Omschrijving
Tijdens deze theoretische en praktische cursus leer je onder andere hoe de vormen van gebitsslijtage juist te diagnosticeren, welke factoren van invloed zijn op de prognose en wanneer slijtage behandeld zal moeten worden.
Er zal stilgestaan worden bij de voorwaarden waaraan voldaan moet worden bij het duurzaam herstellen van de vorm en functie in het geval van slijtage en hoe dit te bereiken.
In het praktische deel komen verschillende behandelstrategieën en behandeltechnieken aan bod, zowel analoog als digitaal.
Hands-on gedeelte:
Doel van het hands-on deel is om verschillende technieken te oefenen die van pas kunnen komen bij het behandelen van gebitsslijtage. Veel focus ligt op de verschillende soorten mallen die gebruikt kunnen worden, hoe deze te gebruiken en handige tips-and-tricks (het lijkt makkelijk, maar geregeld valt het tegen). Aan het eind van de dag heb je een behandelvolgorde waarmee je direct aan de slag zou kunnen gaan bij een volgende casus.
Wat gaan we behandelen tijdens de hands-on?
– Vervaardigen van verschillende te gebruiken mallen
– Behandelen van een ‘patiënt’ (model-dentitie) met slijtage m.b.v. verschillende mallen
– Bij het herstellen van de ‘patiënt’ wordt tevens aandacht besteed aan de voorbereiding en afwerking bij het gebruiken van verschillende mallen.
Montyn Stoffels
Tandarts
Montyn Stoffels is in juli 2018 afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Direct na afstuderen is hij begonnen met het op verwijzing behandelen bij het Centrum voor Tandheelkunde Mondzorgkunde (CTM) van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). Behalve het behandelen van patiënten doceert hij aan studenten Tandheelkunde, onder andere bij het keuzeprogramma ‘Restauratieve Tandheelkunde’ voor laatstejaars studenten. Naast deze werkzaamheden werkt hij in verschillende algemene praktijken in de stad Groningen.
Philip van Rijn
Tandarts
Na het volgen van deze cursus ben je op de hoogte van:
-
Het verschil tussen fysiologische en pathologische slijtage
-
Wanneer de anatomie hersteld moet worden en verschillende technieken om dit te bereiken
-
Welke voorwaarden van belang zijn voor een duurzaam herstel van vorm en functie
-
Hoe verschillende registraties uit te voeren ten behoeve van het nauwkeurig monteren van modellen in de articulator
Studiekosten: € 695,-
Studiemateriaal: € 25,-
Alle bedragen zijn BTW vrijgesteld
De mogelijkheid bestaat om eigen casussen te bespreken. Daarvoor moeten deze gemonteerd zijn in een Artexarticulator of gemonteerd kunnen worden in een Artexarticulator welke aanwezig is.
Studiebelasting
De cursus start om 09.30 uur en eindigt om 16.30 uur. Totale studiebelasting is 7 uur
Ingangsniveau
Tandarts
Cursus
Na afloop van deze cursus ontvang je als bewijs van deelname, een certificaat
Doelgroep
Tandarts
Accreditatie
KRT aangevraagd
Events
Ieder jaar verrast Dental Best Practice weer met gave events! Denk bijvoorbeeld aan hét event voor de balieassistent of voor de praktijkmanager! Bekijk hier de agenda en meld je aan voor één van onze events.
Het Event voor de balieassistent | vr 19 september 2024 | event |
Hét Event voor de praktijkmanager | vr 11 april 2025 | event |
Het Event voor de preventieassistent | vr 21 maart 2025 | event |