Omschrijving

De meeste tandartspraktijken bestaan uit meer behandelkamers. Maar niet altijd worden de behandelkamers efficiënt en effectief ingezet. Onder andere doordat er per kamer een tandarts aan het werk is. Dit zorgt voor tijdverlies, hogere kosten en minder uitdaging voor het gehele team.

Het doel van werken op meer behandelkamers is om efficiënter te kunnen werken. Daar is wel een goede meerkamerplanning voor nodig, afgestemd op de mogelijkheden in jouw eigen praktijk. Het resultaat zal zijn; een kwalitatief hoog niveau van tandheelkunde, meer werkplezier en een hoger rendement!

Na geleerd te hebben wat een goede meerkamerplanning inhoudt, ga je tijdens de cursus aan de slag met het opstellen van een eigen planning met daarbij behorende persoonlijke praktijkdoelstellingen. Daarnaast weet je welke veranderingen in de praktijk noodzakelijk zijn om succesvol met je nieuwe meerkamerplanning te kunnen werken.

Verry van Rossum

Als trainer-consultant in het bedrijfsleven heb ik in vele organisaties verandertrajecten doorgevoerd en vele medewerkers gecoacht. In de jaren 90 ben ik gestart met het opleiden van tandartsen in het toepassen van het meerkamerconcept in tandartspraktijk.

In 2006 met de start van Practice Development Institute bv de rechten verworven van het meerkamerconcept zoals dat door Charles Strawn in Nederland is geïntroduceerd. Dit concept is doorontwikkeld tot het PDI Business Model en is daarmee het meest efficiënte organisatiemodel voor een tandartspraktijk.  Hij heeft in vele praktijken dit concept geïmplementeerd tot grote tevredenheid van de praktijkeigenaren die hiermee het mooie maar inspannende werk nog lang met heel veel plezier kunnen voortzetten.

Het is mijn passie om tandartsen te inspireren met nieuwe inzichten en ideeën zodat zij veranderingen in de praktijk durven doorvoeren die hun leven op positieve wijze zal veranderen. De kern daarbij is de efficiëntie sterk verbeteren waardoor er meer gedaan kan worden in minder tijd. Dit heeft uiteraard gevolgen voor de resultaten waardoor het mogelijk wordt om de financiële toekomst veilig te stellen. Daarnaast zullen de assistentes meer taken gaan uitvoeren en meer gaan sturen zodat de tandarts zich meer kan concentreren op zijn behandelingen. Dit alles heeft tot gevolg dat de kwaliteit zal toenemen, patiënten de werkwijze zeer gaan waarderen en het gehele team met heel veel meer plezier zal werken.

Tijdens de cursussen besteed ik veel aandacht aan de specifieke vragen, zorg dat er veel dynamiek is en dat iedere deelnemer met heel veel nieuwe frisse ideeën naar de praktijk terug keert en morgen direct wil starten met het doorvoeren van het geleerde. 

Programma:

 • Uitgangspunten en achtergronden van de meerkamerplanning
 • Opbouw planning
 • Opstellen van de eigen meerkamerplanning
 • Rollen en taken in de praktijk, wie stuurt wat aan
 • Wat moeten de assistentes anders gaan doen
 • Wat verandert er voor jezelf met een meerkamerplanning
 • Hoe de patiënt enthousiast te maken
 • Implementatie meerkamerplanning in de praktijk

Na afloop van de cursus weet je:

 • Wat een meerkamerplanning is en wat het je kan opleveren
 • Wat er nodig is om een goede meerkamerplanning in te voeren
 • Hoe je een meerkamerplanning kunt opstellen voor je eigen praktijk
 • Welke doelstellingen je zelf wilt behalen met het implementeren van de meerkamerplanning

Studiekosten: € 1.395,-

Studiemateriaal: € 50,-

Alle bedragen zijn BTW vrijgesteld.

Studiebelasting
De cursus start om 09.30 uur en eindigt om 16.30 uur
Totale studiebelasting is: 14 uur

Ingangsniveau
Praktijkmanager

Cursus
Na afloop van deze cursus ontvang je als bewijs van deelname, een certificaat

Doelgroep
tandarts en praktijkmanager

Accreditatie
KRT aangevraagd

Events

Ieder jaar verrast Dental Best Practice weer met gave events! Denk bijvoorbeeld aan hét event voor de balieassistent of voor de praktijkmanager! Bekijk hier de agenda en meld je aan voor één van onze events.

Het Event voor de balieassistentvr 20 september 2024event
Hét Event voor de praktijkmanagervr 11 april 2025event
Het Event voor de preventieassistentvr 29 november 2024event

Accreditaties

KRT Kwaliteitsregister Tandartsen
Q Keurmerk - Keurmerk voor alle tandheelkundige bij- en nascholing
KRM Kwaliteitsregister Mondhygiënisten
Register Preventieassistenten
CRKBO Centraal Register Kort Beroepsonderwijs