Omschrijving

In deze 2-daagse opleiding leer je lokale anesthesie in de mond te geven, in de boven- en onderkaak en ook het mandibulair blok.

Voor de mondhygiënist is het van essentieel belang om goed anesthesie te kunnen geven. Dit om een goede initiële behandeling of gebitsreiniging uit te kunnen voeren. In sommige gevallen is  anesthesie dan onmisbaar. Voor zowel behandelaar als patiënt is het prettig om de behandeling pijnloos uit te kunnen voeren

Deze opleiding Lokale anesthesie geeft de theoretische en praktische basis. Ook besteden we aandacht aan het verbod op recappen en behandelen we verschillende oplossingen voor veilig omgaan met naalden.
 
  • Er wordt eerst geoefend op een kunststof schedel en daarna oefen je onderling op je medecursisten.
  • Je dient ermee akkoord te gaan dat lokale anesthesie bij je wordt toegediend (met kortwerkende middelen).
  • In de weken tussen de 2 opleidingsdagen moet je in de praktijk een aantal keer, onder toezicht van een tandarts, anesthesie toepassen bij patiënten.

De volgende spullen moet je meenemen naar de cursus:

  • Eigen (lichte) werkkleding
  • Carpulehouder voor anesthesie (naalden en carpules worden verzorgd door Dental Best Practice BV)

Marco Pachon y Steur
Tandarts Orthodontist

Tandarts Marco Pachon y Steur studeerde in 1999 af aan het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA). Hij is tevens tandarts voor orthodontie. In 2012 behaalde hij na een 3 jarige opleiding zijn MSc in Orthodontics in Oostenrijk.
Zijn passie ligt bij uitgebreide restauratieve tandheelkunde; duurzaam herstel van functie, vorm en esthetiek. In het totaalconcept met specialisten richt hij zich hierbij op het reconstructieve gedeelte boven het tandvlees.

Pascal Boer
Tandarts

Mijn naam is Pascal R. Boer en ik mag al weer 21 jaar het mooie vak van tandarts beoefenen. Ik heb een groepspraktijk in het mooie Giethoorn en samen met mijn team verzorgen wij het gebit van onze patiënten van wieg tot einde. Ons motto is: Het is ons doel dromen uit te laten komen, keer op keer te verrassen en mensen beter te maken.

Dat beter maken en ontwikkelen doe ik ook al vele jaren als docent. Cursussen en trainingen aan tandartsen, mondhygiënisten en assistenten zijn een stukje passie van mij. Ik ben blij dat Lies van Dental Best Practice me gevraagd heeft om de assistentes de fijne kneepjes van het verdoven bij te brengen. Het mooiste compliment vind ik,  als oud-cursisten me later vertellen dat de patiënten het liefst door hen verdoofd worden. Zo ontwikkelt een heel team en praktijk inclusief patiënten zich steeds verder en wordt het vak en de behandeling voor iedereen leuker.

Rixt van Noort
Tandarts

In 2003 ben ik als tandarts afgestudeerd in Groningen waarna ik me in Amsterdam heb gevestigd. Op dit moment heb ik een eigen praktijk in Amsterdam-Noord en ben ik daarnaast ook werkzaam in een verwijspraktijk in Purmerend. Ik houd me voornamelijk bezig met esthetische en reconstructieve tandheelkunde. Ik word ontzettend blij als ik een complex behandelplan heb afgerond en de patiënt met een functioneel, gezond en mooi gebit naar buiten loopt.

Ik woon met mijn man en zoontje in Schellingwoude, een klein dorpje boven Amsterdam. Mijn vrije tijd besteed ik graag met mijn gezin op het water, op het ijs of in de sneeuw. Daarnaast loop ik graag hard om fit te blijven.

Sinds 2016 ben ik met veel plezier als docent verbonden aan Dental Best Practice. Ik vind het iedere keer weer een mooie uitdaging om praktijkgerichte kennis en tips te delen met de cursisten, zodat ze meteen in de praktijk aan de slag kunnen!

Josine Rosseel
Tandarts

Ik ben inmiddels ruim 16 jaar tandarts. In deze 16 jaar heb ik verschillende onderdelen van de tandheelkunde beoefend. Ik heb lesgegeven op de opleiding tandheelkunde, promotie onderzoek gedaan, als algemeen tandarts gewerkt en momenteel ook als tandarts op het CBT.

Het lesgeven begon de afgelopen tijd weer erg te kriebelen en sinds afgelopen jaar ben ik voor Dental Best Practice begonnen als docent anesthesie. Het is mijn passie om naast de lesstof bij te brengen ook de cursisten te stimuleren en enthousiasmeren voor het geven van anesthesie.  Het is mooi om te zien hoe cursisten vertrouwen krijgen in zichzelf om anesthesie te geven.

Daarnaast vind ik het erg belangrijk dat de sfeer relaxt en open is, zodat de cursisten zich vrij voelen om vragen te stellen maar ook onzekerheden te bespreken om zo te kunnen groeien als assistent of mondhygiënist.

Na deze opleiding ben je in staat om:

  • Infiltratie- en geleidingsanesthesie toe te dienen bij patiënten
  • Op basis van de geleerde theorie keuzes te maken die betrekking hebben op lokale anesthesie
  • De praktische uitvoering van de injecties goed te doorlopen

Studiekosten: € 995,-

Studiemateriaal: € 50,-

Praktische oefeningen
Er wordt eerst geoefend op een kunststof schedel en daarna op de cursisten onderling. Iedere deelnemer dient ermee akkoord te gaan dat lokale anesthesie hem/haar wordt toegediend (met kortwerkende middelen). 

In de weken tussen de twee cursusdagen moet je in de praktijk een aantal keer, onder toezicht van een tandarts, anesthesie toepassen bij patiënten.

Examen
De opleiding wordt afgesloten met een theoretische en praktische toets.

Studiebelasting
De opleiding start op de vrijdagen om 14.00 uur en eindigt om 20.00 uur en op de zaterdag om 10.00 uur en eindigt om 16.00 uur. Totale studiebelasting is: 2 opleidingsdagen van 6 uur (totaal 12 uur)

Ingangsniveau
Mondhygiënisten

Diploma
Na afloop ontvang je – bij het positief afronden van de opleiding – een diploma.

Doelgroep
Mondhygiënisten.

 

Data

Events

Ieder jaar verrast Dental Best Practice weer met gave events! Denk bijvoorbeeld aan hét event voor de balieassistent of voor de praktijkmanager! Bekijk hier de agenda en meld je aan voor één van onze events.

Accreditaties

KRT Kwaliteitsregister Tandartsen
Q Keurmerk - Keurmerk voor alle tandheelkundige bij- en nascholing
KRM Kwaliteitsregister Mondhygiënisten
Register Preventieassistenten
CRKBO Centraal Register Kort Beroepsonderwijs