Omschrijving

In de nieuwe visie over het ontstaan van parodontitis kijken we niet meer alleen naar bacteriën in de plaque. De focus ligt veel meer op de mens achter de mond. Hoe is het bijvoorbeeld gesteld met de immuun fitness?

Ook is het thema ‘lifestyle’ een belangrijk onderdeel geworden van onze behandeling. Maar wat houdt die term nou eigenlijk in en hoe kunnen we het toepassen in de praktijk? Tijdens deze verdiepingscursus nemen we je mee in de achtergronden over lifestyle. Interactief en toepasbaar in de praktijk!

Wanneer je ingeschreven staat in het Register Preventieassistenten dien je 1 keer per jaar een aantal uur aan permanente (bij)scholing te doen. Deze cursus is geaccrediteerd door het Register Preventieassistenten en draagt dus bij aan deze voorwaarde.

Docent(en)

Sascha van Hummel
Mondhygiënist

Mijn naam is Sascha en werk met plezier als mondhygiënist in een algemene praktijk. Daarnaast ben ik sinds 2014 werkzaam voor Dental Best Practice.

Ik heb mijn pedagogisch didactisch diploma hiervoor behaald, een hele fijne aanvulling om als docent voor DBP te werken. De opleidingen die ik geef, zijn met name gericht op preventie. Ik houd van teamwerk; met mijn patiënten en collega’s, maar zeker ook met de cursisten.

Samenwerken om het beste uit de cursist te halen, daar word ik blij van.

Stella van Hoeve
Mondhygiënist

In 1995 ben ik afgestudeerd als mondhygiënist en mijn carrière begonnen in de praktijk voor parodontologie in Arnhem.

In 2000 ben ik naar Groningen verhuisd en als docent bij de opleiding mondzorgkunde aan de Hanzehogeschool gaan werken. Naast mijn werk als docent ben ik begonnen met het lesgeven aan preventieassistenten.

Sinds 2014 woon ik in Deventer en sinds 2015 ben ik werkzaam bij Dental Best Practice als docent bij de opleidingen preventieassistent en paro-preventieassistent. Om mijn vaardigheden up-to-date te houden ben ik ook werkzaam als mondhygiënist in een groepspraktijk.

Programma

Tijdens deze verdiepingsdag nemen we je mee in de achtergronden over lifestyle. Interactief en toepasbaar in de praktijk.

Leerdoelen

Na afloop van de cursus weet je:

  • wat er bedoeld wordt met lifestyle
  • wat de lifestyle voor invloed heeft op de (mond)gezondheid
  • welke factoren van invloed zijn op de mond- gezondheid
  • wat de invloed van medicijnen op de mond- gezondheid kunnen zijn
  • weet wat de relaties tussen stress/roken en mondgezondheid is
  • weet wat de invloed van algemene gezondheid op de mondgezondheid is
Overige info

Studiebelasting
Totale studiebelasting is: 6 uur

Ingangsniveau
Preventieassistent

Certificaat
Na afloop van deze cursus, ontvang je – als bewijs van deelname – een certificaat

Doelgroep
(Paro-) preventieassistenten

Accreditatie
Register Preventieassistenten

Data

Events & Webinars

Ieder jaar verrast Dental Best Practice weer met gave events! Denk bijvoorbeeld aan hét event voor de balieassistent of de online TV show voor de praktijkmanager! Maar ook onze webinars zijn erg gewild. Bekijk hier de agenda en meld je aan voor één van onze events of webinars.

Accreditaties

KRT Kwaliteitsregister Tandartsen
Q Keurmerk - Keurmerk voor alle tandheelkundige bij- en nascholing
KRM Kwaliteitsregister Mondhygiënisten
Register Preventieassistenten
CRKBO Centraal Register Kort Beroepsonderwijs