Omschrijving

Tijdens deze interactieve cursus nemen we je mee in de ontwikkeling van het kindergebit naar het jong volwassen gebit. We beginnen bij de ontwikkelingsfase en de doorbraak van het melkgebit om vervolgens uitgebreid stil te staan bij het wisselgebit en de vorming van het blijvende gebit.

Welke adviezen geef je wanneer en heel belangrijk; hoe ga je om met het kind en niet te vergeten met de ouder? We trainen met de “Power of Words” en gaan ons verplaatsen in de belevingswereld van het kind en de ouder. Ook staan we stil bij het pubergedrag en de vaak voorkomende erosie bij deze groep.

Na deze dag ben jij preventieassistent voor de jeugd!

Wanneer je ingeschreven staat in het Register preventieassistenten dien je 1 keer per jaar een aantal uur aan permanente (bij)scholing te doen. Deze cursus is geaccrediteerd door het Register preventieassistenten en draagt dus bij aan deze voorwaarde.

Mariëtte Lokken
Mondhygiënist

Ik ben Mariëtte Lokken en ik ben sinds 1997 mondhygiëniste. In 2000 heb ik de opleiding tot Kindertandverzorgende gevolgd aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Na mijn afstuderen ben ik gaan werken in de algemene praktijk waarbij ik zowel paro-patiënten als kinderen behandel. Sinds 2017 werk ik als docent bij Dental Best Practice. Ik geef verschillende opleidingen, maar werk ook mee achter de schermen om lesmateriaal te ontwikkelen en de cursussen up to date te houden. Het werken als docent geeft mij enorm veel voldoening. Het houdt mij als mondhygiëniste scherp en ik vind het erg mooi om de, vaak in het begin wat onzekere, cursisten te zien groeien gedurende de verschillende opleidingen! Elke keer weer probeer ik het enthousiasme voor het mooie vak van tandheelkunde over te brengen op de cursist!

Welke adviezen geef je wanneer en heel belangrijk hoe ga je met het kind en niet te vergeten de ouder om? We trainen met de power of words en gaan ons verplaatsen in de belevingswereld van het kind en de ouder. Ook staan we stil bij het pubergedrag en de vaak voorkomende erosie bij deze groep. Na deze dag ben jij de preventieassistent voor de jeugd!

Na afloop van de cursus weet je:

  • De ontwikkeling van het (melk) gebit en de daarbij behorende wisselfases
  • Het belang van het vroegtijdig maken van bitewings bij kinderen
  • Het fluoride basisadvies
  • Het verschil tussen cariës en erosie
  • Het geven van de juiste mondhygiëne- en voedingsadviezen om cariës en erosie te voorkomen
  • Het gebruik van comfort talk om een behandeling van een kind soepeler te laten verlopen

Studiekosten: € 425,-

Studiemateriaal: € 25,-

Alle bedragen zijn BTW vrijgesteld.

Studiebelasting
Totale studiebelasting is: 6 uur

Ingangsniveau
Preventieassistent

Certificaat
Na afloop van deze cursus, ontvang je – als bewijs van deelname – een certificaat

Doelgroep
Preventieassistenten

Accreditatie
Register Preventieassistenten

Events

Ieder jaar verrast Dental Best Practice weer met gave events! Denk bijvoorbeeld aan hét event voor de balieassistent of voor de praktijkmanager! Bekijk hier de agenda en meld je aan voor één van onze events.

Het Event voor de balieassistentvr 20 september 2024event
Hét Event voor de praktijkmanagervr 11 april 2025event
Het Event voor de preventieassistentvr 29 november 2024event

Accreditaties

KRT Kwaliteitsregister Tandartsen
Q Keurmerk - Keurmerk voor alle tandheelkundige bij- en nascholing
KRM Kwaliteitsregister Mondhygiënisten
Register Preventieassistenten
CRKBO Centraal Register Kort Beroepsonderwijs