Omschrijving

Tijdens deze theoretische cursus leer je wanneer gebitsslijtage behandeld moet worden voordat er kronen, bruggen of implantaten in de zijdelingse delen gemaakt gaan worden. Dit is namelijk van groot belang voor de prognose van kostbare constructies in de zijdelingse delen.

Modelanalyses en aanbrengen van front-hoektandgeleiding komen uitgebreid aan de orde. Ook zal worden ingegaan op het belang om de dynamische occlusie met behulp van digitale analysetechnieken (T-scan) te analyseren, omdat deze veel nauwkeuriger is dan articulatiepapier en artishimstock.

NB Gezien het belang van occlusie en articulatie voor de levensduur van indirecte voorzieningen wordt geadviseerd om deze cursus eerst te volgen en daarna de cursus kroon- en brugwerk.

Docent(en)

dr. Hans van Pelt
Restauratief Tandarts en EPA erkend Prosthodontist

Dr. A.W.J. (Hans) van Pelt. (21-03-1954) studeerde Tandheelkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen van 1972 tot 1978.Van 1978-1985 was hij full-time verbonden aan de vakgroep Prothetische Tandheelkunde. Daarna startte hij een algemene (groeps)praktijk in 1984 en werkte daar tot 1999.Van 1991 - 2011 was hij verbonden aan het Martiniziekenhuis in Groningen voor prothetische en restauratieve behandelingen in samenwerking met de afdeling Mond-Kaak en Aangezichtschirurgie. In 2004 heeft hij er een Afdeling Bijzondere en Restauratieve Tandheelkunde opgezet dat in 2011 is overgegaan in een CBT.Sinds 2000 is hij weer verbonden aan het Centrum Tandheelkunde en Mondzorg van het Universitair Medisch Centrum Groningen, Sectie Orale Functie. Hij is er belast met onderwijs in “Fixed and Removable Prosthodontics”

Leerdoelen

Na afloop van deze cursus weet je:

  • het verschil tussen fysiologische en pathologische slijtage
  • wanneer de anatomie hersteld moet worden
  • hoe front-hoektandgeleiding kan worden
  • waarom front-hoektandgeleiding aanbrengen en waarom dit de levensduur van kronen en bruggen bepaalt
  • welke technieken er zijn om de dynamische belasting nauwkeurig te meten en vast te leggen met digitale technieken
Overige info

De mogelijkheid bestaat om eigen casussen te bespreken. Daarvoor moeten deze gemonteerd zijn in een Artexarticulator of gemonteerd kunnen worden in een Artexarticulator welke aanwezig is.

Studiebelasting
De cursus start om 09.30 uur en eindigt om 17.00 uur. Totale studiebelasting is 7 uur

Ingangsniveau
Tandarts

Cursus
Na afloop van deze cursus ontvang je als bewijs van deelname, een certificaat

Doelgroep
Tandarts

Accreditatie
KRT aangevraagd

 

Data

Events & Webinars

Ieder jaar verrast Dental Best Practice weer met gave events! Denk bijvoorbeeld aan hét event voor de balieassistent of de online TV show voor de praktijkmanager! Maar ook onze webinars zijn erg gewild. Bekijk hier de agenda en meld je aan voor één van onze events of webinars.

Accreditaties

KRT Kwaliteitsregister Tandartsen
Q Keurmerk - Keurmerk voor alle tandheelkundige bij- en nascholing
KRM Kwaliteitsregister Mondhygiënisten
Register Preventieassistenten
CRKBO Centraal Register Kort Beroepsonderwijs