Omschrijving

Lifestyle: “een kenmerkende manier van leven van een individu, groep of (sub) cultuur”. Voor jou waarschijnlijk een heel herkenbare term, maar welke invloed heeft een lifestyle op de mondgezondheid van een patiënt en wat is jou rol als preventieassistent daarin?

Tijdens het eerste deel van de dag gaan we dieper in op wat een lifestyle is. Denk bijvoorbeeld aan verschillende groepen; veganisten, studenten, ouderen etc. Maar ook individuele keuzes die mensen maken bijvoorbeeld roken, ongezond eten etc.

Wat is het gevolg in de mond voor de keuze van een bepaalde lifestyle? Kan je de mens achter de mond veranderen als er sprake is van een ongezonde lifestyle?

In het tweede gedeelte van de dag krijg je praktische handvatten om een lifestyle te herkennen en deze kennis toe te passen in jou behandeling als preventieassistent.

Een leerzame maar vooral leuke dag waarbij je het geleerde gelijk in de praktijk kan brengen.

 

Sascha van Hummel
Mondhygiënist

Mijn naam is Sascha en werk met plezier als mondhygiënist in een algemene praktijk. Daarnaast ben ik sinds 2014 werkzaam voor Dental Best Practice.

Ik heb mijn pedagogisch didactisch diploma hiervoor behaald, een hele fijne aanvulling om als docent voor DBP te werken. De opleidingen die ik geef, zijn met name gericht op preventie. Ik houd van teamwerk; met mijn patiënten en collega’s, maar zeker ook met de cursisten.

Samenwerken om het beste uit de cursist te halen, daar word ik blij van.

Stella van Hoeve
Mondhygiënist

In 1995 ben ik afgestudeerd als mondhygiënist en mijn carrière begonnen in de praktijk voor parodontologie in Arnhem.

In 2000 ben ik naar Groningen verhuisd en als docent bij de opleiding mondzorgkunde aan de Hanzehogeschool gaan werken. Naast mijn werk als docent ben ik begonnen met het lesgeven aan preventieassistenten.

Sinds 2014 woon ik in Deventer en sinds 2015 ben ik werkzaam bij Dental Best Practice als docent bij de opleidingen preventieassistent en paro-preventieassistent. Om mijn vaardigheden up-to-date te houden ben ik ook werkzaam als mondhygiënist in een groepspraktijk.

Yvette van Vlijmen
Mondhygiënist

29 jaar geleden ben ik afgestudeerd als mondhygiëniste. In de jaren die volgende heb ik in diverse praktijken gewerkt en ben ik uiteindelijk een allround mondhygiëniste geworden met als specialiteit het behandelen van angstpatiënten. Naast mijn werk heb ik ook diverse opleidingen gevolgd, waaronder de kunstacademie en orthomoleculaire geneeskunde.

In 2010 ben ik bij Edin begonnen als docent voor de preventieassistent cursus en basisopleiding tandartsassistent. Daarnaast heb ik voor Edin de allereerste online leeromgeving ontwikkeld waar ik nog steeds trots op ben.

Na een aantal jaren geen les te hebben gegeven ben ik weer terug en doe ik wat ik het allerleukste vind: het doceren, motiveren en vooral inspireren van tandartsassistenten voor het leuke vak van preventieassistent!

Tijdens deze verdiepingsdag nemen we je mee in de achtergronden over lifestyle. Interactief en toepasbaar in de praktijk.

 

 

Na afloop van de cursus heb je kennis van:

  • Wat verstaan we onder lifestyle?

  • Welke grove onderverdeling kan je maken in de lifestyle?

  • Wat is de invloed van een lifestyle op de mondgezondheid van je patiënt?

  • Hoe kan jij een bepaalde lifestyle herkennen bij je patiënt?

  • Hoe pas jij jouw behandeling aan bij een bepaalde lifestyle?

 

 

Studiekosten: € 425,-

Studiemateriaal: € 25,-

Alle bedragen zijn BTW vrijgesteld.

 

Studiebelasting
Totale studiebelasting is: 6 uur

Ingangsniveau
Preventieassistent

Certificaat
Na afloop van deze cursus, ontvang je – als bewijs van deelname – een certificaat

Doelgroep
preventieassistenten
paro-preventieassistenten

Accreditatie
Register Preventieassistenten

 

Events

Ieder jaar verrast Dental Best Practice weer met gave events! Denk bijvoorbeeld aan hét event voor de balieassistent of voor de praktijkmanager! Bekijk hier de agenda en meld je aan voor één van onze events.

Accreditaties

KRT Kwaliteitsregister Tandartsen
Q Keurmerk - Keurmerk voor alle tandheelkundige bij- en nascholing
KRM Kwaliteitsregister Mondhygiënisten
Register Preventieassistenten
CRKBO Centraal Register Kort Beroepsonderwijs