Omschrijving

Vrijdag 22 september 2023, Burgers’ Zoo te Arnhem

Op vrijdag 22 september is het weer zover; hét jaarlijkse Event voor iedere balieassistent van Nederland! Dit jaar op een wel heel bijzondere locatie; namelijk de Burgers Zoo in Arnhem.

In de ochtend loop je bij aankomst al een stukje door deze prachtige dierentuin, wie weet spot je nog wel een exotisch dier 😉.

Wij staan vanaf 09.00 uur voor je klaar in de foyer met een kopje koffie waarna het programma om 09.30 uur van start zal gaan.

Onze vaste dagvoorzitter Inga Tjapkes trapt de dag af met een interview met Deborah van den Bos. Tijdens dit interview gaan Inga en Deborah verder in hoe je jouw rol als balieassistent krachtig kunt inzetten. Wat straal je uit (bewust en onbewust) en welk effect heeft dat op je omgeving? Wat zou je graag willen neerzetten en wat is daarvoor nodig? En heb je zelf nog vragen aan Deborah, geen probleem, ze is tijdens de ochtendpauze en lunch ook nog aanwezig om persoonlijke tips te geven!

Vervolgens gaat Angelique Lombarts terug naar de basis. Een gastvrije tandartspraktijk, wat betekent dat eigenlijk? Angelique komt uit de hotel wereld, is organisatie antropologe en ethica.
Ze heeft altijd gewerkt met én voor mensen, in de hotel- en congreswereld, in het onderwijs en in de zorg.
Tijdens het eerste deel van de ochtend kijken we naar wat gastvrijheid is, wat jullie daaronder verstaan. Wat is je meest gastvrije ervaring? En wat maakt dat je dit zo ervaren hebt? Daarnaast kijken we naar wat je tegenkomt in de zorg: in je eigen praktijk, of elders in de zorgverlening.

Met deze ervaringen gaan we in het tweede deel van de middag kijken naar hoe je een gastvrije praktijk wordt of blijft. Welke do’s en dont’s zijn er die je hierbij kunnen helpen.

Liesbeth den Hollander (docent op het gebied van communicatie en leiderschap) gaat daarna gedurende twee sessies in op de ‘drama driehoek’. In ieder team zie je dat mensen hun rol kiezen. Niet altijd effectief. Hoe kan je dat herkennen bij jezelf en anderen en belangrijker nog, hoe maak je je samenwerking effectiever? En hoe kun je er een ‘succes driehoek’ van maken? 

Na een korte ochtendpauze gaan we verder met een wel heel bijzonder duo; namelijk Jolanda van Boven en Fenno Moes. Op veler verzoek vanuit jullie  gaan ze dit Event hun kennis en krachten bundelen in de vorm van een live rollenspel! Jolanda van Boven (jurist en gespecialiseerd in het gezondheidsrecht) én Fenno Moes (gespecialiseerd in het geven van trainingen en lezingen op het gebied van agressie, conflicthantering en andere lastige communicatie) hebben twee actuele onderwerpen voor jullie geselecteerd, namelijk Zorgplicht & Veilige werkomgeving. Tijdens deze sessies is Fenno jullie stem! Vraag hem alles wat je wilt weten over deze onderwerpen en hij speelt de situaties live na op het podium, vanuit verschillende rollen. Jolanda is Vrouwe Justitia en geeft vanuit haar rol meteen alle bestaande juridische kaders hierin aan. Een uniek rollenspel dus!

Na de verschillende presentaties sluiten we het Event gezamenlijk af met een hapje en een drankje en ga je vol met kennis en nieuwe inzichten het weekend in!

08.45 uur Aankomt hoofdingang dierentuin. Vanaf hier is het ongeveer 10 minuutjes lopen, via de kleurrijke tropische Bush, naar de Safari Meeting Centre
09.00 uur – 09.30 uur Ontvangst in Safari Meeting Centre met een lekker kopje koffie
09.30 uur – 10.00 uur Welkom en Intro interview Inga Tjapkes en Deborah van den Bosch (jouw krachtige rol als balieassistent)
10.00 uur – 10.30 uur Angelique Lombarts; Een gastvrije tandartspraktijk, wat betekent dat eigenlijk?
10.30 uur – 11.00 uur Liesbeth den Hollander; de drama driehoek, wat is het en hoe te herkennen bij jezelf?
11.00 uur – 11.30 uur Ochtendpauze
11.30 uur – 12.15 uur Fenno Moes & Jolanda van Boven part 1; Zorgplicht
12.15 uur – 13.15 uur Lunchpauze in de Foyer
13.15 uur – 14.00 uur Fenno Moes & Jolanda van Boven part 2; Veilige werkomgeving
14.00 uur – 14.30 uur Angelique Lombarts; Jouw eigen gastvrije tandartspraktijk, do’s en dont’s
14.30 uur – 15.00 uur Korte Break
15.00 uur – 15.30 uur Liesbeth de Hollander; Effectievere samenwerking; van drama driehoek naar succes driehoek
15.30 uur – 16.30 uur Afsluiting en gezamenlijke borrel

