Omschrijving

Jij ziet je patiënten voor periodieke controle en jij behandelt de primaire cariës. Mooie taken die een grote verantwoordelijkheid met zich meebrengen. Want wat zie je, waar let je op en wanneer beslis je of je wel of niet gaat behandelen? Voer je de behandeling zelf uit of verwijs je door naar een tandarts of specialist?

Tal van factoren bepalen jouw beslissing. Iedere keer weer een beslisboom waar je bewust of onbewust ‘inklimt’. Tijdens deze praktijkgerichte workshop lopen we samen veel van die beslismomenten door. Hierna bepaal jij met nog meer zekerheid en overtuiging zélf hoe jij jouw patiënten het beste behandelt.

Aan de hand van heel veel (röntgen)foto’s bespreken we casussen. Ook voor jouw eigen casus(sen) maken we ruimte. En we gaan de praktijk in: je doet een PMO bij een van je medecursisten en past toe wat je eerder deze lesdag geleerd hebt.

Rixt van Noort
Tandarts

In 2003 ben ik als tandarts afgestudeerd in Groningen waarna ik me in Amsterdam heb gevestigd. Op dit moment heb ik een eigen praktijk in Amsterdam-Noord en ben ik daarnaast ook werkzaam in een verwijspraktijk in Purmerend. Ik houd me voornamelijk bezig met esthetische en reconstructieve tandheelkunde. Ik word ontzettend blij als ik een complex behandelplan heb afgerond en de patiënt met een functioneel, gezond en mooi gebit naar buiten loopt.

Ik woon met mijn man en zoontje in Schellingwoude, een klein dorpje boven Amsterdam. Mijn vrije tijd besteed ik graag met mijn gezin op het water, op het ijs of in de sneeuw. Daarnaast loop ik graag hard om fit te blijven.

Sinds 2016 ben ik met veel plezier als docent verbonden aan Dental Best Practice. Ik vind het iedere keer weer een mooie uitdaging om praktijkgerichte kennis en tips te delen met de cursisten, zodat ze meteen in de praktijk aan de slag kunnen!

Josine Rosseel
Tandarts

Ik ben inmiddels ruim 16 jaar tandarts. In deze 16 jaar heb ik verschillende onderdelen van de tandheelkunde beoefend. Ik heb lesgegeven op de opleiding tandheelkunde, promotie onderzoek gedaan, als algemeen tandarts gewerkt en momenteel ook als tandarts op het CBT.

Het lesgeven begon de afgelopen tijd weer erg te kriebelen en sinds afgelopen jaar ben ik voor Dental Best Practice begonnen als docent anesthesie. Het is mijn passie om naast de lesstof bij te brengen ook de cursisten te stimuleren en enthousiasmeren voor het geven van anesthesie.  Het is mooi om te zien hoe cursisten vertrouwen krijgen in zichzelf om anesthesie te geven.

Daarnaast vind ik het erg belangrijk dat de sfeer relaxt en open is, zodat de cursisten zich vrij voelen om vragen te stellen maar ook onzekerheden te bespreken om zo te kunnen groeien als assistent of mondhygiënist.

Na het volgen van deze cursus kun je met meer zekerheid en overtuiging:

  • Beoordelen wat belangrijke aandachtspunten zijn tijdens iedere PMO.
  • Beslissen wanneer je overgaat tot restaureren.
  • Beslissen om juist níet te behandelen en weloverwogen te monitoren.
  • Inschatten of jij de geplande behandeling zelf uitvoert of dat je deze verwijst naar een tandarts of specialist.

Studiekosten: € 525,-

Studiemateriaal: € 25,-

Alle bedragen zijn BTW vrijgesteld

Studiebelasting
6 uur

Ingangsniveau
Mondhygiënist

Certificaat
Na afloop van deze cursus, ontvang je – als bewijs van deelname – een certificaat

Doelgroep
Mondhygiënist

Accreditatie
KRM aangevraagd

 

Events

Ieder jaar verrast Dental Best Practice weer met gave events! Denk bijvoorbeeld aan hét event voor de balieassistent of voor de praktijkmanager! Bekijk hier de agenda en meld je aan voor één van onze events.

Het Event voor de balieassistentvr 20 september 2024event
Hét Event voor de praktijkmanagervr 11 april 2025event
Het Event voor de preventieassistentvr 29 november 2024event

Accreditaties

KRT Kwaliteitsregister Tandartsen
Q Keurmerk - Keurmerk voor alle tandheelkundige bij- en nascholing
KRM Kwaliteitsregister Mondhygiënisten
Register Preventieassistenten
CRKBO Centraal Register Kort Beroepsonderwijs