Omschrijving

Vrijdag 1 juli 2022 | Miele Experience Center te Vianen

Het vakgebied tandheelkunde is altijd volop in beweging. Als preventieassistent ben je al dagelijks bezig met het uitvoeren van preventieve handelingen en mondhygiëne.

Je kunt je als preventieassistent tegenwoordig steeds breder ontwikkelen door de opkomst van taakdelegatie. Volop mogelijkheden dus voor jou!

Maar ook de (verplichte) bij-en nascholing wordt steeds belangrijker én leuker.

In het prachtig verbouwde Miele Experience Center zorgen wij op vrijdag 1 juli weer voor een verrassende en inspirerende dag zoals jullie van ons gewend zijn!

Tijdens dit 1-daagse nascholingsevent geven Miranda Belder, Mariëtte Lokken, Stella van Hoeve en Concetta Scibona je handige handvatten mee, die gelijk toepasbaar zijn in de praktijk. Zo komen onder andere instrumentatietechniek en de laatste ontwikkelingen op het gebied van mondhygiëne aan bod!

Kortom, een dag vol met kennis én gezelligheid. Tijdens onze events zoeken wij namelijk altijd een goede balans tussen het inhoudelijke gedeelte én het sociale aspect. Zo kun je weer eens samen zijn met collega’s uit de tandheelkunde en samen sparren over je werk of over zaken waar je tegenaan loopt.

En uiteraard wordt dit event opgenomen in het register voor de Preventieassistent zodat je meteen je verplichte nascholing in orde hebt!

Zien we je daar?

 

Programma
09.30 uur – 10.00 uur Ontvangst met een heerlijk kopje thee of koffie van Miele
10.00 uur – 11.00 uur Opening door Miranda Belder
11.00 uur – 12.15 uur Workshopronde 1
12.15 uur – 13.00 uur Lunchpauze
13.00 uur – 14.15 uur Workshopronde 2

14.15 uur – 14.45 uur

Pauze
14.45 uur – 16.00 uur Workshopronde 3
16.00 uur – 17.00 uur Afsluiting en gezamenlijke borrel

 

 

 

Sprekers & onderwerpen

Miranda Belder – mondhygiënist
The grand finale en een nieuw begin

Als de initiële parodontale behandeling, eventueel gevolgd door chirurgie, succesvol is afgerond is er sprake van infectie-controle. Het doel van de parodontale nazorg is het handhaven van de bereikte infectie-controle. Het succes van de nazorg hangt enerzijds af van de gestructureerde werkwijze die je als behandelaar hanteert en anderzijds van de compliance van de patiënt. Elke nazorgzitting maak je als behandelaar een risicoanalyse aan de hand waarvan je de interval tot de volgende zitting bepaald. Als je de motivatie van de patiënt zou kunnen inschatten zou dat een voorspeller kunnen zijn van het therapeutisch succes?

Over Miranda Belder

Miranda Belder heeft haar opleiding tot mondhygiënist gevolgd van 1986-1988 aan de Stichting Opleiding Mondhygiënisten te Utrecht. Zij was van 1988 tot 1993 werkzaam in diverse algemene praktijken in het Gooi. Vanaf 1993 tot en met 2013 is zij werkzaam geweest in de Kliniek voor Parodontologie te Amsterdam. Tevens is zij vanaf 2004 werkzaam als vrijgevestigd mondhygiënist in de Groepspraktijk voor Mondhygiëne in Alphen a/d Rijn nu samen met 4 collega-mondhygiënisten. Na haar afstuderen heeft zij diverse cursussen gevolgd met name op het gebied van de parodontologie o.a. Parodontale diagnostiek en behandelingsplanning, Initiële parodontale behandeling ( Paro A/B/C) maar ook Psychodiagnostiek voor tandheelkundig specialismen, mondziekten.

Daarnaast geeft zij regelmatig lezingen en workshops over bijvoorbeeld Parodontale nazorg, Richtlijnen periimplantitis, Factoren die compliance beïnvloeden, Wat is je succesrate? en Waar draait het om bij parodontale behandeling?

Stella van Hoeve – mondhygiënist
Mondhygiëne middelen: een update! Wat adviseer jij? 

Op dit moment zijn er veel mondhygiëne middelen op de markt, hoe maak jij als behandelaar de juiste keuze voor jouw patiënt? En welke keuze maakt de patiënt? Tijdens deze workshop krijgt de deelnemer informatie over de verschillende mondhygiëne middelen. De ins en outs worden besproken en welke keuze maak je voor jouw patiënt. We gaan kijken naar de meest efficiënte hulpmiddelen. Aan het einde van de workshop heeft de deelnemer handvatten gekregen om in de praktijk mee aan de slag te gaan. 

 

Over Stella

In 1995 ben ik afgestudeerd als mondhygiënist en mijn carrière begonnen in de praktijk voor parodontologie in Arnhem.

