Omschrijving
Tijdens deze module staat duurzaam herstel centraal en in dat kader wordt het Progressief Behandelconcept toegelicht, omdat dat als leidraad geldt bij het herstel van de anatomie en het sluiten van diastemen, waarbij zoveel mogelijk tandweefsel gespaard moet worden.
Er zal aandacht zijn voor bruggen van (hoog)edelmetaal en bruggen van keramiek. Ook leer je wanneer deze bruggen geïndiceerd kunnen worden en welke preparatievormen leiden tot een optimaal resultaat.
Daarnaast komt de samenwerking en communicatie met de tandtechnieker aan de orde om gezamenlijk het maximale resultaat te bereiken en frustraties te voorkomen.
Stap voor stap besteden we aandacht aan de modelanalyse en het opstellen van een zorgplan, een slijpplan, de afdruktechniek/scannen, beetbepalen, het maken van tijdelijke voorzieningen en het cementeren (adhesief of conventioneel).
dr. Hans van Pelt
Restauratief Tandarts en EPA erkend Prosthodontist
Dr. A.W.J. (Hans) van Pelt. (21-03-1954) studeerde Tandheelkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen van 1972 tot 1978.Van 1978-1985 was hij full-time verbonden aan de vakgroep Prothetische Tandheelkunde. Daarna startte hij een algemene (groeps)praktijk in 1984 en werkte daar tot 1999.Van 1991 - 2011 was hij verbonden aan het Martiniziekenhuis in Groningen voor prothetische en restauratieve behandelingen in samenwerking met de afdeling Mond-Kaak en Aangezichtschirurgie. In 2004 heeft hij er een Afdeling Bijzondere en Restauratieve Tandheelkunde opgezet dat in 2011 is overgegaan in een CBT.Sinds 2000 is hij weer verbonden aan het Centrum Tandheelkunde en Mondzorg van het Universitair Medisch Centrum Groningen, Sectie Orale Functie. Hij is er belast met onderwijs in “Fixed and Removable Prosthodontics”
Charles Steneker
Vestigingsmanager 4dental
Na afloop van deze cursus weet je:
- De ontwikkeling van preparatievormen door de jaren heen.
- Wanneer partiële preparaties van brugpijlers geïndiceerd zijn en wanneer volledige omslijpingen.
- Waaraan een partiële preparaties moeten voldoen.
- Wanneer welk materiaal geïndiceerd is: hoogedelmetaal, lithiumdisilicaat en zirkonium.
- Welke factoren de levensduur bepalen.
- Welke technieken er zijn om een tijdelijke voorziening te maken.
- Kan je diverse preparaties zelf maken.
Studiekosten: € 695,-
Studiemateriaal: € 25,-
Alle bedragen zijn BTW vrijgesteld
Studiebelasting
Totale studiebelasting is: 6 uur
Ingangsniveau
Tandarts
Certificaat
Na afloop van deze cursus, ontvang je – als bewijs van deelname – een certificaat
Doelgroep
Tandarts
Accreditatie
KRT aangevraagd
Events
Ieder jaar verrast Dental Best Practice weer met gave events! Denk bijvoorbeeld aan hét event voor de balieassistent of voor de praktijkmanager! Bekijk hier de agenda en meld je aan voor één van onze events.
Het Event voor de balieassistent | vr 20 september 2024 | event |
Hét Event voor de praktijkmanager | vr 11 april 2025 | event |
Het Event voor de preventieassistent | vr 21 maart 2025 | event |