Omschrijving
Wil jij je theoretische kennis op het gebied van voor- en nazorg bij implantologie patiënten verbreden, dan is deze cursus echt iets voor jou!
Een steeds groter wordende groep patiënten wordt behandeld met implantaten. Jij als mondhygiënist gaat deze patiënten dus ook steeds vaker tegenkomen in de praktijk. Als gevolg hiervan bestaat een behoefte aan specifieke kennis op het gebied van de implantologie.
Allereerst zal aandacht worden besteed aan de basis: de peri-implantaire weefsels. We zullen dieper ingaan op de preventie van peri-implantaire onstekingen en vervolgens uitgebreid bespreken wat het bijpassende nazorgtraject precies inhoudt. Hoe bepalen we de frequentie van de nazorg en welke alternatieve parodontale behandelingen zijn er?
Deze theoretische cursus is opgezet om de benodigde kennis en vaardigheden aan te reiken om deze specifieke (na)zorg te kunnen leveren.
Daniël Oortgiesen
tandarts parodontoloog
Daniël Oortgiesen studeerde tandheelkunde (1997-2002) in Nijmegen, daarna werkte hij enige tijd als algemeen prakticus. Van 2003 tot 2006 heeft hij de Master of Science opleiding parodontologie gevolgd. Na deze opleiding is hij gestart aan een promotietraject (parodontale regeneratie) en in 2012 is hij gepromoveerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Momenteel is hij werkzaam in de Parodontologie Praktijk Zwolle (PPZ) en tevens als (klinisch) docent aan de Radboud Universiteit Nijmegen (profiel onderwijs voor studenten die interesse hebben in (parodontale) chirurgie).
De cursist:
- Kent de historie van de orale implantologie
- Kent de verschillen en overeenkomsten tussen tand en implantaat
- Kan een diagnose stellen op basis van het röntgenologische en klinische beeld
- Herkent ontstekingen rondom implantaten (mucostitis en peri-implantitis)
- Kent het CIST protocol en kan dit toepassen in de (eigen) praktijk
- Zal diverse casuïstiek zien (geslaagd en minder geslaagd)
- Mag/kan eigen casuïstiek meebrengen
Studiekosten: € 525,-
Studiemateriaal: € 25,-
Alle bedragen zijn BTW vrijgesteld
Studiebelasting
De cursus duurt twee dagen van 9.30 uur – 17.30 uur
Totale studiebelasting is: 8 uur
Certificaat
Na afloop van deze cursus ontvang je als bewijs van deelname, een certificaat
Doelgroep
Mondhygiënist
Accreditatie
6,5 KRM punten
Events
Ieder jaar verrast Dental Best Practice weer met gave events! Denk bijvoorbeeld aan hét event voor de balieassistent of voor de praktijkmanager! Bekijk hier de agenda en meld je aan voor één van onze events.
Het Event voor de balieassistent | vr 19 september 2024 | event |
Hét Event voor de praktijkmanager | vr 11 april 2025 | event |
Het Event voor de preventieassistent | vr 21 maart 2025 | event |