In 2000 ben ik naar Groningen verhuisd en als docent bij de opleiding mondzorgkunde aan de Hanzehogeschool gaan werken. Naast mijn werk als docent ben ik begonnen met het lesgeven aan preventieassistenten.

Sinds 2014 woon ik in Deventer en sinds 2015 ben ik werkzaam bij Dental Best Practice als docent bij de opleidingen preventieassistent en paro-preventieassistent. Om mijn vaardigheden up-to-date te houden ben ik ook werkzaam als mondhygiënist in een groepspraktijk.

Mariëtte Lokken – mondhygiënist
Autisme in de mondzorgpraktijk, lastig?

Wist je dat 1% van de Nederlandse bevolking een vorm van autisme heeft? Ook onder jouw patiënten zullen er dus kinderen en volwassenen zijn die bekend zijn met autisme. Waar kun jij als behandelaar tegen aanlopen en hoe kan jij ervoor zorgen dat een behandeling van iemand met autisme soepel loopt voor zowel de patiënt als voor jou? Tijdens deze workshop gaan we in op wat autisme nu eigenlijk is, wat kan lastig zijn voor de patiënt en voor jou. Ik geef je allerlei tools en voorbeelden van hulpmiddelen om mensen met een vorm van autisme beter te begrijpen en door je behandeling heen te helpen. Daardoor ben jij beter in staat om de zorg te geven die bij hun past! 

 

Over Mariëtte

Ik ben Mariëtte Lokken en ik ben sinds 1997 mondhygiëniste. In 2000 heb ik de opleiding tot Kindertandverzorgende gevolgd aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Na mijn afstuderen ben ik gaan werken in de algemene praktijk waarbij ik zowel paro-patiënten als kinderen behandel. Sinds 2017 werk ik als docent bij Dental Best Practice. Ik geef verschillende opleidingen, maar werk ook mee achter de schermen om lesmateriaal te ontwikkelen en de cursussen up to date te houden. Het werken als docent geeft mij enorm veel voldoening. Het houdt mij als mondhygiëniste scherp en ik vind het erg mooi om de, vaak in het begin wat onzekere, cursisten te zien groeien gedurende de verschillende opleidingen! Elke keer weer probeer ik het enthousiasme voor het mooie vak van tandheelkunde over te brengen op de cursist!

Concetta Scibona –  paro-peventieassistent
Instrumentatietechniek ergonomisch bekeken

Om klachten te voorkomen aan de handen, pols en op de meest effectieve manier tandsteen te kunnen verwijderen is een goede instrumentatietechniek van de scaler en de pocketsonde van groot belang. 

De adaptatie- angulatie-activatie van de scaler en exploratief sonderen met de pocketsonde zullen allemaal aan bod komen. 

Zijn we tijdens al deze handelingen ons ervan bewust dat we dit allemaal in de gemodificeerde pengreep doen? Klinkt als een uitdaging! 

 

Over Concetta

Ik ben Concetta en werk inmiddels al 32 jaar in de tandheelkunde. Ik ben begonnen als tandartsassistent en heb daarna de opleidingen preventieassistent en paro-preventieassistent afgerond. Elf jaar geleden ben ik begonnen met lesgeven en sinds 2012 werkzaam bij Dental Best Practice. Ik was de allereerste docent die de opleiding preventieassistent mocht geven en er dus vanaf het allereerste moment bij. Nu geef ik ook de opleiding tandartsassistent en de cursus sealen en aanbrengen van cofferdam.

Wat mij typeert als docent? Ik hoor heel regelmatig van de cursisten: “Concetta, je bent een fijne en leuke docent, maar wat ben jij streng als het om de ergonomie gaat!” En dat klopt…. je moet zuinig zijn op je lijf want voor je het weet mankeer je wat zoals; nek-, pols- en schouderklachten.

 

 

 

Data & Locatie

Datum: vrijdag 1 juli 2022

Doelgroep: preventieassistent

Locatie: Miele Experience Center te Vianen

Tijd: 09.30 uur – 17.00 uur

 

Data

Events & Webinars

Ieder jaar verrast Dental Best Practice weer met gave events! Denk bijvoorbeeld aan hét event voor de balieassistent of de online TV show voor de praktijkmanager! Maar ook onze webinars zijn erg gewild. Bekijk hier de agenda en meld je aan voor één van onze events of webinars.

Het Event voor de balieassistentvr 23 september 2022event
Het Event voor de preventieassistentvr 1 juli 2022event

Accreditaties

KRT Kwaliteitsregister Tandartsen
Q Keurmerk - Keurmerk voor alle tandheelkundige bij- en nascholing
KRM Kwaliteitsregister Mondhygiënisten
Register Preventieassistenten
CRKBO Centraal Register Kort Beroepsonderwijs