Omschrijving

Dit is een eendaagse cursus, want van moeilijke patiënten wil je er niet te veel meemaken. Maar helaas bestaan ze wel en is het wel zo handig als je weet wat je ermee aan moet.

Grofweg bestaan er twee type moeilijke patiënten in de praktijk; zij die grensoverschrijdend gedrag vertonen en zij die jou verleiden tot grensoverschrijdend gedrag.

De cursus begint, heel relaxed, met een oefening in de kunst van het luisteren, waarbij met behulp van klassieke muziek een aantal luistertrucs geleerd worden. Aan de hand van videobeelden worden de meest voorkomende typen van de ‘moeilijke’ patiënt besproken. Tevens worden de cursisten vertrouwd gemaakt met de basisvaardigheden om met dit soort patiënten om te gaan.

Ook wordt aandacht besteed aan het feit of de moeilijkheid van deze patiëntengroep hem nou in de klacht, in de patiënt, in de behandelaar of in een combinatie van deze schuilt. De avond wordt afgesloten met een spoedcursus klachtafhandeling, waarbij ook tips en tricks voor het tuchtrecht aan de orde komen.

Voor deelname aan deze cursus dient de cursus ‘Leren kijken met je oren: de mond is meer dan een bak met tanden’ (deel I) gevolgd te zijn. Het maakt voor de volgorde niet uit of je na deel I eerst deze cursus volgt of eerst ‘De 3-sporen-anamnese’ – het vervolg op ‘Leren kijken met je oren.’ (deel II).

Eelco Hakman
hoogleraar Aangezichtschirurgie en Psychodiagnostiek

Eelco Hakman was hoogleraar Aangezichtschirurgie en Psychodiagnostiek aan de Paracelsus Medische Universiteit te Salzburg Oostenrijk en tevens werkzaam aan het VUmc, afdeling Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie, en aan de Oisterwijkkliniek. Schrijver van o.a. ‘Een nieuw gezicht?’ en bedenker van de Orale Psychopathologie, het vak dat een brug legt tussen tandheelkunde en kaakchirurgie enerzijds, en neurologie en psychologie anderzijds.

 

Studiekosten: € 580,-

Alle bedragen zijn BTW vrijgesteld

Studiebelasting
De cursus start om 9.30 uur en eindigt om 18.00 uur.

Totale studiebelasting is: 8,5 uur.

Certificaat
Na afloop van deze cursus ontvang je als bewijs van deelname, een certificaat.

Doelgroep
Mondhygiënist.

Accreditatie
KRM, 7 mondzorgpunten.

Overige informatie
De cursus is inclusief diner.

 

Events

Ieder jaar verrast Dental Best Practice weer met gave events! Denk bijvoorbeeld aan hét event voor de balieassistent of voor de praktijkmanager! Bekijk hier de agenda en meld je aan voor één van onze events.

Het Event voor de balieassistentvr 20 september 2024event
Hét Event voor de praktijkmanagervr 11 april 2025event
Het Event voor de preventieassistentvr 29 november 2024event

Accreditaties

KRT Kwaliteitsregister Tandartsen
Q Keurmerk - Keurmerk voor alle tandheelkundige bij- en nascholing
KRM Kwaliteitsregister Mondhygiënisten
Register Preventieassistenten
CRKBO Centraal Register Kort Beroepsonderwijs