Omschrijving

Conservatief en biomimetisch werken staan centraal bij het behandelen van frontelementen. Als één of meerdere frontelementen behandeld moeten worden als gevolg van een trauma, slijtage óf een esthetische wens van de patiënt dan is planning erg belangrijk. Dit zodat er zo min mogelijk tandweefsel wordt verwijderd om een frontelement te herstellen met een keramische restauratie.

Tijdens deze nieuwe hands-on cursus wordt besproken hoe een casus te documenteren en waar een planning aan moet voldoen. Er wordt aandacht besteed aan hoe een mock-up kan helpen de planning te controleren en als richtlijn kan dienen voor de preparatie stappen. Hierna wordt, aan de hand van klinische casussen, de preparatiestappen besproken en wordt aangegeven hoe je de keramische restauratie adhesief moet plaatsen en af moet werken.

Bij het hands-on gedeelte wordt geoefend met het prepareren van frontelementen met behulp van een mock-up.

Martijn Moolenaar
Tandarts/implantoloog, prosthodontist

Tandarts/implantoloog, prosthodontist en eigenaar van het Dental Design Center. Martijn is een gedreven visionair op zijn vakgebied. Bij het Dental Design Center kan hij met passie de tandheelkunde uitvoeren zoals hij dat altijd voor ogen heeft gehad: kwalitatief op topniveau, ethisch en verantwoord. Hij heeft de mensen om zich heen verzameld die deze liefde voor het vak delen.

Na zijn studie tandheelkunde aan de ACTA (Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam) heeft Martijn Moolenaar zich gespecialiseerd in de esthetische restauratieve tandheelkunde en de implantologie. Beide specialisaties heeft hij intern gevolgd bij diverse gespecialiseerde praktijken. Ook is hij sinds 2005 als specialist geregistreerd bij het N.V.O.I. (Nederlandse Vereniging voor Orale Implantologie). Martijn is lid van de A.E.S. (American Equilibration Society), de A.A.F.P. (American Academy for Fixed Prosthodontics) en ook van een internationale interdisciplinaire studie groep die zich bezig houdt met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van esthetische tandheelkunde en implantologie. Tevens is hij bestuurslid van de N.V.V.R.T. (Nederlandse Vereniging Voor Restauratieve Tandheelkunde). Martijn Moolenaar geeft veel lezingen en workshops in zowel binnen- als buitenland op het gebied van de esthetische tandheelkunde en implantologie. Wilt u meer informatie over deze lezingen of de workshops, neemt u dan contact op met het officemanagement van het Dental Design Center.

Erkend als Europees Specialist Prosthodontics

Sinds 28 september 2011 is Martijn Moolenaar officieel erkend als specialist in Prosthodontics door de European Prosthodontic Association (EPA).

Active Member van het EAED (European Academy of Esthetic Dentistry) sinds Oktober 2014

Leerdoelen:

Tijdens deze cursus leer je/maak je kennis met de volgende onderdelen:

  • Intro loupe systemen en loupe fitting 

  • Esthetische planning en wax-up

  • Mock-up en preparative technieken

  • Hands-on prepareren

  • Type keramische systemen

  • Adhesief cementeren en afwerken keramiek

Studiekosten: € 795,-

Studiemateriaal: € 25,-

Alle bedragen zijn BTW vrijgesteld

 

Studiebelasting
Totale studiebelasting is 8 uur. 

Ingangsniveau
Tandarts

Cursus
Na afloop van deze cursus ontvang je als bewijs van deelname, een certificaat

Doelgroep
Tandarts

Accreditatie
KRT aangevraagd

Events

Ieder jaar verrast Dental Best Practice weer met gave events! Denk bijvoorbeeld aan hét event voor de balieassistent of voor de praktijkmanager! Bekijk hier de agenda en meld je aan voor één van onze events.

Het Event voor de balieassistentvr 20 september 2024event
Hét Event voor de praktijkmanagervr 11 april 2025event
Het Event voor de preventieassistentvr 29 november 2024event

Accreditaties

KRT Kwaliteitsregister Tandartsen
Q Keurmerk - Keurmerk voor alle tandheelkundige bij- en nascholing
KRM Kwaliteitsregister Mondhygiënisten
Register Preventieassistenten
CRKBO Centraal Register Kort Beroepsonderwijs