Vrijdag 10 juni 2022 | Prodentfabriek te Amersfoort

Beste collega,

Al 20 jaar mogen wij mooie tandheelkunde uitvoeren. Dit willen wij niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Om deze reden zijn de heren Dick Barendrecht en Manfred Leunisse uitgenodigd om u een inspirerende en leerzame middag te bezorgen.  

Lezing: Biologische tandvervanging door samenwerking

Wilt u hierbij aanwezig zijn, meldt u dan nu aan!*

*LET OP de aanmelding is kosteloos, maar vanwege de benodigde naw-gegevens vragen we u om via het inschrijfformulier aan te melden. 

Programma

Programma

14.00 uur – 14.30 uur     Ontvangst

14.30 uur – 15.15 uur     Lezing 1

15.15 uur – 15.45 uur     Lezing 2

15.45 uur – 16.00 uur     Pauze

16.00 uur – 16.45 uur     Lezing 3

16.45 uur – 17.15 uur     Lezing 4

17.15 uur – 18.00 uur     Afsluitende borrel

Sprekers & onderwerpen

Sprekers & Onderwerpen

Dick Barendregt en Manfred Leunisse
Biologische tandvervanging door samenwerking

Al in 1778 beschreef John Hunter zeer gedetailleerd in zijn boek “The natural history of human teeth” dat na extractie van een gebitselement en replantatie van het element in een hanekam de pulpa zich kan herstellen. Deze waarneming was de aanzet om levende weefsels in en om natuurlijke tanden toe te passen in de dagelijkse praktijk. In 1990 publiceerde Professor Jens Andreasen zijn resultaten van 370 getransplanteerde premolaren mede op basis van John Hunter en zijn eigen uitgebreide onderzoek binnen de implantologie.

Met de grote beperkingen van dentale implantaten door bijvoorbeeld hun ankylotische karakter, niet bestaande zacht weefsel binding en afwezige inductieve eigenschappen voor de omliggende weefsels zoals kaakbot en gingiva, is onze groep bij Proclin Rotterdam ruim 18 jaar gelden gestart om de resultaten van Jens Andreasen te gebruiken om te streven naar een betere oplossing.

Inmiddels meer dan 3000 geregistreerde autotransplantaten verder blijkt deze keuze een biologische oplossing te bieden zonder de nadelen van implantaten met een verwachtte levensduur langer dan implantaten. Aan de hand voor patiënt voorbeelden met eindresultaten op lange termijn, zullen de verschillende indicaties zoals vervanging van agenetische elementen, na trauma, verlies door cariës/parodontale/endodontale ontsteking of gebruik maken van geïmpacteerde elementen, de revue passeren.

Overige informatie

Datum: vrijdag 10 juni 2022

Locatie: Prodentfabriek te Amersfoort

Tijd: 14.00 uur – 18.00 uur

Kosten: Kosteloos

Accreditatie: KRT-punten zijn aangevraagd

 

 

Data

Events & Webinars

Ieder jaar verrast Dental Best Practice weer met gave events! Denk bijvoorbeeld aan hét event voor de balieassistent of de online TV show voor de praktijkmanager! Maar ook onze webinars zijn erg gewild. Bekijk hier de agenda en meld je aan voor één van onze events of webinars.

Accreditaties

KRT Kwaliteitsregister Tandartsen
Q Keurmerk - Keurmerk voor alle tandheelkundige bij- en nascholing
KRM Kwaliteitsregister Mondhygiënisten
Register Preventieassistenten
CRKBO Centraal Register Kort Beroepsonderwijs