Omschrijving

Als preventieassistent mag je in de praktijk steeds vaker zelfstandig taken uitvoeren. Sealen en het aanbrengen van cofferdam zijn daar een onderdeel van. Als je minimaal 2 jaar ervaring hebt als preventieassistent kun je deze cursus gaan volgen.

Wat deze cursus zo leuk en interessant maakt, is dat je ook leert om te gaan met het gedrag van een kind (en de ouders!). Een kind heeft zijn eigen beleving kun je op verschillende manieren benaderen.

Er zijn 2 verschillende soorten sealants:

  • Kunststof sealant; goede hechting en slijtvast maar moet wel in een droge omgeving aangelegd worden.
  • Glasionomeersealant; minder goede hechting en minder slijtvast maar kan wel in een vochtige omgeving aangelegd worden.

Wij gaan ons in deze cursus richten op de kunststof sealant omdat deze een goede hechting heeft en slijtvast is. Deze sealant moet wel in een droge omgeving aangelegd worden.

Inhouse Training

Wil je deze cursus graag bij jou in de praktijk plaats laten vinden? Dat is zeker mogelijk! Eén van onze ervaren docenten, komt graag bij jou in de praktijk om jou op te leiden. Voor meer informatie en kosten kunt je contact opnemen met één van onze medewerkers op kantoor, zij kunnen je alle ins- en outs vertellen. Je kunt bellen met 055-3121050.

CONCETTA SCIBONA
docent

Ik ben Concetta en werk inmiddels al 32 jaar in de tandheelkunde. Ik ben begonnen als tandartsassistent en heb daarna de opleidingen preventieassistent en paro-preventieassistent afgerond. Elf jaar geleden ben ik begonnen met lesgeven en sinds 2012 werkzaam bij Dental Best Practice. Ik was de allereerste docent die de opleiding preventieassistent mocht geven en er dus vanaf het allereerste moment bij. Nu geef ik ook de opleiding tandartsassistent en de cursus sealen en aanbrengen van cofferdam.

Wat mij typeert als docent? Ik hoor heel regelmatig van de cursisten: “Concetta, je bent een fijne en leuke docent, maar wat ben jij streng als het om de ergonomie gaat!” En dat klopt…. je moet zuinig zijn op je lijf want voor je het weet mankeer je wat zoals; nek-, pols- en schouderklachten.

Na afloop van de cursus Sealen & aanbrengen cofferdam beschik je over voldoende kennis om de volgende handelingen te verrichten:

  • het droogleggen van een gebitselement in de mond met behulp van wattenrollen en afzuigers
  • het aanbrengen van een kunststof sealant
  • het eventueel afwerken van een sealant
  • het omgaan met het gedrag van een kind en de ouders
  • het aanbrengen van cofferdam

Twee verschillende soorten sealants:
Kunststof sealant; goede hechting en slijtvast maar moet wel in een droge omgeving aangelegd worden. Glasionomeersealant ; minder goede hechting en minder slijtvast maar kan wel in een vochtige omgeving aangelegd worden. Wij gaan ons bezig houden met de kunststof sealant omdat deze een goede hechting heeft en slijtvast is.

Studiebelasting
Totale studiebelasting is: 5 uur

Ingangsniveau
tandartsassistent

Certificaat
Na afloop van deze cursus, ontvang je – als bewijs van deelname – een certificaat

Doelgroep
tandartsassistent, preventieassistent

 

Data

Events

Ieder jaar verrast Dental Best Practice weer met gave events! Denk bijvoorbeeld aan hét event voor de balieassistent of voor de praktijkmanager! Bekijk hier de agenda en meld je aan voor één van onze events.

Het Event voor de balieassistentvr 22 september 2023event
Het Event voor de preventieassistentvr 2 juni 2023event

Accreditaties

KRT Kwaliteitsregister Tandartsen
Q Keurmerk - Keurmerk voor alle tandheelkundige bij- en nascholing
KRM Kwaliteitsregister Mondhygiënisten
Register Preventieassistenten
CRKBO Centraal Register Kort Beroepsonderwijs