen om een onderhoudsschema of een vakantieplanning er ordelijk uit te laten zien, maar vooral ook om je veel werk uit handen te nemen. Het juiste format geeft overzicht en structuur.

In deze workshop leer je niet alleen de basisprincipes van Excel, maar ook hoe je voor jouw eigen praktijk een overzichtelijk format kunt creëren. En nog beter: je ontvangt na afloop naslagwerk met handige templates die je kunt gebruiken in jouw eigen praktijk!

Caroline Cuppens
spreker, trainer, coach, adviseur tandheelkunde

Als afgestudeerde bedrijfskundige kwam ik als Belg in Nederland wonen. Behaalde mijn Master in de Zorg en NLP opleidingen.
Mijn man wilde een tandartspraktijk starten en met enthousiasme “Ik help je wel even” sta ik nu, 19 jaar later, nog steeds aan zijn zijde. Mijn functie veranderde binnen de praktijk wel iedere 3 jaar (assistent, receptie, preventieassistent, sterilisatie, management, tandtechniek). Nu ben ik verantwoordelijk voor alles wat er buiten de kamer geregeld moet worden.

In 2002 was de functie praktijkmanager nog beperkt bekend. We leerden over feedback geven, we stelden een functieprofiel van onszelf op, hoe ga je met wanbetalers om, etc.
9 jaar lang schakelde een arbeidsongeschiktheidsverzekering mijn expertise in waardoor ik in heel wat praktijken heb kunnen meekijken en begeleiden naar een rendabele praktijk. De tandarts kon het personeel betalen en zelf weer gaan skiën.

Als docent hou ik ervan om zoveel mogelijk kennis te delen, dit met een beetje humor. Ik voel me blij worden als ik monden zie openvallen van verwondering bij nieuwe kennis. Bij de vraag “Caroline, Hoe pak je dat aan?” nemen we verschillende invalshoeken door. Yes, mission accomplished!

Marenka Franke docent bij Dental Best Practice

Marenka Franke
Praktijkmanager en docent

Ik ben Marenka Franke. Al bijna 30 jaar werk ik met heel veel plezier bij Centrum voor Mondzorg  Rhenen. Een leuke en gezellige praktijk met 5 kamers en 24 medewerkers. Over een paar jaar hopen wij naar een nieuw pand te verhuizen waar de praktijkruimte 2 keer zo groot wordt, een leuke uitdaging om naar uit te kijken.

Mijn werkzaamheden begonnen met assisteren en balie. Vervolgens ook preventieassistente opleiding gedaan en mijn werkzaamheden uit kunnen breiden. Nu al vele jaren hoofdzakelijk werkzaam als praktijkmanager waarin ik mezelf helemaal  kan geven. Praktijkmanagement is echt mijn ding en geeft mij iedere dag nog veel energie en voldoening.

Daarnaast ben ik vanaf 2020 ook werkzaam als leerkracht bij Dental Best Practice en dat verrijkt mij enorm. Wat een mooie combi om je kennis vanuit de praktijk en wat ik zelf de afgelopen jaren heb vergaard te mogen delen met de cursisten!! Ik ben blij dat ik deze uitdaging bij Dental Best Practice aan ben gegaan en hoop nog lang les te mogen geven aan gemotiveerde cursisten.

Zelf ben ik ook leergierig en wil mezelf blijven verrijken met kennis op het gebied van management, leiding geven, communicatie etc. Dit doe ik door het volgen van cursussen, sparren met collega praktijkmanagers, interactie met cursisten en het lezen van boeken en vaktijdschriften.

In deze avondworkshop leer je niet alleen de basisprincipes van Excel, maar ook hoe je voor jouw eigen praktijk een overzichtelijk format kunt creëren.

Na afloop van deze avondworkshop Excel in de tandartspraktijk weet je:

  • Wat Excel kan betekenen voor jouw praktijk
  • Hoe je sneltoetsen kunt gebruiken in Excel
  • Hoe je een spreadsheet vanaf het begin opbouwt
  • Hoe je formules kunt gebruiken
  • Hoe je meerdere werkbladen kunt koppelen
  • Hoe je een format er representatief en werkzaam uit kunt laten zien
  • Hoe je fouten kunt voorkomen en kunt oplossen

Studiekosten: € 395,-

Studiemateriaal: € 25,-

Alle bedragen zijn BTW vrijgesteld

Praktische informatie

  • Neem jouw eigen laptop mee om op te oefenen
  • Deze cursus is bedoeld voor praktijkhouders, praktijkmanagers, balieassistenten en degene die in de praktijk Excelsheets moet maken
  • Je ontvangt een naslagwerk met handige templates die je kunt gebruiken in jouw praktijk

Ingangsniveau
Werkzaam in de tandheelkundige praktijk

Events

Ieder jaar verrast Dental Best Practice weer met gave events! Denk bijvoorbeeld aan hét event voor de balieassistent of voor de praktijkmanager! Bekijk hier de agenda en meld je aan voor één van onze events.

Het Event voor de balieassistentvr 20 september 2024event
Hét Event voor de praktijkmanagervr 11 april 2025event
Het Event voor de preventieassistentvr 29 november 2024event

Accreditaties

KRT Kwaliteitsregister Tandartsen
Q Keurmerk - Keurmerk voor alle tandheelkundige bij- en nascholing
KRM Kwaliteitsregister Mondhygiënisten
Register Preventieassistenten
CRKBO Centraal Register Kort Beroepsonderwijs