Omschrijving

Op 2 juni is het weer zover; dé nascholingsdag voor de preventieassistent (en paro-preventie assistent) in het Miele Experience Center in Vianen. Dé dag om weer kennis op te doen en bij te kletsen met je collega’s binnen de tandheelkunde.

Zo gaat Renske Thomas (Parodontoloog) verder in op de relatie tussen parodontitis en algemene mondgezondheid. Wat zijn de verbanden, het bewijs en de gevolgen daarvan voor de tandartspraktijk.

Tijdens de workshops nemen we het speeksel onder de loep, gaat Marit Verschuuren voor een cariësvrije generatie én hoe zit het nou eigenlijk met de zin en onzin van tandpasta’s en mondspoelmiddelen?

Daarnaast is dit event tevens geaccrediteerd door het preventieregister!

09.30 uur – 10.00 uur Ontvangst met een heerlijk kopje thee of koffie
10.00 uur – 11.00 uur (On)gezond en de mond? – Renske Thomas (Parodontoloog)
11.00 uur – 12.15 uur Workshopronde 1
12.15 uur – 13.00 uur Lunchpauze
13.00 uur – 14.15 uur Workshopronde 2

14.15 uur – 14.45 uur

Koffiepauze
14.45 uur – 16.00 uur Workshopronde 3
16.00 uur – 17.00 uur Afsluiting en gezamenlijke borrel

 

 

 

 

 

Renske Thomas
Parodontoloog

(On)gezond en de mond? 
Wat is de link tussen parodontitis en algemene gezondheid? Wat staat er in de krantenkoppen en wat zegt de wetenschap? Waarom is dat verschillend? Kan je met een gezonde leefstijl je mondgezondheid werkelijk verbeteren? Kan de behandeling van parodontitis de levensverwachting verlengen?  

Tandvleesaandoeningen zijn in verband gebracht met heel veel verschillende aandoeningen. Parodontoloog Renske Thomas zal ons door de verbanden, het bewijs én de gevolgen daarvan voor de tandartspraktijk leiden.

Mariëtte Lokken
Mondhygiënist

Workshop 1: Droge mond en de preventie assistent
Voldoende speeksel is een belangrijk onderdeel van een gezonde mond. Door een tekort aan speeksel kunnen er allerlei mondproblemen ontstaan zoals (wortel)cariës en candida infecties. Hoe ontstaat een droge mond, wat kunnen de gevolgen zijn en wat kun jij als preventie of paro-preventieassistent betekenen voor deze patiënten? Hoe bepaal je of iemand te weinig speeksel heeft? Hoe neem je een simpele speekseltest af? Je krijgt alle antwoorden en how to’s tijdens deze workshop waarbij zowel de theorie en praktijk interactief behandeld wordt!

Marit Verschuuren
Mondhygiënist

Workshop 2: Voedingsadvies: meer dan ‘maximaal 7 eetmomenten’? 
Welke invloed hebben eet-/en drinkgewoontes op de mondgezondheid van je patiënt? Zijn de voedingsadviezen voor kinderen hetzelfde als voor volwassen patiënten? Heeft jouw patiënt zijn mondhygiëne onder controle maar blijven er mondgezondheidsproblemen ontstaan? 

Tijdens deze workshop word je meegenomen in de invloed van voeding op cariës, tanderosie en tandvleesontsteking. Jouw adviezen gaan na deze workshop verder dan enkel ‘maximaal 7 eetmomenten’.  

Yvette van Vlijmen
Mondhygiënist

Workshop 3: Zin en onzin van tandpasta’s en mondspoelmiddelen
Iedereen gebruikt tandpasta’s en veel mensen gebruiken een mondspoelmiddel. Maar weet de consument wel wat ze gebruiken?

In deze workshop krijg je praktische informatie over verschillende soorten tandpasta’s en mondspoelmiddelen.

Aan bod komt onder andere; Waaruit bestaat tandpasta? Klopt het wat de producent zegt over zijn product? Hebben we tandpasta echt nodig? Wat is het verschil tussen alle tandpasta’s? Waarom gebruik je een mondpoelmiddel? Werkt een mondspoelmiddel echt?
Aan het eind van deze workshop heb jij de tools in handen om een gerichter advies te geven aan je patiënt.

Datum: vrijdag 2 juni 2023

Doelgroep: (paro-) preventieassistent

Locatie: Miele Experience Center te Vianen

Tijd: 09.30 uur – 17.00 uur

 

 

 

Data

Events

Ieder jaar verrast Dental Best Practice weer met gave events! Denk bijvoorbeeld aan hét event voor de balieassistent of voor de praktijkmanager! Bekijk hier de agenda en meld je aan voor één van onze events.

Het Event voor de balieassistentvr 22 september 2023event
Het Event voor de preventieassistentvr 2 juni 2023event

Accreditaties

KRT Kwaliteitsregister Tandartsen
Q Keurmerk - Keurmerk voor alle tandheelkundige bij- en nascholing
KRM Kwaliteitsregister Mondhygiënisten
Register Preventieassistenten
CRKBO Centraal Register Kort Beroepsonderwijs