Omschrijving

Een interactieve cursus waarin theorie en praktische oefeningen elkaar afwisselen. De wortelkanaalbehandeling in al zijn aspecten, openen, vijlen, lengtebepalen, irrigeren/activeren en obturatie komenin deze cursus aan bod.

Ondanks het feit dat veel wortelkanaalbehandelingen worden verwezen naar gedifferentieerde tandartsen is de endodontologie niet weg te denken uit de dagelijkse praktijk.

Ook al hebben we de DETI score als hulpmiddel, de tandarts heeft inzicht en adequate kennis nodig om deze te keuze maken. Ongeacht of gekozen wordt voor verwijzen of zelf behandelen is inzicht in Diagnose >< Prognose belangrijk. Ook wordt om spoedhulp gevraagd bij pijnklachten en trauma’s.

Goede initiële behandeling helpt niet alleen de patiënt, maar schept ook de basis voor de vervolgbehandeling.

Deze cursus is geschikt voor de startende tandarts als extra training en voor de tandarts met meer ervaring als verdieping of kennismaking met veranderde inzichten en methoden.    

Voor de practica vragen we de cursisten geopende, natuurlijke elementen en een loupebril mee te brengen.

Rob Vermaas
Tandarts

Rob Vermaas studeerde tandheelkunde in Groningen en heeft zich na zijn diensttijd als tandarts bij de landmacht  gevestigd als algemeen practicus in Zevenaar.

Naast de praktijk is hij veel betrokken geweest bij de evaluatie en ontwikkeling van tandheelkundige materialen.

Sinds 2000 ondersteunt hij, als consultant, diverse bedrijven in de ontwikkeling  marketing en implementatie van tandheelkundige producten. Hiervoor geeft o.a. hij trainingen aan dealers maar ook aan de professionele gebruikers (tandartsen en mondzorgkundigen).

Sinds 2005 ook werkzaam als docent in diverse, tandheelkundige, vakgebieden.

Graag deelt hij de praktijk ervaring en uitgebreide productkennis met de cursisten.

In de cursus worden de volgende aspecten van de wortelkanaalbehandeling behandeld in theorie en tijdens het hands-on practicum

Röntgenfoto’s: wanneer en welke röntgenfoto’s voor of tijdens een wortelkanaalbehandeling en welke dossiervorming essentieel is

Openen van het element: training in het correct openen van het element, de eerste, essentiële  stap voor een succesvolle behandeling.

Lengtebepaling en notatie: je leert hoe je nauwkeurig de lengte van de wortelkanalen bepaalt en deze noteert, zodat elke collega jouw behandeling kan overnemen

Wortelkanaal preparatie: uitgebreid aandacht voor het gebruik van verschillende instrumenten zoals handvijlen, roterende en reciprocerende systemen met de mogelijkheid met verschillende systemen ervaring op te doen

Irrigatie / activeren: er wordt ingegaan op spoelprotocollen en spoelvloeistoffen, wanneer wel of niet te gebruiken en de technieken om deze te activeren ( met voor en nadelen) 

Obturatie: de cursus geeft inzicht in de verschillende methoden en materialen met aandacht voor de meest recente ontwikkelingen m.b.t. biokeramische sealers

Studiekosten: € 695,-

Studiemateriaal: € 25,-

Alle bedragen zijn BTW vrijgesteld

Studiebelasting
De cursus start om 10.00 uur en eindigt om 16.00 uur
Totale studiebelasting is: 6 uur

Ingangsniveau
Het instapniveau is breed voor deze cursus; zowel voor de tandarts met jaren ervaring die ‘over de grens wil kijken’ naar veranderingen in zijn vakgebied, als voor de startende tandarts, die meer praktijkervaring op wil doen.

Cursus
Na afloop van deze cursus ontvang je als bewijs van deelname, een certificaat

Doelgroep
Tandarts

Accreditatie
KRT aangevraagd

Events

Ieder jaar verrast Dental Best Practice weer met gave events! Denk bijvoorbeeld aan hét event voor de balieassistent of voor de praktijkmanager! Bekijk hier de agenda en meld je aan voor één van onze events.

Accreditaties

KRT Kwaliteitsregister Tandartsen
Q Keurmerk - Keurmerk voor alle tandheelkundige bij- en nascholing
KRM Kwaliteitsregister Mondhygiënisten
Register Preventieassistenten
CRKBO Centraal Register Kort Beroepsonderwijs