Omschrijving

Hoe belangrijk is het eigenlijk voor de balieassistent om op de hoogte te zijn van tandheelkundige kennis? Heel belangrijk vinden wij!
 
Als balieassistent heb je een belangrijke rol in de tandartspraktijk omdat alle werkzaamheden die je uitvoert van belang zijn voor het goed functioneren van de gehele praktijk. Je hebt te maken met verschillende taken die zowel patiëntgebonden als meer organisatorisch zijn.
 
Tegenwoordig doet een balieassistent veel meer dan alleen de telefoon aannemen.
 
Zo moet je bijvoorbeeld een juiste inschatting kunnen maken op het gebied van pijnklachten, behandelduur (inplannen in de agenda) en de communicatie naar de patiënt toe. Een belangrijke voorwaarde hierin is patiëntvriendelijk gedrag ‘jij begrijpt wat de patiënt zegt (of bedoelt) en dat de patiënt begrijpt wat jij zegt’.
 
Als balieassistent ben je het visitekaartje, een steun en toeverlaat. Een duizendpoot met een groot verantwoordelijkheidsgevoel!
 
Tijdens deze 2-daagse opleiding leer je alle ins & outs zodat je vol zelfvertrouwen de mooie functie van balieassistent kunt uitoefenen.
Docent(en)
Astrid Elzink-Tennekes docent bij Dental Best Practice

Astrid Elzink-Tennekes
docent

Mijn tandheelkundige carrière begon heel wat jaren geleden als tandartsassistente. Na de praktijk ben ik les gaan geven aan de ROC opleiding tandartsassistente. In die tijd heb ik de 1e Nationale dag voor tandartsassistenten mogen organiseren. Dat heb ik jaren gedaan. Mijn volgende baan was bij Gaba (Elmex). Waar ik  mee mocht helpen om de Philips Sonicare weer opnieuw in Nederland op de markt te brengen. Inmiddels was ik opnieuw een eigen bedrijf begonnen.

Dental Best Practice, waar ik nu voor werk nadat ik het aan Lies heb overgedragen. Vele congressen, cursussen, lezingen en ander prachtige evenementen mogen organiseren in binnen- en buitenland. Prachtige jaren. Ik heb dan ook veel medewerkers in de tandheelkunde mogen opleiden. Dat merk ik als ik op een congres ben en ik vele bekenden tegenkom.

Marenka Franke docent bij Dental Best Practice

Marenka Franke
Praktijkmanager en docent

Ik ben Marenka Franke. Al bijna 30 jaar werk ik met heel veel plezier bij Centrum voor Mondzorg  Rhenen. Een leuke en gezellige praktijk met 5 kamers en 24 medewerkers. Over een paar jaar hopen wij naar een nieuw pand te verhuizen waar de praktijkruimte 2 keer zo groot wordt, een leuke uitdaging om naar uit te kijken.

Mijn werkzaamheden begonnen met assisteren en balie. Vervolgens ook preventieassistente opleiding gedaan en mijn werkzaamheden uit kunnen breiden. Nu al vele jaren hoofdzakelijk werkzaam als praktijkmanager waarin ik mezelf helemaal  kan geven. Praktijkmanagement is echt mijn ding en geeft mij iedere dag nog veel energie en voldoening.

Daarnaast ben ik vanaf 2020 ook werkzaam als leerkracht bij Dental Best Practice en dat verrijkt mij enorm. Wat een mooie combi om je kennis vanuit de praktijk en wat ik zelf de afgelopen jaren heb vergaard te mogen delen met de cursisten!! Ik ben blij dat ik deze uitdaging bij Dental Best Practice aan ben gegaan en hoop nog lang les te mogen geven aan gemotiveerde cursisten.

Zelf ben ik ook leergierig en wil mezelf blijven verrijken met kennis op het gebied van management, leiding geven, communicatie etc. Dit doe ik door het volgen van cursussen, sparren met collega praktijkmanagers, interactie met cursisten en het lezen van boeken en vaktijdschriften.

Leerdoelen
Na afloop van deze opleiding ben je op de hoogte van:

  • basiskennis tandheelkunde
  • duur van tandheelkundige behandelingen en het inplannen daarvan
  • het doorvragen bij pijnklachten
  • soorten vragen en klachten en hoe je patiënten te woord staat
  • de verschillende behandelmethodes
  • welke gegevens je vast moet leggen
Data & Locaties

Zaltbommel

zaterdag 11- en zaterdag 18 september 2021

Amsterdam

woensdag 22- en donderdag 23 september 2021

Apeldoorn

woensdag 16- en donderdag 17 februari 2022

Amersfoort e.o.

woensdag 13- en donderdag 14 april 2022

Overige info

Studiebelasting
De opleiding start om 10.00 uur en eindigt om 16.00 uur
Totale studiebelasting is: 2 opleidingsdagen van 6 uur (totaal 12 uur)

Ingangsniveau
Geen opleidingseis

Diploma
Na afloop ontvang je – bij het positief afronden van de opleiding – een diploma

Doelgroep
Balieassistent en administratief personeel.

Data

Events & Webinars

Ieder jaar verrast Dental Best Practice weer met gave events! Denk bijvoorbeeld aan hét event voor de balieassistent of de online TV show voor de praktijkmanager! Maar ook onze webinars zijn erg gewild. Bekijk hier de agenda en meld je aan voor één van onze events of webinars.

Het Event voor de balieassistentvr 24 september 2021event
Webinar Duivelse dilemma’szie data op paginawebinar
Webinar Intervisiezie data op paginawebinar
Webinar Kinetisch (be)vragenzie data op paginawebinar
Webinar Omgaan met stresszie data op paginawebinar
Webinar Persoonlijk leiderschapzie data op paginawebinar
Webinar Teamfasenzie data op paginawebinar
Webinar van DPSI naar PPSzie data op paginawebinar

Accreditaties

Register Preventieassistenten
KRM Kwaliteitsregister Mondhygiënisten
KRT Kwaliteitsregister Tandartsen
Q Keurmerk - Keurmerk voor alle tandheelkundige bij- en nascholing
CRKBO Centraal Register Kort Beroepsonderwijs