 

 

Jolanda van Boven

Jolanda van Boven is directeur van Van Boven Juridisch Adviesbureau en is gespecialiseerd in de privacywet en in gezondheidsrecht waarbij zij zich richt op zorgaanbieders in de eerste- en tweedelijns gezondheidzorg. Met haar scherpe maar open visie is het altijd een feestje om met haar te werken!

Deborah van den Bos

Deborah begeleidt professionals, ondernemers en leiders in het versterken van hun spreekkracht, zichtbaarheid en zelfvertrouwen. Het is haar missie om mensen te laten stralen op elk podium in het leven en met trots te laten zien wie je bent en wat jij te bieden hebt. Ruim 18 jaar heeft zij gewerkt in het bedrijfsleven in diverse management- en directieposities. De uitdagingen die zij als jonge ambitieuze vrouw in altijd zeer dynamische werkomgevingen heeft gehad neemt ze als waardevolle ervaringen mee om te delen. Met haar bedrijf Green Oranges bieden zij en haar team coaching, training en inspirerende programma’s aan die bijdragen aan het versterken van presentatiekracht, positionering en zichtbaarheid. Deborah is ook TED-talk sprekerscoach en begeleidt mensen in het krachtig overbrengen van een boodschap die het publiek weet te raken.

Fenno Moes

Fenno Moes is gespecialiseerd in het geven van trainingen en lezingen op het gebied van agressie, conflicthantering en andere lastige communicatie. Met zijn bedrijven Durga training en advies en de Agressieacademie traint en adviseert hij onder andere sociale dienstern, verpleeghuizen, winkels en instellingen.

Liesbeth den Hollander

Na 25 jaar werkzaam in diverse management en directierollen binnen kleine en grote organisaties. Negen jaar geleden maakte ik de stap naar doceren en het geven van management en communicatietrainingen.

Toen ik als spreker tijdens de praktijkmanagers congressen bemerkten dat er een behoefte lag bij de praktijkmanagers om zich op het gebied van management te ontwikkeling, zijn we de opleiding management en leidinggeven gestart.

Als docent en trainer word ik door de deelnemers als enthousiast, energiek en motiverend omschreven. De stijl van lesgeven is die van interactief en positief spiegelend.

Angelique Lombarts

Angelique is hotello, organisatie antropologe en ethica. Ze heeft altijd gewerkt met en voor mensen, in de hotel- en congreswereld en in het onderwijs en de zorg. Anders gezegd, altijd in de dienstverlening. De laatste jaren heeft ze met haar studenten onderzoek verricht naar gastvrijheid en gastvrij gedrag in zorginstellingen. Hoe is de ontvangst georganiseerd? En hoe de ontslagprocedure? Hoe communiceren de medewerkers van de zorginstelling met hun cliënten en mantelzorgers? Hoe kun je stereotyperingen en discriminatie tegengaan? Deze en nog veel meer vraagstukken zijn onderzocht. En aan de hand van de bevindingen zijn praktische en direct toepasbare verbeteringen ingezet. Hierdoor is zijn vele zorginstellingen gastvrijer geworden. Zorg krijgen – ook tandartsenzorg – is vaak nodig of een noodzakelijk kwaad en niet leuk. Maar door gastvrij te zijn wordt het wel beter en toch ook leuker! Voor de patiënt en voor jezelf.

Datum: vrijdag 22 september 2023

Doelgroep: balieassistent

Locatie: Burgers’ Zoo te Arnhem

Tijd: 09.00 uur – 17.00 uur

 

 

Data

Events

Ieder jaar verrast Dental Best Practice weer met gave events! Denk bijvoorbeeld aan hét event voor de balieassistent of voor de praktijkmanager! Bekijk hier de agenda en meld je aan voor één van onze events.

Accreditaties

KRT Kwaliteitsregister Tandartsen
Q Keurmerk - Keurmerk voor alle tandheelkundige bij- en nascholing
KRM Kwaliteitsregister Mondhygiënisten
Register Preventieassistenten
CRKBO Centraal Register Kort Beroepsonderwijs